Her zamanki gibi birbirinden güzel ikramlarla Ramazan Bayramı’nı atlatmış bulunmaktayız. Her ne kadar atlattık desemde yediğimiz baklavaların ve tatlıların izlerini henüz atlatmış sayılmayız.

Yazımın asıl amacından bahsetmeden önce herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Artık bayram bitti ve hayatımıza geri dönmek zorundayız. Haydi başlayalım!..

İşte püf noktalar

Vücudumuzda büyük bir oranı direk yağa dönüşen bu zararlı maddelerden nasıl kurtulabiliriz onlardan bahsedeyim.

1.Güne limonlu su içerek başlayın.

  1. Beyaz pirinçten uzak durun.

Onun yerine buğday ürünlerini; esmer pirinç, esmer ekmek, tam buğdaylar, yulafları tercih edin.

  1. ŞEKERLİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Şekerden, şekerli içeceklerden ve yağlı şekerli yiyeceklerden kaçının. Bu ürünleri tüketmek vücutta karın çevresi ve basenler gibi belli başlı bölgelerdeki yağ oranının artmasına neden olur.

  1. BOL SU İÇİN

Bel çevrenizdeki yağlardan kurtulmak istiyorsanız, her gün yeteri kadar su için. Düzenli aralıklarla su içmek metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur ve vücudunuzdan toksinleri atar.

  1. MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Her sabah ve her akşam bir kâse meyve yiyin. Bu sayede dolu antioksidan, mineral ve vitamin almış olacaksınız.

  1. YEMEKLERİNİZDE BAHARAT KULLANIN

Özellikle tarçın, zencefil ve kara biber gibi baharatları yemeklerinize dahil etmeye çalışın. Bu baharatlar sağlık için çok faydalıdır. İnsülin direncini yok etmeye yardımcı olur ve kan şekeri seviyenizi düşürür.

  1. 7. HIZLI YÜRÜYÜŞ YAPIN

Hareketsiz yaşamın hayat kalitemizi düşürdüğü bilinen bir gerçek. İngiltere’de yapılan bir araştırma, haftada 150 dakika tempolu yürüyüş yapmanın, yaşam süresini uzattığı ve hastalıklara yakalanma riskini azalttığını ortaya koyuyor. Hareketli yaşam konusunda yetersiz bir ülke olan Türkiye’de ise uzmanlar yürüyüşün ve egzersizin önemine dikkat çekiyor.