10 Kasım 1938 tarihi, Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının, aynı zamanda da Atatürk düşüncesinin de doğduğu tarihtir.

Büyük insanın, bir büyük devrimcinin, bir büyük devlet adamının halka veda edişinin 83. yıldönümü bugün.

83 yıldır gözümüz yaşlı…

O, bütün bir tarihin seyrini değiştirdi.

O, elinde hiç imkân yokken, tüm Anadolu büyük bir umutsuzluğa düşmüşken, kendisine inanan bir avuç insan ile çıktığı yolda güçlenmiş, gelecek nesillere çağdaş ve bilimin ışığında güçlü bir Türkiye bırakmıştır.

O, bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlamıştır.

Kelimeler, cümleler yetmez onu anlatmaya…

Hayatını vatanının bağımsızlığına adayan, askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 83 yıl önce 10 Kasım 1938'de, saat dokuzu beş geçe milletine veda etti.

Eğitime verdiği önem, kadına verdiği değer, hayvanlara karşı gösterdiği sevgi ile herkese örnek oldu. Sadece Türk halkını değil farklı milletlerin de sık sık örnek aldığı ve sevdiği bir liderdi.

Bugün medeni ve özgürce insan gibi yaşayabiliyorsak kendi kararlarımızı kendimiz verebiliyorsak, yine bu durumu o büyük şahsiyet o büyük insan Atatürk’ e borçluyuz.

Yapmamız gereken onu en iyi ve doğru şekilde anlamak ve onun fikirlerini ve onun ışığını gelecek nesillere anlatmak…

Ne mutlu ki bize Atatürk gibi bir lidere sahip olmuşuz.

Ne mutlu ki bize onu unutturmuyoruz

Ne Mutlu ki hala Atatürk’ün sesini duyabiliyoruz

Her 10 Kasım sabahı her vicdanlı Türk ferdinin kalbinde yepyeni bir Mustafa Kemal Atatürk‘ün açacağını yeşereceğini herkes bilmelidir. Ata'mızı özlem ve saygıyla anıyoruz kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum...

DÜNYA ATATÜRK'Ü DAHİ OLARAK TANIDI

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin ardından Türk ulusunun yanı sıra tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk'ü, yaşamın en nadir dahi olduğunu, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla onu yaşatmıştır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu gibi büyük bir komutan olan Atatürk, milleti ile birlikte "YA İSTİKLAL YA ÖLÜM" parolası ile Türk halkının zafer kazanmasında önemli rol oynamıştır. Sadece savaşlarla yetinilmeyeceğini kanıtlayarak yeni Türkiye için birçok devrim yaparak Türk milletini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladı. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" sözüyle Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmişti.

10 KASIM 1938'DE NE OLDU?

Sağlık durumu kötüye giden Atatük'e 1938 yılı başlarında siroz teşhisi konuldu ve Avrupa'dan doktorlar getirildi. Fakat tedaviler sonuç vermedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Naaşı büyük bir törenle Ankara'ya uğurlandı ve Atatürk 21 Kasım 1938 günü Ankara'da büyük bir törenle Ankara Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'de toprağa verildi.