Yıldırım Belediyesi farkındalık oluşturan projeleriyle “özellikle” gençlere yatırım yapmaya devam ediyor.

En son medyaya ilgi duyan gençlere vizyon kazandırma amacıyla kurs veren Yıldırım Medya Akademisi ilk mezunlarını vermiş.

Geleceğe hazırlanan gençlerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, servis edilen haberde şöyle bir açıklama yapmış: “Akademimizde Gazeteciliğin Temelleri, Köşe Yazarlığı, Medya Okur Yazarlığı, Savaş Muhabirliği, Radyo Yayıncılığı, Foto Muhabirliği, Uluslararası Habercilik gibi konularda eğitim verdik. Attığımız her adımı daha büyük atmaya çalışıyoruz. Güzel bir yol kat ettik. Birlikte daha ileriye gideceğiz.”

11 hafta sürmüş bu eğitim… 4-5 sene dirsek çürüten arkadaşlar ne düşünür bu konuda bilmiyorum ama iletişim fakülteleri, gazeteciden çok işsiz üretecek sanırım bu saatten sonra.

İşin faydalı yanı, bu tür kurslara katılan gençlere iş bulunması…

Yıldırım’ı güzelleştiren ve gençlere değer veren bir isim Başkan Yılmaz.

Asla kötü anlamda eleştirmiyorum; herkes rızkını yer sonuçta ancak medya ve basın üzerine eğitim almış, yıllarca iş arayıp bulamamış çok genç arkadaşımız var…

İş bulduğunda da asgari ücrete gece gündüz haber peşinde bu dostlarımız zaten…

Yıldırım Belediyesi, keşke “sadece” iletişim fakültesi mezunu gençleri bu kurslara alsa. Okulunu bitiren arkadaşlarımız da tekrar yapmış olurlar hem.

Kötü mü olur?

Elbette hâkimdir bu kursta verilecek derslere arkadaşlarımız ama kolaylıkla iş bulmaları adına bir kanal sağlanmış olur belki de…

 ***

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın attığı çok değerli adımlar mevcut.

Kadınların, çocukların ve dezavantajlı grupların el üstünde tutulması; hayata geçirilen projelerle de farkındalık oluşturulması en büyük alkışı hak etmekte zaten.

Bursa’nın incisi Yıldırım, göğsümüzü kabartmaya devam etsin!

Saygılar…