Mudanya Çamlık Köyü’nde ikamet ediyoruz ve komşuları olarak yaşlı teyzemiz Emine Demir’in büyük sorununu köşeniz aracılığı ile yetkililere duyurmak için de bulunduğu durumu izah etmek istiyoruz. 
EVİ YIKILMAK ÜZERE
Sayın yetkililer; tüm komşuların çok sevdiği Emine Teyze fazlasıyla mağdur durumda. Oturduğu ev şu an yıkılmak üzere olduğundan iki yıldır kışın kızına gidiyor. Ancak her yaşlı insan gibi o da kendi evinde oturmak istiyor. Fakat evi her an başına yıkılabilecek durumda olduğundan evine gelemiyor. 
TADİLAT RİCA EDİYORUZ
Biz komşuları olarak yetkililerden, Kaymakamlık’tan evinin tadilatını üstlenmelerini ve yaşlı bir insanı mutlu etmesini çok çok rica ediyoruz. Emine Teyzemiz sadece evinin tadilatını istiyor başka da kimseden bir şey istemiyor. 
PARASI YOK, MAAŞI YOK…
Maddi imkanı olmadığından evin tadilatını kendisi yapacak durumda değil. Ayrıca üzerine tarlalar olduğundan (ekip biçemediği halde) yaşlı maaşı da verilmiyor… Bir kızı var; o da fabrikada işçi, asgari ücret alan ve kirada oturan. 
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Dolayısıyla bizler komşuları olarak başka herhangi ihtiyaçlarını karşılamakta zaten yardımcı oluyoruz ancak hepimizin geçim derdi var olduğundan çok istesek de gerekli tadilatı üstlenecek durumda değiliz…
O DA BU VATANIN İNSANI
Emine Demir teyzemiz yaşlı ve bu vatanın insanı olarak bir şekilde yardımcı olalım ve son yıllarında onu üzmeyelim istiyoruz. Biz teyzemizi görüyoruz, Emine Teyze çok iyi ve de çok sevdiğimiz, kimseyi kırmayan bir insan. 
YÜREĞİMİZ DAYANMIYOR
Bulunduğu durumdan dolayı çok üzülüyor ve de o kadar çok ağlıyor ki artık yüreğimiz dayanmıyor. Bu yüzden Emine Teyze’nin sesi olmak istedik… Dileriz sesimiz duyulur ve Emine Teyze’nin gözyaşları dindirilir… 

Saygılarımızla
Mudanya Çamlık Köy Halkı


***

 “Beğenmiyorsanız göndermeyin”

Osmangazi Belediyesi’nin Demirtaş Yüzme Havuzu çocuk yüzme kursunda çok kalabalık olmasına rağmen ek grup açılmıyor. Haliyle kalabalık sınıf ortamında ilgi alaka düşük. 
AYAK ÇIRPMADAN ÖTEYE GİDEMİYORLAR
Benim ayrıca rahatsız olduğum diğer bir konu da, her ay sürekli hep aynı dersi işlemeleri ve iki aydır ayak çırptırmaları, bir ilerleme kaydetmedikleri hatta kendi ağızlarıyla bizim derslerimiz bu şekilde demeleri. 
HERHANGİ BİR DERECE YOKMUŞ
Yani herhangi bir derce yokmuş her çocuk hep aynı grupla ders görecekmiş. Bunu dile getirdiğimizde cevap beğenmiyorsanız göndermeyin şeklinde oluyor. İlgili yetkililere duyurulur ve gerekli müdahalenin yapılmasını önemle rica ediyorum. 
Saygılarımla
Ahmet KOZ
Bu kadar saygısızlık olmaz!

Osmangazi İlçesi’nin Demirtaş Mahallesi’nde oturuyorum. Ve de Demirtaş Yüzme Havuzu’ndaki hocaların ayrımcılık yapmaları ve ilgisizliklerinden dolayı çok şikayetçiyim. İki çocuğum var ve ikisini de havuza gönderiyorum. Lakin hocalarından hiç memnun değiliz. Geçen yıl da bu yıl da gözlemlerime ve hal ve hareketlerine bağlı şikayetlerim var. Hatta bugün çocuğum yüzme dersinde öğretmenine defalarca seslenmesine rağmen öğretmen kesinlikle ilgilenmedi ve en sonunda ben uyardım. 
“Duymuyor musunuz ilgilenmiyor musunuz?” diye sorduğumda ise “Duyuyorum…” diyor. Demek ki dikkate almıyor. Bu kadar saygısızlık olamaz. Hiçbir öğretmen ne benim ne de başkalarının çocuklarını hiçe sayamaz! Onlar geleceğin birer bireyleri. Bu kompleksteki hocaların ego durumlarından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyoruz. 
GÖZLEMLENSİNLER 
Eğer mümkünse tarafınızdan hocaların ders işlemelerini, öğrencilerle ilişkilerini görmeleri için gözlemci görevlendirmenizi istiyorum. Devlet tarafından bize sunulan bu hizmetten faydalanmak istiyoruz ama hocalardaki eksiklikler ve ego durumlarından dolayı layıkıyla faydalanamıyoruz. Dilime gelenleri anlatmaya çalıştım ancak anlatacak daha çok şey var. Bu konuyla ilgilenmenizi önemle rica ediyorum.
H.H. 

 

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR 

Sayın Sevinç Çelebi;
agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 23 Nisan 2019 tarihinde ‘Kükürtlü Caddesi’nden Fare Alarmı!’ başlıklı habere yer verilmiştir. 
Yazıda bahse konu olan caddede, belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı Çevre Sağlığı ve İlaçlama ekiplerimiz tarafından yerinde inceleme yapıldı. İnceleme neticesinde de 27 Nisan 2019 tarihinde ilgili ekiplerimiz, gerekli ilaçlamayı gerçekleştirdi. 
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.
Osmangazi Belediyesi 
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü