GÖKÇE ÇALIŞCİ

Bebeğinizin dünyaya sağlıkla gelmesi için hamileyken tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor.  Sağlıklı bir yaşamın kaynağı sağlıklı bir beslenme düzeninden geçer. Peki bu sağlıklı beslenme düzeninin içinde neler olmalı? Anne adayları hangi besinlerden uzak durmalı?

Süt Ürünleri Yerine Kullanabileceğiniz İkameler

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Pastörize edilmemiş sütler  Listeria bakterisi taşır. Bu bakteriler düşüğe, enfeksiyon ve iltihaba sebep olur. Eğer bu ürünler kullanırsanız  ölü doğuma sebep olabilirsiniz. Çiğ süt olarak satın aldığınız sütleri kaynatmak yeterli olmayabilir.

Maki Sushi Tarifi: Maki Sushi Nasıl Yapılır? | Lezzet
SUSHİ

Hamilelik döneminde uzak durmanız gereken bir diğer besin ise çiğ veya az pişmiş bütün et ürünleri. İyi pişmemiş etin içinde  toxoplazma bakterisi bulunur. Bu da yine düşük yapma riskinin doğurur. 

Sakatat nasıl yapılır? Sakatat nedir? Sakatat çeşitleri nelerdir? - Yemek  Haberleri

SAKATAT

Yüksek miktarda A vitamini içeren bu gıdalar bebek için tehlikelidir. Sakatat harici özellikle karaciğerden uzak durmanız gerekir.

Rafadan yumurta nasıl yapılır? - Rafadan yumurta ne kadar sürede pişer? -  Yemek Tarifleri
RAFADAN YUMURTA

Yeteri kadar pişirilmeyen yumurta da salmonella riski ile karşılaşabilirsiniz. Bu bebeğinize direkt zarar vermese de, gıda zehirlenmesine yol açar. 

Alkol Spermi Öldürür Mü?

ALKOL

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Alkol ölü doğuma düşüğe sebep olduğu için hamilelik süresince tüketilmemelidir.  Çok yüksek olmayan miktarlarda alkol bile bebeğin beyin gelişimini  etkiler. Ayrıca fetal alkol sendromu olarak bilinen  duruma yol açar ve yüz deformiteleri, kalp defektleri ve zeka geriliğine sebep olur

Editör: Gökçe Çalışcı