Dönüşüm; 20 Aralık 2017 yılı itibariyle Satürn’ün, Yay burcundaki  yolculuğunu sona erdirip, Oğlak burcuna girmesiyle  başladı. 2018 yılı ise; Mayıs ayında Uranüs’ün Koç burcundan, Boğa burcuna geçmesiyle devam edecek.  Ağır gezegenler dediğimiz; Uranüs, Neptün ve Plüton’un burç değiştirmeleri ise kolektif bilinçle de alakalıdır.  Bu durum bizlere, Astrolojik açıdan çok önemli bir yıla girdiğimizi gösteriyor. Yıl boyunca gezegen Retroları (Gerileme) ve ay-güneş tutulmaları ilgili konulara diğer yazılarımda etraflıca değineceğim. 2018 yılında Burçları neler bekliyor kısaca irdeleyelim.             

 Koç ve Yükseleni Koç olanlar: Satürn’ün 10. evde yer almasından dolayı, 2018 yılı içerisinde kariyer hedefleri ile ilgili daha fazla sorumluluk almaları gerekebilir. Otorite figürleri ile ilgili sıkıntı yaşayabilirler. Temkinli ve disiplinli olmalarında fayda var. Jüpiter’in 8. ev yerleşimi ile Koçlar; kredi, borç, alacak ve miras konularında daha şanslı olabilecekleri gibi ayrıca mistik konulara karşı ilgi de duyabilirler.

 

Boğa ve Yükseleni Boğa Olanlar: Satürn’ün 9. eve yerleşimi ile birlikte, yurtdışı bağlantılar, medya ve eğitim konularında fazla sorumluluk alabilirler. Hukuki anlamda zorlanmalar gündeme gelebilir. Jüpiter’in 7. eve yerleşmesi ile Boğalar; evlilik, ikili ilişkiler ve ortaklıklar konusunda şanslı olabilirler.

 

 

İkizler ve Yükseleni İkizler Olanlar: Satürn’ün 8. ev yerleşimi ile İkizlerin; kredi, borç, alacak, kazalar ve sağlık konularında dikkatli olmalarında fayda var. Jüpiter’in 6. ev yerleşimi nedeniyle ise İkizler, evcil hayvan alabilir, sağlık ve spor alanında kendilerine yön verebilirler.

 

Yengeç ve Yükseleni Yengeç Olanlar: Satürn’ün 7. ev yerleşimi ile Yengeçler; evlilik ve ikili ilişkiler konusunda zorlanabilir, bu konularda alınganlık ve kırılmalar yaşayabilirler. Ortaklıklar konusunda da aynı zorlukları yaşayabilirler. Bu yüzden, yaptıkları veya yapmayı planladıkları anlaşmalar ve sözleşmelere dikkat etmelerinde, tekrar gözden geçirmelerinde fayda var. Jüpiter’in 5. evden geçişi çocuk yapma kararı aldırabilir. Ayrıca hobiler ve yaratıcı olduğunuz alanlarda  gelişmeler kaydede bilirsiniz.

 

Aslan ve Yükselen Aslan Olanlar: Satürn’ün 6. ev geçişiyle birlikte Aslanlar,  sağlıklarına dikkat etmeleri gereken bir sürece girebilirler. İş yerindeki çalışmaları artabilir ve durum kendilerini her zamankinden daha yorgun hissetmelerine sebep olabilir. Jüpiter’in 4. ev yerleşimiyle birlikte Aslanlar, şanslı olacakları ev, emlak, arsa konularında yatırım yapabilirler.

 

Başak ve Yükseleni Başak Olanlar: Satürn’ün 5. eve geçişiyle birlikte Başaklar, aşk alanında bir takım zorlanmalarla karşılaşabilirler. Bununla birlikte çocuklarla ilgili konularda ise inisiyatif almaları gerekebilir. Jüpiter’in 3. Ev geçişiyle birlikte iletişimleri artabilir, projelerinde önemli destekler görebilir ve yakın yerlere seyahat edebilirler.

     

Terazi ve Yükseleni Terazi Olanlar: Satürn’ün 4. Ev geçişiyle birlikte Terazilerin gündeminde; ev, emlak, arsa ve ailevi konularda zorlanmalar olabilir. Jüpiter’in 2. ev yerleşimi, parasal kaynaklarının artabileceğini ve bununla beraber harcamalarının da artabileceğini gösteriyor. Bu konularda daha temkinli olmalarını hatırlatmakta fayda görüyorum.

 

 

Akrep ve Yükseleni Akrep Olanlar: Satürn’ün 3. Ev yerleşimi nedeniyle birlikte Akrepler; yakın çevre,  iletişim, eğitim ve proje konularında zorlanmalar yaşayabilir. Jüpiter’in 1. Evdeki geçişiyle birlikte Akreplerin şanslı olacakları alanlar ise,  kendilerini ifade edebilme ve girişimcilik konuları. Jüpiter’in 1. ev geçişleri aynı           zamanda fiziksel büyümeyi de ifade ettiği için, kilo alma durumlarına dikkat etmeleri gerekiyor.

 

Yay ve Yükseleni Yay Olanlar: Satürn’ün 2. Ev yerleşimi, Yaylar için parasal anlamda kısıtlamaları beraberinde getireceğinden, harcamalarına dikkat etmeleri gerekiyor. Jüpiter’in 12. Ev Yerleşimi ile birlikte Yayların; bilinçaltı çalışmalar, meditasyon ve şifalanma konularında farkındalıkları artabilir, bu alanlarda çalışmalara yoğunlaşabilirler.

Oğlak ve Yükseleni Oğlak Olanlar: Satürn’ün kendi yöneticisi Oğlak burcunda ve 1. Evde seyrediyor. Bu durum; güç, dayanıklılık, otorite ve sorumlulukla özdeşleşen Oğlağın ayrıca Satürn’le kavuşuyor olması sorumlulukların da artış göstereceğinin önemli bir göstergesidir. Jüpiter’in 11. ev yerleşimi ile Oğlaklar, kulüpler, dernekler vb. gibi büyük organizasyonların içinde yer alabilir ve hayallerini gerçekleştirebilirler.

 

Kova ve Yükseleni Kova Olanlar: Satürn’ün 12. Ev yerleşimi Kovaların kronik hastalıklarını tetikleyebilir. Sağlıkla ilgili konularda gerekli önlemler alınabilir. 12. Ev; gizli ve perde arkası konuları da içerdiği için, arkanızdan iş çevirenler olabilir. Dedikodulara karşı temkinli olmakta fayda var. Jüpiter’in 10. Ev geçişiyle birlikte kariyer anlamında fırsatlar olabilir. Otorite figürlerinden destek görülebilir.

 

Balık Yükselen Balık Olanlar: Satürn’ün 11. Ev yerleşimi Balıkların; arkadaşlar, sosyal çevre ve tüm ilişkilerinde temkinli olmalarının uyarıcısı. Balıklar, sosyal çevrelerinde ve arkadaşlıklarında düzenleme ve kısıtlamalara gidebilirler. Jüpiter’in 9. Ev yerleşimi nedeniyle de Balıklar;  yurtdışı, eğitim ve hukuki konulardan yana da şanslı olabilirler.