Geçtiğimiz hafta evinden tatlı almak için pastaneye giderken Bursa caddelerinde gezen Yeşil Azrail’in yaya kaldırımında çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan 8 aylık hamile, 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç'in vasiyeti uyarınca alınan organları altı hastaya umut oldu.

Beyin cerrahı ve kadın doğum doktorunun birlikte girdiği ameliyatla yaşam belirtileri bulunan ve daha önce annesi tarafından ismi konulan 'Kaan' bebek sezaryenle dünyaya geldi.

Yeşil Otobüslerin rantın eline geçmesinden sonra hizmet duygusu körelmiş, vefa unutulmuş ve Bursa Halkına işkence çektiren bir araç haline dönüşmüştür.

Yaz aylarında az yaksın diye klimaları çalıştırmayan sürücüler kendisine hava almak için yeni araçların kapı sensörlerini iptal ederek açık kapılarda seyahat etmektedirler.

Hasılatların adil paylaşımı gereği havuzda toplanıp bölünmesinden sonra duraklarda müşteri bırakmaya başladılar.

65 üstü ve Yasal durumları gereği ücretsiz seyahat edenlere ikinci sınıf muamele yaptıkları gibi müşteri ilişkilerinde saygıdan eser yoktur.

Ayakta seyahat eden insanları kargo malına yapmayacakları kadar hoyrat araç kullanarak canlarından bezdirmektedirler.

Kavşaklarda araçlarının geçiş üstünlüğü var havasında davranmak, kırmızı ışık ihlalleri onlar için sıradandır.

Bütün bunlara rağmen kendilerinin varlık sebebi olan Bursa Halkına müşteri velinimetimizdir anlayışı ile bakmayarak, biz olmasak yandınız ukalalığı içindedirler.

BURULAŞ A.Ş.’nin onları disipline almak istemesine tepki koyarak kazan kaldırdıkları dönemi de hatırlarım. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un kellesini almak isteyerek siyasetçileri mekân mekân gezdiler. Belki alamadılar ama kabız siyaset anlayışını yanlarına çekerek at oynatmak için ulaşımda Bursa’nın en yetkin adamını UKOME’den çıkarttırdılar.

Tuğba Dilmeç’in olayı bir kaza değil cinayettir. Kaan Bebe’nin vebali hepinizin boynunadır. O vebalin diyetini bakalım nasıl ödeyeceksiniz?

O haberin mürekkebi kurumadan yüzde yüz uykulu olan bir meczuba direksiyon teslim edenlerin iş ahlakını sorgulamak gerekmez mi? O çocuğa ceza ne ceza verildiğinden daha önemlisi o plakaya ne ceza kesildi bilelim

Kimse kusura bakmasın ama Otobüs İşletmecileri Derneği olarak hemen bir basın toplantısı düzenleyerek Bursa halkından önce yaptıklarınızdan ve bu kazadan dolayı özür dileyeceksiniz. Çözümlerinizi anlatacaksınız. Sadece aidat toplayıp yan gelip yatmayınız. Sürücülere psikolojik eğitimler, insan ilişkileri üzerine seminerler veriniz.

Bahsettiğim bütün sorunlar ile ilgili bana yüzlercesi ulaştı. BURULAŞ’a da binlerce şikayet başvurusu olduğundan adım gibi emindim, şimdi de bu cinayeti yaşadık.

Biz sizin velinimetiniziz ya bunu böyle bilin ya da çekin gidin!