Kalite Birliği, Yönetim Sistemleri Uzmanı Yetiştirme Programı’nın 12.’sini, 12. Kalite Ordusu adı altında başlattı.

Eğitimler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. (Kalite Birliği Yönetim Kurulu’nun kararıdır, Kalite Birliği’nin tüm faaliyetleri bu şekilde başlayacaktır.)
Bir projeyi veya işi bir kez, iki kez yaparsanız buna "tesadüf" denilebilir.
12. kez düzenlenen Kalite Ordusu eğitimleri, artık sürekli hale gelmiş ve buna "süreklilik" denilir.
Genç üniversite öğrencilerinin hayatına dokunan Kalite Birliği, biz yöneticilerin de hayatına renk katıyor.


 
Nasıl mı?
Siz, eğitim ve destek verdiğiniz bir öğrencinin, sanayide bir kuruluşta kalite müdürü veya kalite sorumlusu olarak görev alması neticesinde, o kuruluşa gittiğinizde sizin karşınıza çıkarak;
"Sizlere teşekkür ediyorum, ben Kalite Ordusu öğrenciyim, