Belediye bütçeleri artarsa ne olur?

Belediye bütçelerine katkı sağlamak ve artırmak üzere Büyük Şehir Merkezlerine giriş yapan araçlardan ek ücret alınması düşünülüyormuş. Referans olarak da Londra, Paris ve New York şehirleri örnek gösteriliyormuş. Konuya Türkiye ve Bursa üzerinden baktığımızda kent içi trafik sorununa çözüm olacağını kesin olarak görüyorum. Çünkü bizde otopark kültürü sınıfta kaldığından ya araçları kapı önüne park ediyoruz. Ya da caddeleri maviye boyayarak şerit çalarak otopark yaratıyoruz. Her iki şekilde de trafik itina ile iğdiş ediliyor.

Burulaş Uzaya düzenli sefer düzenler

Belediye bütçesine katkı kısmına gelince inanın o ek bütçelerle BŞB uçar hatta Levent Fidansoy’unBurulaş’ı ile uzaya düzenli sefer bile düzenler. İçinde kayık gezmeyen İznik Gölüne deniz otobüsü götürmeyi bile becerdi. Yeter ki para harcamak olsun ondan iyisi İstanbul dâhil kimselere nasip olmamıştır.

BŞB ilçeleri 24’e çıkar

Balkan sevdası öyle bir hale geldi ki; bizde çıkan yangında aynaya bakıp saç tarayan BŞB, Balkanlara yağmur düşüp yollar kabardığında dozerlerle, kamyonlarla sefer düzenliyor. Sırameşeler ya da Soğanlı moskof ili ya! Yağmurda evleri su basar. Vatandaş kimseyi bulamaz ama Balkanlarda sivrisinek ısırsa BŞB amonyak şişesi ile yollara düşer. Hal böyle olunca ek bütçe de gelince neler olabileceğini hayal en az yedi Balkan ili bağımsızlık ilan eder ve BŞB’ye yavru belediye olmak için meclis kararı alır.

Her yıl Şampiyonlar liginde oynarız…

Türk takımlarının durumu belli futbolcu olarak altın gelen bakır oluyor. Gruplarda takılıp kalan takımlardan desteğini çekerek, Arsenal, Manchester United, Real Madrid, Bayern Münih, Juventus gibi takımlara baba sponsor olarak başlarına BŞB yazdırıp Bursa’yı dünyada marka yaparlar.

Festivallerde çağ atlarız…

Bursa il ve ilçelerinde yapılan festivalleri dar bütçeler dolayısıyla 1970 model şarkıcı türkücü takımıyla şenlendiren BŞB ve yavruları parayı bulunca Tarkan’ı, Sezen Aksu’yu bile uvertür olarak kullanır. Assolist olarak Beyonce’yi, JustinBieber’i, Shakira’yı, Elton John’u, U2’yi getirir. Dünya’yı yerinden oynatır.

Para varsa yancıktaama yetmezse

Tabi bu işler bütçe isteyeceğinden yine BŞB Stadyumu yarım kalır.

 

Kavşak düzenlemeleri aylarca bitmez. Uludağ’a fakirlerin çıkması

 

yasaklanır. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanır, en pahalı toplu

 

ulaşım araçlarını kullanırken, şoförlerin yüzkaralarının kullandığı

 

Yeşil Otobüsler on numarayı az yaksın diye 40 C’de çalıştırılmayan

 

klimalarla işkence tadında yolculuk yapılır.

 

En iyisi böyle devam edelim. Fazla paranın hayali bile bizi bozar.