Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Savaş Ay'ın programlarına konu ettiği bıçak parası olayının bittiğini söylüyordu ya... Maalesef eski günleri özleyen bazı doktorlarımız varmış ve hem de adı devlet hastanesi olan yerde. Bu doktorumuz gitsin hesabını Erdoğan'a versin şimdi...

Kentimizin doğusunda bir Devlet Hastanemiz benden burun ameliyatı için 5 bin TL aldı. Halbuki burnumdaki ağrı sonucu hastaneye gitmiş ve de doktor beyin burun kıkırdaklarımın çatladığını ve de ameliyattan başka çare olmadığına istinaden ameliyat tarihi aldım. Ayrıca ücreti de bizzat kendisine verdim.

NEFES ALAMAMA SIKINTIM DEVAM EDİYOR

Açıkçası bu durum bana tuhaf geldi. Çünkü benim bildiğim ameliyat ücretleri vezneye veya herhangi başka bir yere ödenir. Ayrıca ameliyattan sonra nefes alamama sıkıntım devam etti ve halen de ediyor.

Doktor bey bugün yarın düzelir diyerek beni oyalayıp dursa da, durumum bir türlü düzelmiyor. Nefes alışım sıkıntılı ama doktor beye göre ‘her şey yolunda’…

PARA İNSANDAN DAHA MI DEĞERLİ!

Ancak her şeyden daha çok geldiğimiz duruma üzülüyorum. Çünkü gittikçe ülkemizde para ve kazanç, insan değerinin üstüne çıkmış bulunuyor. Benim yaşadıklarımdan sonra ortaya bu tablo mu çıkıyor merak ediyorum; “Doktor Bey veya hanım (elbette ki hepsini kast etmiyorum), para karşılığı veya para almadan ameliyatı yapıyor, sonrası da takdiri ilahi mi? Şayet durum buysa: gerçekten vay halimize ve de yazıklar olsun bu şekil düşünenlere.

BAKANLIK DENETİMİ ARTTIRMALI

Demem o ki; Sağlık Bakanlığı tüm hastanelerde sıkı denetimler yapmalı. Ancak en azından Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi her polikliniği ile konunun tam anlamıyla raydan çıkmış durumda. Temizlikten sorumlu ablalar bile sanki kurtlar vadisini çeviriyor koridorlarda. Yazık... Yazımın değerlendirilmesi rica ediyorum.

Saygılarımla

İsmini vermek istemeyen bir okur

İftar, esnaf yemeğine dönüşürse

Sayın Belediye Başkanımız. Kısa süre önce geride bıraktığımız Mübarek Ramazan Bayramında, “Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlediğimiz iftar yemeğine tüm halkımız davetlidir” duyurusuna istinaden gittik fakat oturamadık.

ESNAF TARAFINDAN REZERVE

Bunun sebebi de çevredeki mağazaların masaları rezerve etmiş olmalarından kaynaklanmıştır. Bu durumda dışarıdan, yani esnaf olmayan kişiler açıkta kalmış ve de halka açık iftar daveti, esnaf iftarına dönüşmüştür.

DUYURU DOĞRU YAPILSIN

Sizden ricamız, seneye böyle bir çalışma yapılır ise buna dikkat etmenizdir. Yani ‘tüm halk’ değil ‘cadde esnafı’ diye duyuru yaparsanız çoluk çocuk mağdur olmaz bizim gibi?

Saygılarımızla

Ç.K.

İlaçlayın lütfen!

Hamitler Ali Bostancı Evleri’nde oturan sakinleriz.  Yazın gelmesiyle ortaya çıkan sineklerden fazlasıyla rahatsızız. Özellikle de mezarlık tarafına bakan evler camlarını dahi açamıyor. Çünkü sadece sinek değil, böcekler de geliyor. Rutin olarak bölgenin ilaçlanmasını önemle rica ediyoruz. Gerekli müdahalenin bir an önce yapılması ümidimizle.

Saygılar

Ali Bostancı Evleri Sakinleri

***

Alemdar Mahallesi’nde kaçak ev yapılmakta!

Osmangazi Alemdar Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve kaçtır kaçak evler yapıldığını belediyelere bildiriyorum. Üstelik bununla kalmayıp evimin penceresine sıfır duvar çekilmekte!

HEM KAÇAK HEM SIFIR

Sitenize de yazdım ama nafile. Akıl almaz davranışı daha kaç kez bildirmem gerekiyor. Hiçbir yetkili sesini çıkarmadığına göre belli ki seçimler fırsat biliniyor. Bir kez yıkıma gelindi ama tekrar bina dikildi daha da gelen giden olmadı. Umarım sesime kulak verirsiniz.

Abdullah SERT

 Boş araziler çöp yığını

Yıldırım Çınarönü Mahallesi İkinci Çilek Sokak’ta bulunan boş arsalar, uzayan otlar yüzünden yabani hayvanların saklanabileceği bir yer haline gelmiş bulunmaktadır. Her ne kadar konu hakkında Yıldırım Belediyesi’ne ve de mahalle muhtarına defalarca kez temizlik hakkında şikayette bulunsak da hiçbir çözüm üretilmemiştir. Çevre sakinleri olarak bir an evvel boş arsaların temizliğinin yapılmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımızla

Çınarönü Mahallesi Sakinleri

 foto kodu: acıbadem

 Acıbadem Sigorta ameliyatımı onaylamadı!

Acıbadem Sigortası’ndan 2 çocuğumu sigorta ettirdim ancak 1 yıl hiç kullanmadım. Sigortalı olmamın 2. yılında çocuğumun testis üstünde kist olduğu tespit edildi. Dr. Biyopsi ve orsidopeksi ameliyatı önerdi.

MAĞDUR EDİLDİM

Ancak Acıbadem Sigorta (sen card) işlemi onaylamadı. Mağdur edildiğimi düşünüyorum. Şimdi devlet hastanesinde doktor arıyorum. Sigorta bu gibi işlemleri ödemiyorsa ben neden sigorta yaptırıyorum ki? Ne olması lazım bir yerden düşmesi mi lazım?

KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM

Muhtemelen ona da, “Dikkat etseydiniz de düşmeseydiniz” deyip onay vermezler herhalde. Bu nedenle bu sigortadan iki çocuğu mu çıkarmak istiyorum. Acıbadem Sigorta’ya karşı ciddi güvensizliğimin oluştuğundan kimseye tavsiye de etmiyorum.

İ.K.

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

01 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Plastik Kokusundan Bıktım!” başlıklı, Vatan Mahallesi 5. Ömür Sokak’ta faaliyet gösteren bir iş yerinin, çevreye yaydığı koku ve gürültüden duyulan rahatsızlığı konu alan okurun şikayeti Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir. 

Bahse konu olan iş yerinin faaliyeti hakkında gerekli gürültü ölçümü yapılarak denetimin yapılabilmesi için; şikayet eden vatandaşımızın belediyemize kimlik, adres ve iletişim bilgileriyle bizzat dilekçe vermesi, ilgili mevzuat gereği, zorunludur. Akabinde yapılacak gürültü ölçümü neticesine göre, ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilecek ve sınır değerlerin aşılması durumunda gerekli idari işlemler yapılacaktır.

İlgili şikâyette belirtilen iş yeri faaliyeti kokusu hakkında denetim yetki ve sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğündedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü