Son gülerde teknolojide yaşanan baş döndürücü hız parayı icat eden Lidyalıları kan ağlatıyor adeta... Kâğıt para dönemini kaldırmak için teknoloji tüm hünerleri ortaya koyuyor. Sizlerinde birçok defa ismini duyduğunuz sanal para yani 'Bitcoin' günümüzde hızla yayılıyor.

İlk önce ‘Bitcoin nedir?’ sorusunu sorarak başlayalım. Bitcoin,SatoshiNakamoto tarafından 2008 yılında bir sanal deney olarak başlatıldı.

Herhangi bir resmi kurumla bağlantısı olmaksızın çalışan ancak kendi ülkesinin para birimiyle alınıp satılan bilen 3. şahıslar olmadan transfer yapılan bir dijital para birimi olarak geliştirildi.

Bitcoin (BTC) simgesi ise ฿ işareti ile gösterilir. 

Bu dijital para kâğıt paranın önüne geçebilir mi derseniz de bence kâğıt paranın önüne geçebilmesi için birçok önlem ve güvence sağlaması gerekiyor.

Bu önemlerde sanal para kullanıcılarının gerçekten çok sağlam bir yazılım ile bilgisayarlarının ve hesaplarının güvence altına alınması gerekiyor.

Ama günümüz teknolojisinde bir milli savunma bakanlığının veya ulusal bir sitenin 'hacklen'mesi bazı gruplar tarafından çok basit hale getirildi.

Bu konularda sanal para olayında insanların kafasında soru işaretleri bırakıyor.

Kâğıt para döneminin bitmesi için çok sağlam bir güvenlik yazılımı ve gizli bir kullanıcı hesapları gerekmektedir.
Artık zaman ne kadar hızlı olursa olsun teknolojide bir o kadar hızlı gelişiyor.

Zaman ile anlayacağız kâğıt para tarihe mi kazılacak, yoksa sanal para mı?

Akıllarda birçok deli soru var ne kadar güvenilir diye ne kadar gerçek.

Bunu da Türkiye’de gelişen teknoloji ile anlayacağız.