ASLI YEŞİLYURT

Saç bakımının mihenk taşı olan şampuanlar, saçların 1. bakım kaynağıdır. Saçlara bakım yaparken en önemli şey şampuan seçimi ve kullanımıdır. Ancak bu ikisinde de farkında olmadan yapılan hatalar vardır. İşte şampuan kullanımında ve seçiminde gerçekleşen hatalar…

SICAK SU KULLANIMI

crop-stylist-washing-hair-blonde

Saçlarınızı durularken çok sıcak su kullanmak, saç köklerine ciddi zararlar verebilir. Sıcak su saçınızın ve derinizin kurumasına yol açacaktır. Şampuanlı saçlarınızı olabildiğince ılık su ile durulayın.

AŞIRI HASAR

close-up-portrait-young-pretty-woman-taking-shower

Saçlarınızı yıkarken çok sert davranıyorsanız, bu durum da saç derinizi kötü etkileyecektir. Şampuan döktüğünüz saçlarınızı olabildiğince masaj yapar gibi yıkayın.

AYNI YERDE TAKILI KALMAK

beautiful-smiling-young-woman-washing-her-hair-with-shampoo-isolated-white

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Şampuan kullanırken hemen hemen her seferinde aynı yerden başlarız. Ancak bu bölgeyi de arada değiştirmek, saç derimizin sağlığı açısından önemlidir.

YETERSİZ SU

woman-showering-with-soap-body-head-hygiene-skin-care-concept

Duşunuzu hızlı almak istiyor olabilirsiniz ancak şampuandan önce saçların yeterince ıslatılmamış olması da saça zarar veren hareketlerdendir. Yeterli su olmadan kullanılan şampuan köpürmeyecek ve bu da sizi daha fazla şampuan kullanımına itecektir.

AYNI ŞAMPUAN KULLANIMI

woman-hairdresser-salon-1

Saçları her gün şampuanlamamak gerektiğini biliyoruz. Ancak her duşta da aynı şampuan kullanılmamalı. Şampuanınızı saçlarınıza uygun olan başka şampuanla birkaç ayda bir değiştirin.

İYİCE ARINDIRMAMA

young-woman-applying-anti-dandruff-product-1

Gün içerisinde yetişmek zorunda olduğunuz, bu nedenle de acele ile duş aldığınız zamanlar olabilir. Ancak duştan çıkmadan saçlarınızdaki şampuan kalıntılarını iyice arındırdığınızdan emin olun. 

Editör: Aslı Yeşilyurt