Gülmeye mi ihtiyacınız var? O zaman Yok yere yapmayın temaşa… ve doğru Görükle Gençlik Merkezine gidin derim... Çünkü; her Salı akşamı Saat 20:00’da hemde ücretsiz bir şekilde kahkahaya doymanın tadına varacaksınız.

Altı aydır Bursa’yı ve ilçeleri kasıp kavuran ve 200’ün üstünde oyun sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Doğaçlama Tiyatro Sporu ekibi, 2 Nisan (Salı akşamı) ‘Yok Yere Temaşa’ gösterisi ile izleyenleri yine gülmekten kırdı geçirdi.

DOĞAÇLAMA PERFORMANS SERGİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, iki ay önce alışmışlığın dışına çıkarak farklı konseptiyle tiyatro severlerin karşısına çıktı. Böylece her Alternatif oyun türleri arasında yer alan modern doğaçlama tiyatroya ait tiyatro sporu ekibi olarak izleyiciyle buluşan ‘Yok Yere Temaşa’da iki takıma ayrılan oyuncular, seyircinin yönlendirmesiyle doğaçlama olarak performanslarını sergiliyor.

OYUNCU VE İZLEYİCİ BÜTÜNLEŞİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Doğaçlama Tiyatro Sporu Yok Yere Temaşa ekibinde, İlke Özkaya, Sergen Bölük, Tuba Bayram Böbek, Volkan Yıldız, Faruk Oğur, Müge Açıkdüşünenler ve Yüksel Hakverdi rol alıyor. İzleyicileri de oyunun bir parçası eden ekip, kahkahaya boğulan ve büyük keyif alan tiyatro severlerden her Salı tam not almaya devam ediyor.

NİSAN AYI BOYUNCA HER SALI

GÖRÜKLE GENÇLİK MERKEZİ’NDE

YOK YERE TEMAŞA Tiyatro Sporu, Nisan Ayı süresince her Salı Saat: 20:00’da Görükle Gençlik Merkezi’nde izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

YOK YERE TEMAŞA TİYATRO SPORU HAKKINDA

Alternatif oyun türlerinin arasında yer alan bir modern doğaçlama tiyatroya ait tiyatro sporu ekibidir. Tiyatro sporunda ekip iki takıma ayrılır ve müsabaka eder. Tabii ki galibi seyirci belirler. Seyircinin aktif katılımıyla gerçekleşen interaktif bir tiyatro türü olan bu gösteride aynı oyunu bir defa daha izleyemezsiniz. Çünkü oyun seyircinin yönlendirmesiyle o anda, o yerde, o zamanda doğaçlanarak oynanır. Şu anda her Salı günü Görükle Gençlik Merkezi’nde oynan oyunun diğer oyun günlerini merak ediyorsanız şayet:  http://sehirtiyatrosu.bursa.bel.tr adresini takip edebilirsiniz…

***

 

 

 ‘SENET KABUSU’ GERİ DÖNDÜ!

sağlık alanında AK Parti ile atılan dev adımlara rağmen; “Özel Hastanelerdeki “Paran yoksa tedavi olamazsın” anlayışı geri döndü. Geçtiğimiz gün bir trafik kazası sonucu hastanelik olan Turgut Oğuz, ambulans ile Muradiye Devlet Hastanesine getirildi. Muayenesi tamamlanarak taburcu edilen hasta evine gönderildi. Eve dönüş yolunda tekrar fenalaşan Oğuz acil olarak 112 tarafından Bursa’nın en büyük özel hastanesi olan Medical Park Hastanesi’ne yatırıldı. Tedavisi tamamlanan hastanın, tedavi masraflarını karşılayamaması nedeniyle hastane yönetimi tedavi ücretlerini devlet tarafından ödenmediği gerekçe gösterilerek hastaya senet imzalattırılarak taburcu etti.

SAĞLIĞMA KAVUŞTUM ANCAK…

Bu davranış karşısında Turgut Oğuz; “Bursa’da 2 hastanede tedavi gördüm. Devlet Hastanesi “İyisin” diyerek taburcu etti. Akabinde Özel Hastanenin ilgilenmesi sonucu ile sağlığıma kavuştum. Ancak maddi gücüm bu masrafı karşılamaya yetmiyor. Sosyal güvencem de bu masrafı karşılamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bana Allah Rızası için yardım edin” dedi.

Erdal ORHAN

***

Yamaçların temizlenmesini istiyoruz

Sayın Mudanya Belediyesi Yetkilileri. Halitpaşa Mahallesi, Yeni Cadde üzerinde bulunan Ekim Sitesi önünde, yaya yolunda bulunan yamaçtaki yeşillik alanın temizlenmesini ve çöplerin acilen toplanmasını ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Çevredeki yeşillik alanların bakımı yapılmakta ancak bu alana nedense dokunulmuyor. Bilginize sunuyor ve yaya yolunun olduğu gibi yamacın da temizlenmesini istiyoruz. Gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz.

 

MUDANYA YOLUNDAKİ  BÜYÜK TEHLİKE!

Mudanya Bursa yolu üzerinde, Yeni Cadde isimli güzergahta bulunan ‘ek fotoğrafta görünen yer’ kayalık alandır. Ve bu kayalık alanlar ufalanarak, parçalanarak otoyola ve yaya yoluna düşüyor… Size gönderdiğim fotoğraflarda görünen kısım viraj noktasında kalıyor ve de hayati önem arz ediyor. Burası ana yol olarak geçtiği için, araçlar hızlı geçiş yapıyor ve bu durumda önlerine düşen veya düşecek olan kayaları viraj noktası olduğundan görme şansları olmadığını şoförler ne yazık ki bilemiyor!

ŞİKAYETLERİMİZ SONUÇSUZ KALDI

Olası kazaları önleyebilmek adına gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, gerekse Mudanya Belediyesi’ne yaptığımız şikayetler ne yazık ki sonuçsuz kaldı. Gelen ekipler kayaların parçalandığını kabul edip sadece tel örgü ile kapatılmasını uygun gördüler. Nedeni ise; buraya istinat duvarı için bütçe ayrılamayacağına ilişkin sözlü bildiride bulunuldu.

İNSANIN CAN GÜVENLİĞİ BU KADAR UCUZ OLMAMALI

Burası Bursa Mudanya anayoludur. Bu noktadan hem yaya hem de otoyol geçmektedir. İnsanın can güvenliği bu kadar ucuz olmamalı. Bu ana yol genişletmesi yapıldıktan, ana yol açıldıktan sonra eğim daha da artmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya’ya, Mudanya Belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devretmektedir. Lütfen artık. Can kaybı olmadan gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.

Saygılarımızla

Bölge Sakinleri