GÖKÇE ÇALIŞCİ
Bebeğinizin dünyaya sağlıkla gelmesi için hamileyken tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir yaşamın kaynağı sağlıklı bir beslenme düzeninden geçer. Peki bu sağlıklı beslenme düzeninin içinde neler olmalı? Anne adayları hangi besinlerden uzak durmalı?
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
Pastörize edilmemiş sütler Listeria bakterisi taşır. Bu bakteriler düşüğe, enfeksiyon ve iltihaba sebep olur. Eğer bu ürünler kullanırsanız ölü doğuma sebep olabilirsiniz. Çiğ süt olarak satın aldığınız sütleri kaynatmak yeterli olmayabilir.
SUSHİ
Hamilelik döneminde uzak durmanız gereken bir diğer besin ise çiğ veya az pişmiş bütün et ürünleri. İyi pişmemiş etin içinde toxoplazma bakterisi bulunur. Bu da yine düşük yapma riskinin doğurur.
SAKATAT
Yüksek miktarda A vitamini içeren bu gıdalar bebek için tehlikelidir. Sakatat harici özellikle karaciğerden uzak durmanız gerekir.
RAFADAN YUMURTA
Yeteri kadar pişirilmeyen yumurta da salmonella riski ile karşılaşabilirsiniz. Bu bebeğinize direkt zarar vermese de, gıda zehirlenmesine yol açar.
ALKOL
Alkol ölü doğuma düşüğe sebep olduğu için hamilelik süresince tüketilmemelidir. Çok yüksek olmayan miktarlarda alkol bile bebeğin beyin gelişimini etkiler. Ayrıca fetal alkol sendromu olarak bilinen duruma yol açar ve yüz deformiteleri, kalp defektleri ve zeka geriliğine sebep olur