Son iki hafta içerisinde gerçek anlamda sıkıntılı süreçler yaşayan Bursaspor ve taraftarı dolayısı ile camiası gerçek anlamda ölüp ölüp dirilmenin ne demek olduğunu anladı.

Daha önce 2004 yılında ciddi anlamda bu sıkıntıyı yaşayan ve çözmeye çalışan Bursaspor, aynı acıyı yaşamamak için 3000 taraftarı ile Trabzon'a deyim yerindeyse göç etti.

Gözler sahada, kulaklar Rize'de, kalp sıkıştıran dakikalar birbiri adına geçmeye başladı.

  1. dakikada Rizespor'un attığı gol ile Alanyaspor karşısında öne geçtiği haberini alan Bursaspor taraftarı, adeta şoke oldu.

Daha sonrasında ise Trabzonspor attığı gol ile 1-0 öne geçti ve tam hayaller suya düştü derken Bursaspor ardı ardına bulduğu iki golle maçı 2-1 galip tamamladı.

Zorlu geçen maç sonunda takımı tribünlere çağıran Bursaspor taraftarı, sert tepki göstererek yönetimi istifaya davet etti.

Kalp dayanmaz bir maç ve 90 dakika geride kaldı.

Bursaspor, şampiyonluk sevinci yaşattığı bir şehre küme düşmeme mutluluğunu da tattırdı.

Maç sırasında gol heyecanları ile kalp krizi geçiren bir Bursaspor taraftarı ve ayağından sakatlanan bir başka yeşil beyaz sevdalısı ise hastaneye kaldırıldı.

Çok şükür durumları iyi…

90 dakika boyunca hiç susmayan, takımını sonuna kadar destekleyen taraftar, maç sonunda stattan ayrıldıktan sonra da Trabzon sokaklarını inletmeye devam etti.

Süper Lig’de kalan Bursa taraftarının mutluluğunu Trabzonlular da paylaştı.

Forma ve atkı takasları yapıldı. Maç sonunda kol kola stattan çıkıldı.

İnanıyorum ki, Bursasporlu taraftar, ömrünün sonuna kadar bu güzel günün hatırası forma ve atkılara gözü gibi bakacaktır ve torunlarına bir ders niteliğinde armağan eecektir.