Doğma büyüme Bursalıyım ve 60 yıldır Pınarbaşı Mahallesinde ikamet ediyorum. Mahallemizde adını Osmangazi’den alan ‘Tarihi Pınarbaşı Parkı’mız var, ona değinmek istiyorum. Bu parkımız eskiden ‘Bayramyeri’ olarak da bilinir, her yıl dini bayramlarda çeşitli eğlenceler olurdu. Ayrıca yine her yıl, 6 Nisan’da Fetih Şenlikleri burada yapılır.

Nilüfer Hatun burayı gariban çocuklara oyun alanı olarak bağışladı, ancak gelin görün ki bu güzel parkımızın değeri günden güne kaybolmakta…

 BAŞKAN AKTAŞ’I DAVET EDİYORUZ

 Dolayısıyla yeniden canlanması için acilen bir şeyler yapılması lazım. Mahallemizde yetişen bazı gazeteci büyüklerimizde var… Onlara da sesleniyorum. Lütfen bu konuyu duyurun. Bu ‘TARİHİ BAYRAM YERİMİZ’DE bir değişikliğe gidilmeli ve bir şeyler yapılmalı.

Hatta göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş burayı ziyaret edip mahalleli halkının görüşlerini almalı. Bunu başkanımızdan rica ediyoruz ve de mahallemize davet ediyoruz. İnegöl’de yaptığı hizmetleri herkesçe biliniyor. Bursa’mızın bu tarihi yerini de, yerinde incelemesini istiyoruz. En azından Ramazan ve Kurban Bayramlarında parkımız yeniden canlanır ve bu sessiz görüntüyü andıran parkımız canlanır.  

 ÖLÜM SEMT HALİNİ ALDI

 Eski bayramlarda oyuncaklar bir hafta önceden hazırlanırdı ve bir hafta sonra kalkardı. Oyuncakçıların, turşucuların Tahtakale’ye kadar uzandığı yıllarda, hatta karlı günlerde bile kalabalıktan mezarlık bile insanlarla dolardı ve ben kendimi o kalabalığın içinde kaybederdim…

Şimdilerde ise tarihi mahallemiz adeta bir ölü semt halini aldı. Yakın zamanda BURFAŞ’ın çalıştırdığı ve bir önceki başkanımız sayın Recep Altepe dönemindeki ‘Pınarbaşı 1326’ mahallemizin takımına çalıştırması için devredildi…

 

ÜMİDİMİZ SİZSİNİZ

 Ne kadar yazsam da, benim dememle hiçbir şey değişmeyecek. Bir şeylerin yeniden hayat bulması için yetkililer devreye girmeli. Buraya gelip, tarihimizi yerinde görüp destek vermeli ve ayağa kaldırmalıdırlar. Mahalleli olarak yetkililerin dışında gidecek başka bir yerimiz yok. Sayın Başkanım, Sayın yetkililer. Ümidimiz sizsiniz. Lütfen, bir tarih daha yok olmasın… Bu duygularla herkese mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum.

Esen kalın

Erdem Ateş

Pınarbaşı 

Büyük tehlike var

 Kükürtlü Mahallesi’nde bulunan Konur ve Kalp Aritmi Hastaneleri’nin önü Konca Sokak bir aydır asfaltlanmadı. Halbuki bu sokaktan sürekli ambulanslar geçiyor. Ve bu yeri fark etmeyen sürücüler için büyük tehlike arz ediyor. Kaldı ki her yağmurda derinleşiyor. Konuyu köşenize taşır ve ilgililere duyurursanız memnun olurum.

 Saygılarımla

Aytaç YENER

 ***

 BİRAZ EMPATİ LÜTFEN

 düm tek düm tek  davul zurna  işkencesi

Rahatsızlık duyduğum konu; ki öyle tahmin ediyorum benim gibi herkesin derdidir bu durum. Düğün konvoylarında, asker uğurlamalarında lüzumsuz yere bağırtılan taşıt kornaları ve sokak ortasında çal oyna şekilleri…

İSTİRAHAT HERKESİN HAKKI

Kaldı ki insanlar eskisi gibi, akşam yatıp, sabah da kalkmıyor. Vardiyeli çalışanı var, evinde uyuttuğu bebeği veya hastası olanı var. Ayrıca istirahat da herkesin hakkı.

