Bursa'nın elektrikle ilgili en büyük partneri UEDAŞ, Bursa basınını bovling turnuvasında buluşturdu. İyi ki buluşturdu. Bugünlerde  stres atmak için vurulacak tek şey labuttu. UEDAŞ'da bizi bunu sağladı. Sağolasın UEDAŞ...

Ekonomik kuraklıktan bütün tarlalar gibi basının da etkilendiğini sağır sultanın bile duyduğu bu günlerde UEDAŞ’ın Bursa basınını buluşturduğu 'Bowling Turnuvasına ‘agazete‘ olarak katılacaktık.

Bizim takımı yazan Kundakçı; seni de yazdım dediğinde yahu benim gibi iki kere tekaüt olmuş adamdan ne bekliyorsun cevabını verdim. 

"Hem çocukları getirir götürürsün hem de eğlenirsin" dedi. Çok içerlerdim müdür beni servis için kullanıyor diye düşündüm ama içimdeki canavarı da uyandırmış oldum.

Bizim takımın ilk beşi Ahmet Kundakçı, Fatma Kundakçı, Muzaffer Erol, Gülin Özdemir ve ben kulumuzdan ibaretti. Ama son dakikada Fatma Kundakçı ağır gribal enfeksiyon geçirip eve mahkum olunca yedek kulübesinden Mine Mazı oyuna dahil oldu. 

UEDAŞ, Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi Bowling Salonunda başta Genel Müdür Ali Erman Aytaç olmak üzere bizim güzel adamımız Limak Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ve Yardımcısı Sevim Tan ve tüm ekip bizleri sımcıcak bir şekilde karşıladılar.

Sevim Tan ilk tanışmamızdan sonra bana ‘siz şampiyon olacaksınız’ deyince yaşlılara hürmet yalan da olsa ancak bu kadar güzel ifade edilir diye düşündüm.
Isınmaya başladığımızda içimdeki canavar beni dürterek bakarsın olur deme olacak diye başımın etini yedi ama antrenman turları öyle demiyordu.

Atışlar başladığında Kundakçı başlarda emanet mandaya vurur gibi topu hedefe gönderince top da labutlardan kimseyi incitmeden yandaki oluktan içeri giriyordu. Sonraki atışlarda şifreyi çözünde üçü  STRİKE olmak üzere güzel atışlar yaptı.

Benim ilk iki atışım fena olmadı ama istediğim gibi değildi ki; içimdeki canavar titre ve kendine gel diye haykırınca üçü peş peşe olmak üzere dört STRİKE yaptım ve skorlarım efsane olarak salonda dolaşmaya başladı. Son atışımla yaptığım 147 toplam puanı bazı masalar tam takım olarak yapamamıştı.

Muzo tam bir antrenman oyuncusuydu. Isınma turlarında çok iyi atışlar yaptı ama maçtaki kötü performansı  eşinin bile sabrını tüketti.

Gülin ve Mine ellerinden geleni yaptılar ama özellikle Gülin ilk başlarda topu eline alıp ben bunu ne yapacağım gibi bakınca takım şampiyonluğumuz suya düştü.

Birinci grubun uzak ara birincisi olarak ikinci grubun sonuçlarını beklerken mısır gevreği ikramını keyifle yedim.

İkinci gruptan da beni zorlayan olmayınca gecenin bireysel erkek skor şampiyonu oldum.

Gecenin bireysel kadın skor şampiyonu ise Serdar Ömeroğlu’nun patronluğunu yaptığı takımdan Esin Halhallı kardeşim oldu.

Serdar Ömeroğlu derken beş dakika düşüneceksin. Maçlardan sonra Yusuf Ziya’dan bu turnuvanın gelecek senede yapılacağı sözünü aldıktan sonra Ali Şen gibi önüme mukavele koyup bana seneye bizde oynayacaksın deyiverdi.

Bir düşüneyim demeye kalmadan paraysa para, katsa kat, yatsa yat sözleri bana pek iyi geldi… 

Ödül töreninde benim için patlatılması gereken konfeti bile başarımı kıskandı ve patlamadı ama ben yaşımda ötürüdür diyerek konuyu sorun etmedim.

Öncelikle böyle bir etkinliği düşünüp bize yaşatan UEDAŞ a teşekkür ediyorum.

Bütün şampiyonları gönülden kutluyorum.

10 atışlık bir oyun elbette şansına kazanılmaz. Bowling severek oynadığım bir oyundur ama şampiyonluğumu yürekten kutladıklarını gözlerinden okuduğum 

sayısız gazeteci ve televizyoncu kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Son tahlilde UEDAŞ fatura kesmeden bizlere verdiği enerjisi ile bize çok iyi geldi diyorum!