Merhum fikir adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nun engelli vatandaşlarımız için yaptıkları asla unutulmaz. Birçok engelli yakınının çayını içtiğinizde şahit olursunuz,büyük ülkü adamı hakkında kurulan minnet derecesi kuvvetli cümlelere.
Yazıcıoğlu, kanunlarda yer alan "özürlü" kavramının kusurlu ve defolu anlamına geldiğini ifade ederek büyük mücadele vermiş,
"Bu kavramdan engeli olan vatandaşlarımız ve onların aileleri rahatsız olmakta" diyerek de üzüntüsünü belirtmişti. 
‘Özürlü’kelimesinin yerine ‘engelli’ kavramının kullanılması ve engelli vatandaşlarımız için yapılan düzenlemelerin altında şerefli bir ülkü neferinin, Yazıcıoğlu’nun onurlu imzası bulunmaktadır.
Peki, biz toplum olarak verilen bu mücadeleyi ne kadar anlayabiliyoruz?
Felsefe yoksunu insanların engeli olan vatan evlatlarına acıyarak bakması bile masaya yatırılabilir temalardan.
Unutulmamalı ki doğuştan engelli olunabildiği gibi, sonradan da insanlar bir uzvunun işlevini yitirmesiyle kendisini eksik hissedebilir.
Acıyarak bakmayın engeli olan insanlara!
Bu durum onları ve ailelerini muazzam derecede incitmekte, hayata küsmelerine gebedir!
O insanlarınyaşamını kolaylaştırmak adına şahsi mücadeleler verin ki bu konu hakkında özveriyle düşünebilecek ve üretebilecek evlatlarınız yetişebilsin. Gün gelecek o evlatlar doktor, avukat, politikacı olacak ve engellerin aşılmasına yönelik nice savaşlar vereceklerdir.
Devlet büyüklerimizin bu konuda mücadele verdiğine canıgönülden inanmaktayım ancak ülke geneline baktığımızda engelli vatandaşlarımıza engel olan nice bozukluklar göze çarpmakta. 
..Ve maalesef durumu alışılmış acı olarak algılayan birçok yurttaş, durumun iyileştirilebilmesi için mevcut şikayetlerin iletilebileceği mercilerin yerinden bihaberdir.
Eğitimli bir halk olabilmemiz dileğiyle…

                 

 ***

Engel dediğin nedir ki!..
Otizmli olup da 4 dil bilen ve çaldığı piyanoyla yürekleri ıslatan canlar var.
Engel dediğin nedir ki!..
Başarıdan başarıya koşan ve tenis sporundaki yeteneğiyle birçok ünlü tenisçiyi ağzı açık bırakan Down Sendromu sahibi yürekler var.
Engel dediğin nedir ki!..
Kolları olmadan, tek bir saat dahi eğitimini almadan dünyayı şaşkına uğratan ressamlar var.
Engel dediğin nedir ki!..
Ayakları olmadan atletizmde, su sporlarında, sanatta, bilimde nice zaferleri kucaklamış insanlar var.
Engel dediğin nedir ki dostum!..
Gözleri görmediği halde üniversiteyi dereceyle bitirmiş ve geleceğe hazırladığı yüreklerle Cumhuriyet sevdasını perçinlemiş nice öğretmenler var!
Unutmayın, hayaller ulaşılmaz ve yarın garanti değildir.
Umudunuzu infaz etmişseniz eğer… 
Asıl ‘engel’ sizsiniz!