Futbol; takım oyunu ve ruhu gerçekleştiğinde şeytana pabucunun ters giydirildiği ve olmadık işler yapılarak, güçlüye karşı büyük zaferlere imza atıldığı bir spordur.

Basketbolda, teniste, voleybolda, bilardoda, atletizmde hep favoriler kazanır ama futbolda her zaman favoriler kazanmaz. Öyle olsaydı İddaa denilen şirket batar, herkes zengin olurdu.

Çalışan, takım olan ve koşan da kazandığı için futbol en çok takipçisi olan oyundur.

Güçlü hep yenmek ister.

Sahaya en iyi takımını sürer.

Yetmezse rakibinin en iyi oyuncusunu satın alarak kendi daha güçlenirken, rakibini zayıflatır.

Futbolun bacasız sanayi, kulüplerin ekonomik olarak holding gücüne ulaştığı dünyada batan kulüplerin olduğu tek ülke Türkiye’dir.

Kulüpler battıkça ahlak tatile çıkar ve kazanmak için her şeyin mubah olduğu bir sistem kurulan ülkemiz futbolunda kazanılan hiçbir maça ve kaldırılan kupaya saygı kalmadığından kazanılan her maç şike damgası yerken, hakemler adaletin gücü için değil, güçlünün adaleti için düdük çalmaya başladılar.

Bu kısır döngü tribünleri boşaltmaya başlayınca önce hakemlere ayar verildi ama yetmedi.

Şimdi VAR uygulaması başlatıldı ve maçlar adeta 105 dakika oynatılmaya başlandı ama virüs o kadar derinde ki…

Temizlenmek mümkün olmuyor ve VAR odasına da hırsız girip düdük yerine emek çalabiliyor.

Adam bir hafta önce sahada penaltı çaldığı pozisyona VAR odasında devam diyor.

Acaba o odada kim ne içiyor?

Bursaspor’u bu sezon yenemeyen takımı cennete koymazlar ama on yabancılı Galatasaray’ı galip getirmek için hokkabaz oynatıyorlar.

Galatasaray’ın penaltısı, üç pozisyon sonra orta alanda faul ile durdurulan oyundan sonra veriliyor. Bursaspor’un bir penaltısı hiç edilip, bir oyuncu ikinci sarı karttan oyundan atılmıyor.

Avrupa patentli Cüneyt'imiz, ‘topun ele teması VAR bir bak Suat diyor’ ama Suat önceden kurulduğu için duyumlara göre ‘el kapalı yemişim VAR’ı’ diye cevap veriyor.

Burada bir haltı da VAR odasındaki Cüneyt abisi yiyor. Bizim Battalgazi'nin oğlu Cüneyt bile yapmaz o artistik hatayı...

‘Suat biraderim kıdem VAR bir şey VAR. Akıllı ol.

İçine ettiğin maçların daha kokusu gitmedi sen Cüneyt abini dinle YOK deme VAR'a bak!

Bak da emek hırsızlığı yapma...’ demiyor.

Dünya Kupası’nda destan yazan VAR sistemi bizim ülkede pavyona düşüyor.

On yorumcudan dokuzu penaltı diyor. Sadece namusunu kiraya veren birisi ‘Devam doğru karar ama penaltı daha doğru karar olurdu’ deyip güçlüye eyyamcılık yapıyor.

Burada şike ile emek hırsızlığı ile kendilerini imparator sananlar Avrupa’da gol manyağı olup dönerken kafalarına Mart karının yağdığını bile göremiyorlar.

Yeter artık!

Futbolu ya adam gibi yönetin ya da yönetemiyoruz deyip çekip gidin!

Ama nerede siz de o mangal gibi yürek...

Paranın olduğu yerde artık ne namus kaldı ne de emek...

Şimdi soruyorum 4 milyonluk bir kentin takımı bu gasp edilen puanlar hanesine yazılmadığı için küme düşerse büyük hırsızların vicdanları rahat olacak mı?..

Tabii ki vicdanları varsa...