Bursaspor taraftarına ve camiasına yüklenmeden prim yapamıyor bu İstanbul. İstanbul diyorum çünkü baştan sona hepsi aynı. Takımlar, medya, iş adamları vs. Yahu arkadaş ömrü Galatasaray’a hizmet etmiş. Galatasaray’ın efsane kaptanları arasında yerini almış Bülent Korkmaz’ın Bursa’da yaptığı 4 aylık kısacık bir hizmetini göz önüne alıp “Bursaspor’un eski teknik direktörüne FETÖ soruşturması” başlığını atmak nedir? Galatasaray’ın o dönemdeki bütün futbolcularını genellediğimizde aralarında 4-5 isim dışındakilerin geneli FETÖ soruşturmalarında yurt dışına kaçmadı mı? Hakan Şükür, Arif Erdem bu isimlerde mi Bursasporlu? Neden en ufak “Çamur at izi kalsın” mantığı olduğunda aklınıza Bursaspor geliyor?

Bu hazımsızlık, çekememezlik neden? Benim aklıma geliyor aslında… ‘Yüz yılın sazanlığı’ başlığı altında Timsah yürüyüşü yaptırıp; daha sonra “Şaka yaptık Şampiyon biziz” dedi Bursaspor! Bu öfke, kin değil mi? Bu daha iyi günleriniz. Anka kuşu hikâyesini herkes bilir. İşte tam da bu hikâyeye konu olacak bir diriliş öyküsüyle en kısa zamanda sizlere bu günleri yaşatacağız. Stadyumlarınızda anons yapanlar “Bursa’dan gol haberi var 2-2” dediğinde sahaya girmek için 5 kere düşüneceksiniz. FETÖ’cüleri yanlış yerde arıyorsunuz. Unutmayın ki bu tür eylemlerin başkenti İstanbul’dur. Bursa’da olsa olsa vatanına bağlı, milletine âşık adamlar, bireyler vardır. Ben hiç duymadım “Bursaspor’un eski kaptanı FETÖ kapsamında aranıyor” veya hiç duymadım “Bursasporlu futbolcu bilmem kimin eşine asıldı” siz pisliği içinizde arayın, şehir dışına çıkmayın. Arda’lar, Arifler, Hakan Şükürler bitmez İstanbul’da…

Not: Bülent Korkmaz Bursaspor’un sadece teknik adamlığını yapmadı. Hatta bir dönem “Osmanlı zamanında” Bursa’nın Fethi öncesinde de savaştı ve Bursa’nın kurtuluşunda etkin rol oynadı. Ardından şampiyon olduğumuz sene hem yönetici, hem teknik adam, hem de futbolculuk yaptı. Bize hizmeti çok ama çok büyük(!)