Çok ürüne sahip olmak göze hoş görünse de karmaşıklık da doğurabilir. Acil hazırlanmanız gerektiğinde her şey elinize dolanabilir, birini tutarken diğeri düşebilir veya çantanıza makyaj malzemelerini sığdırmaya çalışırken geç kalabilirsiniz. Bunların önüne geçmek için çantalarda minimal düşünceye geçiş yapmalısınız. Hem kafa karışıklığınızı önleyecek hem de alandan tasarruf etmiş olacaksınız. Peki makyaj çantasında nasıl temizlik yapmalıyız?

FAVORİLERİ TUT, KULLANILMAYANLARI AYIR

black-bag-with-makeup-brushes-bracelet-wristwatch-cosmetics-product-pastel-background

Makyaj çantalarındaki ürünler iki şekilde ayrılır: Favorilerimiz ve elimizin hiç gitmedikleri. Favorilerimiz zaten göze ilk çarpanlar olur ve makyaj rutinimizin vazgeçilmezidir. Elimizin hiç gitmedikleri ise fazlalıktan başka bir şey değildir. Hiç kullanmadığınız bu ürünleri atmaya kıyamıyorsanız en azından başka yere koyabilirsiniz. Kim bilir belki bir gün yeri ve zamanı gelir.

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta

SİZE UYGUN OLMAYANLARDAN VAZGEÇİN

toilet-bag-with-products-arrangement-top-view

Evet, hepimizin bize çok yakışacağını düşünüp aldığımız ama uygun olmadığını görünce atmaya kıyamadığımız ürünlerimiz vardır. Ancak onlar size hiçbir zaman uygun olmayacak. Bu nedenle yerden tasarruf etmek için onlarla da vedalaşmak gerekir.

KURUMUŞ ÜRÜNLERİ ATIN

beauty-composition-with-space

Kurumuş ürünler eski verimliliği size sağlamayacaktır. Bir daha asla kullanamayacağınız bir ürün için çantanıza yer ayırmayın ve ondan vazgeçin.

SON KULLANMA TARİHLERİNİ KONTROL EDİN

top-view-assortment-with-device-make-up

Ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka bakın. Çünkü kullanma tarihi geçen ürünleri kullanamayacağınız için onlarla boşuna vakit geçirmeye gerek yok. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerden kurtulun. Bu hem yerden tasarruf sağlayacak hem de yanlışlıkla kullandığınızda karşılaşacağınız sağlık problemlerinden sizi kurtaracaktır.

Editör: Aslı Yeşilyurt