Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki esnaf hırsızlardan bıktı usandı. Hemen hemen her gün ve her gece bir soygun gerçekleşiyor. Mahallemizde bulunan her market, süthane, dönerci, kuyumcu, çeşitli iş yerlerine ve hatta çay ocaklarına dahi hırsızlar dadandı. Evleri saymıyorum bile… Haliyle Küçükbalıklı Mahallesi esnafı adeta hırsızların ganimeti oldu.

“YİNE SOYULDUM!”

Öyle ki, bir yıl içinde örneğin; mahallemizde bulunan ve Nevzat Yıldız kardeşimize ait olan Yıldız Marketi’ne üçüncüye girildi. Halbuki dükkan tam beş kilitle kilitli. Ancak “hırsıza kilit dayanmaz” tabiri boşuna kullanılmamış belli… “Güvenlik kamerası, alarm taktırdım, ancak yine de hırsızlardan kurtulamadım, yine ve yine soyuldum” diyen Nevzat Yıldız, perişan ve can havliyle ekmek teknesine sahip çıkmaya çalışıyor.

“CEZA ALMADAN BIRAKILIYORLAR”

“Marketimden sigara, para, hatta yazar kasayı bile çaldılar. Ağabey, bıktım usandım. Ben marketimde yatsam bile belli ki bu gözü dönmüş, Allah’tan korkmaz ve kuldan utanmazlar belki de bana bile zarar verecekler. Endişeliyim o yüzden” diyor. Ve son çare agazete’de bulunan “Vatandaş Hattı” adlı köşeniz aracılığı ile ilgili birimlere seslenmek istiyor. Çünkü bugüne kadar yaşanan tüm hırsızlıklarda sonuç hep aynı… Hırsızlar, istisnasız hiçbir ceza almadan bırakılıyor. Hal böyle olunca soyguna kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Küçükbalıklı Sakini Mehmet Yaşın

Elçiye zeval olmaz

Ve ben de ‘elçiye zeval olmaz’ diyerek, ayrıca vatandaşlık ve komşuluk görevimi de yerine getirmek için, kardeşimiz bildiğimiz Nevzat Yıldız’ın ricası üzerine, ilgili tüm kurumlara, özellikle de Emniyet Birimlerine çağrısını aynen aktarıyorum:

“Sayın Emniyet Müdürüm, ilgili kurumlar, sayın yetkililer. Biliyoruz Bursa büyük bir şehir ve işiniz yoğun. Ancak bizler Küçükbalıklı Mahallesi esnafı, hatta halkı olarak mal varlığımızı geçtik, can güvenliğimizin endişesine düştük. Emeğimizin, ekmeğimizin çalınmasına dayanamıyoruz. Sabahtan akşamın geç saatlerine kadar marketimde, ailemin, çocuklarımın ekmeğini kazanmak için çalışıyor, çırpınıyorum. Ve gecenin bir vakti elin hırsızları ekmek tekneme giriyor ve tam bir yıllık emeğimi, rızkımızı rahatça alıp gidiyor…

BU MU ADALET!

Adalet mülkün temelidir demiş atalarımız. Peki bu mu adalet! Son zamanlarda mahallemiz hırsız cennetine dönüştü. Bu yüzden başta Bursa Osmangazi Emniyet Amirliği’ne, Bursa Osmangazi Kaymakamlığına, Bursa Emniyet Müdürlüğüne, İçişleri Bakanlığımıza, Başbakanlığımıza, hatta Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Ne olur hırsızları yakalayın ve cezalandırın. Ancak cezaları öyle yüksek tutun ki bir daha bir iğne dahi almaya, çalmaya cesaret edemesinler. Hatta çaldıkları her şeyi geri vermelerine mecbur edin. Ve bu uygulamayı elbette ki sadece Küçükbalıklı’da değil, tüm şehirde uygulayın.

ÖNCÜ OLALIM

Hatta öyle bir çalışma uygulansın ki, hırsızlara göz açtırılmasın. Temiz ve güvenilir bir şehir örneği, örnek, öncü olalım… Ve bence de bu gayet mümkün. Kendi adıma dilerim ki marketime son saldırı ve de son hırsızlık olur. Çok önemli bu sıkıntımıza ilgi ve alakanızı bekliyor, saygılar sunuyorum.”

Yıldız Market Sahibi Nevzat Yıldız

Küçükbalıklı Osmangazi / Bursa

BURSAGAZ’DAN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

Öncelikle “Vatandaş Hattı” köşenizde Bursa halkının sorun ve isteklerine yer vererek göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür ederiz.

Şikayet sahibi müşterimiz, “Madde 38” gereği fiili gaz kullanıcı olarak doğal gaz kullanım sözleşmesini üzerine almış ve aynı maddede belirtildiği üzere ilgili dairede tarafımızdan gerekli kontroller yapılmıştır. 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu 4.4 g’nin “İç tesisatın, yayımlanacak iç tesisat yönetmeliğine uygun olmadığının tespiti halinde, şirket gaz vermeyi reddedebileceği gibi vermekte olduğu gazı da kesebilir. Tüketicinin tesisatı uygun hale getirip tekrar başvurması halinde, aynı işlemler tekrarlanır.” maddesi gereğince, tesisatta tespit edilen uygunsuzluklara bağlı olarak müşterimizin gaz arzı kesilmiştir. Bildirilen eksikliklerin giderilmesi durumunda dairenin gaz arzı yeniden sağlanacaktır.

Bursa’ya doğal gazı güvenle ulaştırmayı amaç edinmiş bir şirket olarak, müşterilerimizin doğal gazı güvenli bir şekilde kullanması için de çalışıyoruz. Değerli müşterimiz İsmail Yıldırım’a yaşamış olduğu bu tatsız durum için üzgün olduğumuzu ifade etmek isteriz. Probleminin hala devam ediyor olması durumunda kendisinden tekrar bizlerle iletişime geçmesini rica ediyoruz.

Müşterilerimizin doğal gazı güvenle ve kesintisiz kullanması için “Ailenizin Güvenliği Sizin Elinizde” konseptiyle iletişim ve bilgilendirme kampanyası yürütüyoruz ve tüm müşterilerimizin buradaki uyarıları dikkate almasını önemle rica ediyoruz.

Sizin vasıtanızla Bursa halkının ve müşterimiz İsmail Yıldırım’ın bilgisine sunarız.

Saygılarımızla

Bursagaz Kurumsal İletişim