Bursa inşaat sektöründe farkındalıklarını ortaya koyan, bir aile şirketi olan Alpiş’in dün İstanbul yolu üzerinde bulunan Tuana Evleri’nin tapu dağıtım törenine katıldım.

Genel şehirleşme batı yönüne doğru yapılıyor.

Alpiş inşaat firması şehrin doğusunda sosyal donatı, yaşam alanlarının içinde bulunduran 356 konutlu 2 etaplı TuanaEvleri ile bir farkındalık ortaya koymuş.

Karaalp, Tuana Evleri 1. Etabında tüm evlerin satıldığı, 2. etapta satışların yüzde 70’ nin gerçekleştiği bilgisini verdi.

Bursa basınının katıldığı tapu dağıtım töreni öncesinde Tuana evlerinin tanıtımı oldu.

İlk olarak, bir spor salonun aratmayacak şekilde donatılmış, spor salonu, sauna ve çok güzel Türk hamamını içerisinde bulunduruyor.

Daireler bir ailenin rahat hareket edebileceğin tarzda, 3 buçuk olarak nitelendiren bir dairinin fiyatını ne kadar olduğunu sordum.

İnanın aldığım cevap beni şaşırttı.

360 bin TL olduğunu öğrenince, vali çok ucuz buldu.

Alpiş’in 1 yıl önce Tuana Evleri’nin projesinin lansmanına katıldığımda, Alpiş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp’e  projenin ne zaman tamamlanacağını sormuştum.

Karaalp “Allah’tan bir keder gelmez ise, 2016 Aralık ayında projenin biteceğini” söylemişti.

Asıl farkındalığın taahhüt edilen tarihten 2 ay önceden tamamlanması olduğunu.

Alpiş grup bir aile şirketi, şirketin ana kumandasında Sertaç Bey bulunuyor.

Diğer kardeşler, alanda işleri organize ediyorlar.

Sertaç Karaalp, başarılı olmanın sırrı olarak en başta inanmak, nitelikli, çalışkan, işini seven çalışma arkadaşlarınızın olması olarak görüyor.

Alpiş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, Tuana Evleri’nin lokasyonu ile ilgi ise şu bilgileri verdi:

Tuana Evleri projesini geliştirirken bu bölgede yaklaşık 100bin çalışan olduğunu tespit ettik ve potansiyeli belirledik.Ayrıca bize göre her bölgenin her ilçenin kendi içerisinde değerleri içerisinde yeni değerler yaratması gerekiyor. İstanbul Caddesi üzerindeki eski iş yerleri dönüşüyor. Hilton Oteli İstanbul caddesine değer katarken, müftülük, adliye gibi yeni kamu binaları bu bölgeye yapılacak bu bölgeye hareket katacak. İstanbul Caddesi’nin çehresini değiştirecek tüm yatırımlar sonunda ben inanıyorum ki bölge 5 sene sonra İstanbul’un Maslak semti gibi olacaktır. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın, Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın, Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.