Şehrin göbeğindeki Altıparmak’ın merkez bir mahalle olmanın dışında, 2014 yılına kadar göz ardı edilmiş oluşu ise diğer mahallelere göre bu eksikleri ve ihtiyaçların katlanmasına neden oluyor… 

Muhtarlığımın 1. döneminde Osmangazi Belediyesi ile bir çok güzel işlere imza attık. Attık atmasına, ancak mahallemizde daha bir çok eksiğimiz var. Çünkü ne yazık ki yapılan işler hiçbir zaman yeterli olmuyor… Bir tarafı yaparken, diğer taraftan eksikler çıkabiliyor… Altıparmak’ın merkez bir mahalle olmanın dışında, 2014 yılına kadar göz ardı edilmiş oluşu ise diğer mahallelere göre bu eksikleri ve ihtiyaçların katlanmasına neden oluyor… 
HERKES ALTIPARMAK’TAN GEÇİYOR
Elbette ki Osmangazi çok büyük ve ilçe olarak çok fazla mahallesi var, lakin Altıparmak Mahallesi bir yerde Osmangazi’nin yüzü durumunda olduğundan buraya gelmiş veya gelecek hizmet ayrı önem taşıyor… Bizler sadece Osmangazi’nin değil, Bursa’nın merkezi ve Bursa’nın yüzüyüz. Dışarıdan gelen herkes bir kez bile olsa, mutlaka Altıparmak Caddesi ve bölgesinden geçiyor… Dolayısıyla Altıparmak; sadece Osmangazi’nin değil, hem Büyükşehir’in, hem Bursa’nın yüzü. 
CAN GÜVENLİĞİ YOK
Örneğin; mahallemizde bulunan ve Arap Parkı olarak bilinen 100. Yıl Parkı’nın ciddi bir tadilata ihtiyacı var. Duvarları artık yıkık durumda. Yazın havuz kısmına bir çok insan geliyor ve (özellikle de bölgede bulunan Suriyeliler) çocuklar, bu havuzların içine giriyor. Çünkü havuzun etrafında (Havuza girmek yasaktır) yazılı iki tabela hariç, girilmemesi için alınmış hiç bir önlem, can güvenliğini sağlayacak bir şey yok. Halbuki bu havuzu çalıştıran elektrikli bir motor sistemi var. Ve Suriyeliler motorun çalıştığı anda bile bebeklerini havuzun içine sokuyorlar… 
DEMİRLER YENİDEN TAKILSIN
Osmangazi Belediyesi’nden henüz herhangi bir bela kaza olmadan, tıpkı eskiden olduğu gibi havuzun etrafını demirle çevirmesini istiyoruz. Bir diğer değimle; daha önce var olan ve sökülen demirlerin tekrar takılmasını önemle rica ediyoruz. Çünkü demirler, havuza girilmeyi engelleyecektir. En azından girmemeleri için caydırıcı olacaktır.
‘YARIM BAKIM’ YAPILDI
Haricinde; parkta bulunan ağaç kökleri gün yüzünde, toprağın dışında duruyor. Ve bende inşallah, Osmangazi Belediyesi’nin de yardımıyla 2. dönemimde başta 100. Yıl parkının tam anlamıyla kullanılır bir hale gelmesi için uğraş vereceğim. Tek istediğim gerekli bakımın parka yapılmasıdır. Belirtmek isterim ki, parkımıza bakım yapıldı ancak yarım bakım yapılınca yeterli olmadı. 
TAKILIP DÜŞÜYORLAR!
Öyle ki, parkın taşları ortada ve kum bitmiş durumda olduğundan insanlar yürürken bu taşlara takılıyorlar ve de bazen düşüyorlar bile… Ve burası merkezde olduğundan hemen hemen herkesin dinlendiği, yazın Kuveyt ve Dubaililerin geldiği, kısacası, (özellikle de yazın) hemen hemen herkesi rahatlıkla oturduğu bir yer olmasına rağmen, bir tuvaleti dahi olmayan özelliği taşıyan da bir park!
TUVALET ŞART!
Tuvalet demişken; 100. Yıl parkının olmazsa olmazı olan bir tuvalet şart! Çünkü bu parka engelliler, yaşlılar, insanlar geliyor… Dolayısıyla acilen umumi bir tuvalete ihtiyaç var. Sözünü aldık almasına, Fen İşleri Müdürlüğümüz ile yerini de belirledik… ancak hala görünürde bir şey yok ve artık önümüz yaz.
SOKAKLARA YAPIYORLAR
Tuvalet olmayınca sıkışan insanlar, dile zor ancak sokaklara yapıyorlar… Çünkü bizim camimiz yok, yakın konumda başka bir tuvalet de yok. Oturanlar zaten yaşlı ve parka dinlenmeye geliyorlar. Normal insanlardan, gençlerden bahsetmiyorum! Aksine… Dolayısıyla parka dinlenmeye gelen insanlar, kalkıp cami ve tuvalet bulana kadar, zaten yolda kaçıracaklarını da bildikleri için bu tatsız durumu yaşamaya sanki biraz da mecbur kalıyorlar… 
YERİ HAZIR, YAPIMI BEKLİYOR
Belediyemizin bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Çünkü tuvaletin yapımı için şartlara bakıldı, uygun yer seçildi ve belirlendi. Bu durumda Osmangazi Belediyesi’nden tek isteğim, ricam, bir an önce tuvaletin yapımına başlanmasıdır. Çünkü mağdur olan ben değilim! Vatandaş mağdur. Ve benim değil, vatandaşın isteği bu.  
TEŞEKKÜRLERİM VAR…
İhtiyaçlarımızın dışında birde yapılanlara teşekkürüm var… Yıllardır yenilenmeyen ve 3 yıla yakın yenilenmesini talep ettiğimiz Flash Taksi Durağı’mız, belediyemiz tarafından bugünlerde yenilenmesi için işlem başlattı. Yer betonu atıldı ve kulübenin gelmesi bekleniyor. Ve inşallah Osmangazi Belediyemiz mahallemize çok güzel bir taksi durağı kazandıracak. Teşekkür ederiz. 
BUSKİ’YE TEŞEKKÜRLER
Ayrıca beş yıllık dönem içerisinde her ihtiyaç halimizde (çökme, boru patlaması vs yaşanabiliyor)… anında müdahale ettiklerinden, bir çok yerde kanalizasyon değişikliği yaptıklarından, kısa süre önce mahallemize gelip, rögar kapağı çatlağı var mı, yağmur giderlerinde sıkıntı mevcut mu kontrol edip  not ettikleri için, kısacası yanımızda olduklarından ve de bizleri hiçbir zaman mağdur etmediklerinden dolayı BUSKİ’ye çok teşekkür ediyorum.    

Altıparmak Mahalle Muhtarı 2. Dönem Muhtarı 
Mevhibe Rahşan Aslantaş