Maçla ilgili yazacak çok fazla bir şey yok aslında. İki takım da önce yenilmemeyi düşününce doğal olarak maç berabere bitti.

Oyun kalitesi de vasatın altındaydı. Sadece iki takımın orta alan ve savunma çabaları alkışlanacak düzeydeydi. Onun dışında ortada bir şey yoktu. Aslında tam da çıkış, kendini ispat etmek için üst sıralarda yer alma maçıydı Bursaspor adına. Yen Göztepe’yi, zirve yarışında “ben de varım” de… Ama bunu anlayacak oyuncu topluluğu sahada maalesef yoktu.

Hâlbuki her şey uygundu iyi futbol için. İki takım taraftarları da görevlerini yaptılar. Bursaspor ligde ortalama 22 bin taraftarla oynuyor. Deplasmanda da hep yanında taraftarı. E daha ne istiyor ki bu futbolcular?

Paralar, zaman zaman gecikme olmasına karşın ödeniyor. Tesisler, stat, taraftar süper. Le Guen’in işi zor vesselam.

Bu futbolcu topluluğuna teknik ve taktikten önce inanç yüklenmeli ve futbolcuların artık, silkinip kendine gelme zamanı. Ya da…

Bursaspor şampiyonluk sevinci yaşamış 5 takımdan biri.

Bu kent, taraftar ve camia orta sıraları başarı olarak göremez.

Yeşil-beyazlı forma bu kadar ucuz ve hafif değil.

Bunu anlamayan futbolcu varsa ki son maçta gördük var, derhal bavulunu toplayıp gitmeli.

Bu camia hafifliği kaldırmaz.

Devre arası geliyor. Yönetim ve teknik heyet gerekirse tek tek futbolcularla görüşmeli. Davaya inananlarla devam edilmeli.

Transfer bütçesi yoksa gerekirse 16-17 yaşındaki altyapıdan oyunculara forma verilmeli.

Çünkü; futbolda inanmak, pek çok zorluğun üzerinden gelmek için yeterli. Şampiyon olduğumuz kadro çok kaliteli değildi ama inanmış futbolculardan oluşuyordu. Sonraki yıllarda daha büyük transferler yapıldı, bilinen isimler alındı ama başarı gelmedi.

O nedenle gerekli tedbirler erkenden alınmalı. Aksi halde elde edilen bu birliktelik çözülebilir. Sonuçta iş yine yönetime düşüyor. 
Saha içinde Le Guen, saha dışında da Ali Ay, gerekeni yapmalı. Elbette alınacak kararlara da taraftar ve camia saygı duymalı, hatta desteklenmeli.

Üzgünüm ki yine bir maç yazısında futbol dışında her şeyden bahsettik.

Keşke futbol yorumlasaydık ama maalesef ki yine kaleci Harun’un başarısı dışında yazacak bir şey yok. Maçın özeti bu.