Geleceğin Türkiye’sini kurmak, bilimin ışığında güçlü bir şekilde ayakta tutmak için Milli Eğitimi, üniversal eğitime dönüştürmek yerine cemaat okullarını kutsayarak pırıl pırıl gençlerden nasıl bir terörist kitle yaratıldığını hep beraber yaşadık.

FETÖ nün yapılanmasının desteği devlet, maddi kaynağı millet, insan kaynağı ise ülkemizin geleceği olan çocuklarımız olmuştur. Bu biraz geç de olsa görülmüş ve “aldatıldık” ana başlığı altında mücadele başlamış ve o belanın görünen yüzünü tasfiye etmek adına operasyonlar yapılmaktadır.

On yıllardır devlete sızan hatta bazı birimlerini teslim alan FETÖ örgütünün ayıklanması belki de yıllarca sürecektir ve bu arada bir çok insanın hak etmediği mağduriyetlere mal olacaktır.

Ak Parti’nin iktidar karnesinin en düşük notunun eğitim olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri için dört dönemde en çok değişiklik yaptıkları ama bir türlü balans tutturamadıkları uygulamaların nedeni yapının içindeki kriptolar tarafından eğitimin cemaat anlayışına indirgenmesi ve sınavlara hile ve haram katılmasıdır.

Ülkeye hizmet etmenin en kutsal yolu eğitimde doğru paradigmalar oluşturmaktır. Oyalanmadan Eğitimde dikey geçiş ile üniversal eğitime geçmek şarttır. Bilimi referans alan sorgulayan nesilden zarar gelmez.

Eğitimde sorunlu öğrenci yoktur. Her öğrenci eğitilebilirdir. Sorunlu eğitim sistemi, sorunlu veli, sorunlu okul, sorunlu öğretmen vardır.

  Ülkemizde hatta Bursa’da bu anlamda yol haritası doğru olan okullar açılmaktadır. Devlet bu tür “üniversal”eğitimireferans alanokullara destek vermelidir.

Okullar yarış atı yetiştirme çiftlikleri olmadığı gibi, dar bir dünya içinde dönmesi için yetiştirilen dolap beygirlerinin bulunduğu yerler de olmamalıdır.

Amerikan Kültür Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güneş ile eğitim üzerine bir saatlik sohbet sonrasında bu yaştan sonra eğitime bakışımı yeniden formatladım. Ve ülkemde güzel şeyler de oluyor diye kıvandım.

Velilerin devletine yapacağı en büyük hizmet ve geleceğe bırakacakları en büyük miras eğitimli çocuklarıdır.

Başbakan Binali Yıldırım haklı olarak tüm dünyaya FETÖ terörist okullarını kapatmaları mesajını verirken, kendi ülkemizde eğitimi adı sanı ne olsun cemaat & vakıf okullarına teslim etmemesi gerekir.

Aldatıldık deme hakkını doğruyu 40 yıl sonra görerek kullandık ama normal koşullarda hiçbirimiz 40 sene sonra hayatta olmayacağımıza göre bir daha kullanma yoktur.

Gelecek nesillerin lanetinin azabını ruhlarımızın çekmemesi için Milli Eğitimi dar anlayışlı vakıflar yerine üniversal düzeye taşımamız şarttır.