YAZIK DEĞİL Mİ

Tamam anladık. Evleniyorsunuz veya sünnet düğününüz var. Herkesin her olayı hayırlı uğurlu olsun. Allah rast getirsin. Ama cayır cayır da korna veya düm tek tek davul zurna çalmayın be ülkemin güzel insanları!..

Uyuyan veya hasta insanlara yahut bebeklere yazık değil mi...

HER ŞEY MEVCUTTU

Daha birkaç gün önce şehrin göbeğinde (Nalbantoğlu’nda)ara sokakta davul zurna sesleri göklere yükseldi. Yere fişek tarzında konup da yukarıya atılanlardan tutun, sokağı atılan parlak kağıtlara kadar… Maşallah her şey mevcuttu.

BİRAZ EMPATİ YAHU

Bakıldığında saygı ve hoşgörüden uzak her şey vardı, gürültü - görüntü pisliğinden öte hiçbir şey yoktu. Peki masum insanların kabahati ne? Biraz empati yahu!

 Sibel ÇALIOĞLU

 Şehrin merkezinde  fareler cirit atıyor

Bursa/Osmangazi İntizam Mahallesi’nde oturuyorum ve ilgililere daha çabuk ulaşmak ümidiyle size, yaşadığımız durumun fotoğrafını gönderiyorum. Çünkü çektiğim bu fotoğrafın her şeyi özetlediğini düşünüyorum.

YAKIŞMIYOR

Ne şehrin ortasındaki bu görüntüyü ne de her hangi bir yerde bu ve buna benzer görüntüleri kesinlikle tasvip etmediğimi önemle belirtmek istiyorum. Ayrıca görüyor ve duyuyorum ki, mahallemizde ve bölgemizde ortalıkta rahatça dolaşan başı boş ‘sapıklar’dan sonra, son zamanlarda sokaklar ve caddeler de rahatça dolaşan farelerle doldu taştı.

FARE VE SAPIK ALARMI

Ve son günlerde yine birkaç yıl öncesi gibi Bursa’nın bir çok bölgesinden fare alarmı verilmeye başlandı. Umarım tez vakit bu konuda önlem alınır ve gereken neyse yapılır. Sokaklar gerektiği gibi ve daha sık aralıklarla ilaçlanır ve halk bu durumdan kurtulur.

HASTALIK SAÇIYOR

Çünkü bu görüntü sadece çirkin olmaktan ibaret olmadığı gibi sağlığa da zararlı ve hastalık da saçabiliyor… İlgililerin dikkatine saygıyla sunuyor ve belirttiğim iki konuda da gerekenin yapılmasını rica ediyorum.

Hayal Tayyuk

 Bu kaçıncı!?

 Her sabah işime ulaşabilmek için mecburen özel halk otobüslerini kullanıyorum. Çünkü çalıştığım bölgeye belediye otobüsleri gitmiyor. Ancak otobüslerin sürekli arıza yapmasından dolayı bir çok kez de geç kalıyorum. Dolayısıyla iş yerimde artık sıkıntı yaşıyorum. Bu yüzden de dayanamayıp agazete’de bulunan köşeniz aracılığıyla bir çok kişi gibi bende Özel Halk Otobüsçüler Derneğine seslenmek istiyorum.

ARIZALI OTOBÜSLERİ TRAFİĞE ÇIKARMAYIN

Sayın yetkililer; Lütfen arızalı veya arıza çıkaracak otobüsleri trafiğe çıkmasına izin vermeyin. Bu durum sadece otobüsteki yolcuları mağdur etmiyor ayrıca trafikte de tehlike yaratma olasılığı taşıyor. Bakımsız ve eski otobüsler ya ciddi bir bakımdan geçirilsin ya da tamamen kaldırılsın.

VİTES KOLU BOZUKTU

Birkaç gün evvel (anladığımız kadarıyla)vites kolu bozuk olduğundan vites değiştiremeyen otobüs şoförü bir durakta durdu ve halkı ardından gelecek diğer otobüse aktarabilmek için mecburen kendide çaresiz bir şekilde bekledi. Diğer otobüs 20 dakika sonra gelince işe giden insanlara yine ciddi bir gecikme yaşadı.

SİGARA İÇİYORLAR

Son olarak çok önemli bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Birkaç kez gözlerimle şahit oldum ki, özel halk otobüs şoförlerinin bazıları, seyir veya durağan halde sigara içiyor. Yasaklar herkes için geçerli olmalı. 

İlgililerin dikkatine. Saygılarımla.

Sezer Kılıç