Terminal yenilenmiş ama maalesef bu bölgenin en önemli ihtiyacı olan 'bank'larunutulmuş.'Bank'sız terminal düşünmek imkânsız!

 Geçtiğimiz gün ailemle birlikte Ankara’dan Bursa’ya yolculuk yaptık ancak ne yazık ki Bursa Terminali’ne vardığımızda kötü bir sürprizle karşılaştık. Çünkübirçok yolcuyla birlikte sabahın saat 6’sında otobüslerimizi 1 saat kadar ayakta beklemek zorunda kaldık. Bank olmayınca yerlere veya bavullarının üzerlerine oturan yolcular arasında edilen sohbet sonucu öğrendik ki belirli süre önce şehirlerarası terminalin yenilenmesi sonucu, daha önce peronlarda var olan banklar kaldırılmış ve daha da yerine konulmamış.

BURULAŞ’TAN RİCAMIZDIR

Bu durum zaten uzun saat yolculuk yapmış vatandaşlara ciddi sorun teşkil ettiğinden, yetkililerden bir an evvel bu duruma bir çözüm getirilmesini önemle rica ediyoruz. Dip not olarak da; Hemen karşıda olan banklar ise peronlara uzak olduğundan çok da kullanışlı değil, yetkililerin bilgisine sunarız.

Saygılarımızla

Hacı Hüseyin SAMSUNLU Fareler cirit atıyor

Güneştepe Mahallesi’nde bulunan boş arazilerdeki otların biçilmesi muhtarlığımız tarafınca 16 Mayıs’ta Osmangazi Belediyesi’ne iletilmiştir fakat eleman yetersizliğinden dolayı çalışma aksatılmış. Bu durumdan çok fazla şikâyetçi olduğumuzdan başvurumuzun tekrar yenilenmesini istedik.

BİZİ BU İLLETTEN KURTARIN

Çünkü artık sadece boş alanlar değil, normal park alanındaki otlarda büyüdüğünden böcek, sinek ve fare görülmeye başladı. Osmangazi Belediyesi’nden ricamız bizi bu illetten kurtarmalarıdır.

Saygılarımızla

Bölge halkı  Ne zaman yapılacak?

Güneştepe Mahallesi Şehit Er İlhan Demir Sokak No: 4 önü, park yanı, daha önce onay verilip kırmızı boyayla çizim yapılan yere yağmur gider çalışması yapılacaktı ancak hiçbir çalışma yapılmadı. Yetkililer bu işlemi ne zaman yapacak merak ediyoruz.

Nurcihan A.

 ***

 BU NASIL BİR SEVİNME HALİ!

Sokaklarda silah sesleri

24 Haziran’da gerçekleşen seçimler sonucunda birçok kez olduğu gibi yine sevincin dozu kaçtı. Öyle görülüyor ki halkımız ne kaybetmeyi ne de gerektiği gibi sevinmeyi bilmiyor. Bir anda sokaklar (özellikle de Yıldırım ve Osmangazi bölgesi) silah sesleriyle inledi. Hatta öyle an geldi ki, sesler taramalı olarak geldi. Bu sebeple, bende bu ülkenin bir vatandaşı olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum sevgili hemşerilerime…

MASUMLARIN CANI YANMASIN

Lütfen sevinirken ve bir şeyleri yüceltirken, bunu nasıl yaptığınızaçok dikkat edin. Çünkü sadece bir kurşun anlık sevincinizin ve tercihinizin yerini değiştirir. O kurşunun denk geldiği yer canınızı öyle bir yakar ki geriye ne köprü ne de buzdolabı kalır. Sevinirken, bunu insanca, çevreye zarar vermeden yapın. Diliyorum kurşun sesleri diner veattığınız kurşunlar masumların canına değmez.

Emniyet güçlerinden ricam bu tür olaylara izin vermemeleri ve sık sık bölgeleri denetlemeleri.

Saygılarımla

K.G.

***

Sular boşa akmasın

Mudanya Yeni Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Çidem Sokak üzerinde patlayan içme suyu borusunu defalarca haber vermemizerağmen bir türlü tamiri yapılmadı. Dolayısıyla aylardır su boşa akıyor. Yazıktır günahtır. BUSKİ, Mudanya Belediyesi hangisinin çalışma alanına giriyorsa bu israftan kurtulmamız gerekiyor... Lütfen yetkiler harekete geçin...

Saygılarımla

N.B.

Yağmur yağınca…

Sevinç Hanım; size Kestel’den yazıyorum. Yağmur yağdığı zaman hemen hemen tüm sokaklarımız ve dükkânlarımızın önü su ile doluyor. Yollarımızın birçoğu işlek ve caddeden geçen arabalar yayaların üzerine su atıyor ve bu nedenden dolayı da yayalar zor anlar geçirmektedir.

BİLDİRDİK LAKİN…

İlgili yerlere bildirimde bulunduk ama hiç kimse ilgilenmedi.Belediye topuBuski’ye atıyor, Buskide belediyeye... Çok zor durumdayız. Sayın yetkililer, sizden ricamız bir an evvel bu duruma bir çare bulmanız yönündedir. Lütfen konuyu yetkilere iletmekte yardımcı olun. 

Saygılarımızla

Bir grup esnaf

*** 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

14 Haziran 2018 tarihli agazete’de bulunan Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” adlı köşesinde yayınlanan “Koku evimizin içine kadar giriyor” isimli haber, Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda “...Yıldırım Şirinevler Mahallesi 1. Aydemir Sokak’ta kanalizasyon giderleri kokusu evlerimizin içine kadar giriyor...” denilmektedir.

İlgi yazıda bahsedilen adresteki kanal temizliği BUSKİ Genel Müdürlüğümüz Kanalizasyon Bakım Onarım ekiplerince 15 Haziran 2018 tarihinde yapılmıştır…

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi,

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 11 Haziran 2018 tarihinde ‘Market Sahiplerine Yasak, Seyyarlara Serbest Mi?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Adnan Menderes Mahallesi Yakup Aktaş Caddesi’ndeki market karşısında bulunan seyyar karpuzcu, zabıta ekiplerimizin yaptığı çalışma ile bulunduğu yerden kaldırıldı. İlgili ekiplerimiz, konunun takip ve kontrolünü sürdürüyor. Ayrıca, yetki ve sorumluluk alanımızda kalan bölgede, seyyar satıcılık yapanlar hakkında da gerekli yasal işlemleri uyguluyoruz. 

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

18 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Boş Araziler Çöp Yığını” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Çınarönü Mahallesi 2. Çilek Sokak’ta bulunan boş arsaların temizliği Belediyemiz Temizlik İşleri ekiplerince ivedilikle yapılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü