Kapital Dergisi 2012 yılından bu yana Uludağ Ekonomi zirvesini düzenliyor. Güya Uludağ Davos olacaktı. Başlangıçta iyiyi niyetle yola çıkılmış olsa da sonra şakül kaydı. Testere gibi hep kendilerine yontmaya başladılar.

İstanbul dükalığın vermiş olduğu ego mudur nedir bilemiyorum saçma sapan uygulamalar yapmaya başladılar. Örneğin; Türkiye’nin küçük babıali’si Bursa basınını yok saydılar, çifte standarda tabi tuttular. BTSO gibi Bursa iş dünyasının çatı kuruluşunu bile hesaba katmadılar. Daha önce organizasyonda adı geçen Bursa Valiliğinin adından bile söz edilmez oldu. Uludağ Üniversitesi'nin adını bile anan yok.

Düşünebiliyor musunuz; Bursa’da bir zirve düzenleniyor, paydaşlar arasında Valilik, yani devlet yok. Bursa ekonomisine yön veren BTSO yok. Yeni kurulmasına rağmen düzenlediği etkinliklerle Bursa kamuoyunun takdirini kazanan Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) yok. Uludağ Üniversitesi yok. Büyükşehir Belediyesi yok.

Gördüğünüz gibi yok oğlu yok.

Bursa için adeta yoklar zirvesi. Dolayısıyla Bursa için yok hükmündedir adeta.

Dolayısıyla başarı şansı da yok.

Öyle biz İstanbul’uz, biz yaparız, biz ederiz demekle bu işler olmuyor.

Kimse kusur bakmasın en fazla cümrük kadar yer yakarsınız; onun ateşi de ancak sizin cebinizi ıstır kimseye faydası olmaz.

Malum katılım ücreti tek kişi için 4 bin 400 lira. İki kişi olunca 7 bin 800 lira. Yemede yanında yat.

Şimdi kalkmışlar hafta sonu 2017’yi zirvesini pardon ‘zırvasını’ gerçekleştirecekler. Ayrımcılık yine var. Bursa basını gitsin gelsin, Bursalı basın emekçileri sizin uşağınız mı kardeşim.

Arkadaşlar daha önce de yazdım Bursa’yı Bursa dinamiklerini yok sayan zihniyetin Uludağ’ı Davos yapma şansı yoktur. Bunu kafanızın muhkem bir tarafına yazın…

Eee tabi sizinde böyle bir derdiniz yok zaten.

Bunları laf olsun torba dolsun diye yazmıyorum;

 BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a sordum size bir davet ulaştı mı, katılım olacak mı? Diye

Başkanda oda olarak zirvede hiçbir 'dahillerinin' olmadığını davetiye gelmediğini söylüyor. Geçen yılda gelmediğini zaten çıkmayı da düşünmediğinin altını çiziyor.

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı olarak bana da bir davet yapılmış değil ben de çıkmıyorum.

Bursa’dan Antalya ya atanan önceki Vali Münir Karaloğlu da bu konuda hassasiyet göstermiş, Bakan katılmasına rağmen izin isteyip Uludağ’a çıkmayıp zirveye çanak tutmamıştı.

Vali'nin bu tutumu Bursa kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştı.

Bakalım şimdiki Valimiz İzzettin Küçük ne düşünüyor. Onu yakında öğrenirsem sizlere aktarmak dileğiyle...