YAŞAM

Çatal, bıçak duruşları ve anlamları

Bir restoranda, yemek bitiminde veya yemek arasında çatal ve bıçakları rastgele şekilde bırakmak yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. İşte çatal ve bıçak duruşlarının geldiği anlamlar...

Ulaş Girgin

Sofra dilinde çatal ve bıçakların tabak üzerindeki konumlanış biçimleri birçok farklı anlama gelmektedir. Bu işaretler ile servisi yapan kişilere yemek hakkındaki fikrinizi veya isteğinizi belli edebilirsiniz.

Çatal ve bıçağı yemek yediğiniz tabağın üzerine uçlarını buluşturarak üçgen biçiminde konumlandırmanız yemeğe bir süreliğine ara verdiğiniz mesajını taşıyacaktır. 

Çatal ve bıçağı artı şeklinde koyduğunuzda ise bu işaret bir sonraki yemeğe geçmek istediğinizi belirtecektir.

Çatal ve bıçağı  kendinize paralel şekilde tabağın üzerine yerleştirmek, yemeği beğendiğinizi ve çok lezzetli olduğunu belirtmeye yarayacak bir mesaj içerir.

Eğer çatal ve bıçağı kendinize dik veya hafif çapraz şekilde tabağın üzerine yerleştirirseniz bu işaret yemeği bitirdiğiniz ve daha fazla yemek istemediğiniz anlamına gelecektir.

Bıçağı çatalın dişleri arasına yerleştirip 'X' benzeri bir görsel oluşturduğunuzda ise yemekten memnun kalmadığınızı, lezzetini beğenmediğinizi belli etmiş olursunuz.