Yaşadığımız dünyada hayat son derece gerilimli olabilir; sürekli bilgi ve gürültü bombardımanı altındayız. Milyonlarca insanın harala gürelisiyle hareketli bir şehirde veya bir bilgisayar ekranının karşısında, trilyonlarca farklı mesaj ve fikrin bombardımanı altında olabilirsiniz.

Sadece günü geçirmeye dalmak o kadar kolay olabilir ki bazen her şeyi bırakmayı ve sadece kendinizi dinlemeyi unutabilirsiniz. Oysa kim olduğunuz ve hayatta gerçekten ne istediğiniz konusunda gücünüzü ve açıklığınızı korumanın yolu budur. Ben hepinizin Dünya adını verdiğimiz harika bahçede eşsiz çiçekler olduğunuzu düşünmeyi severim. Bir birinin aynısı iki kişi yok ve olmasını istemememiz gerekir. Burada hepimizin ayrı yeri var. Papatya, bir günebakan kadar güzeldir. Hepimiz farklı biçimlerde zorluklarla karşılaşırız ve hepimizin hayat boyunca bize yardım eden farklı güçlü yanları vardır. Güçlü yanınızı bulmamız konusunda benim tavsiyem kim olduğunuzu öğrenmeniz ve başka bir şey yapmadan önce kendinizi dinlemeniz olurdu. Seçeneklerinizi ve yapabileceğiniz her hareketin sonuçlarını düşünün. Olabileceğinizin en iyisi olmayı çabalayın ve her an kim olduğunuza odaklanın.

Bir zorluğun üstünden gelmenin tek yolunun, onunla açık bir zihin ve yürekle doğrudan yüzleşmek olduğuna inanıyorum. Bir kelebek gibi narinde olsak, zorluklar hayatın bize daha güçlü olmamız için verdiği şeylerdir. Zorlukları hoş karşılayın; fırsat ve büyümenin kapılarını açacaksınız. Arada bir ortaya çıkan dev engellerimiz olabilir ama o yükseltilere tırmandıktan ve öteki tarafına ulaştıktan sonra daima büyük bir başarı duygusu vardır. Başarabildiğiniz şeyi fark ettiğinizde kendi gücünüz size geri yansıyacaktır. Yolunuza çıkan o dikenli yollara olumlu bir tutumla yüzleşirseniz, işler ilk başta düşündüğünüz kadar zor olmayabilir. Dikenli yollar durulması ve nefes alınması gereken, gerçekte nerede olduğunuzu değerlendirme fırsatı veren yerler olabilir. Bu zorlu zamanlarda içinize dönmek ve sezginizi dinlemek önemlidir.

İşler Bundan kötü olmazmış ya da planlanana uygun gitmiyormuş gibi görüldüğünde, moralsiz hissetmek yerine her güne kendinize şunu söyleyerek başlayın:" Hayatta olmak ne kadar harika! İçimde ne harika bir his var! Uyanığım sağlıklı ve keyifliyim !" Vücudunuzdaki her hücrenin canlılık, sağlık ve sevgiyle dolduğunu gözünüzde canlandırın.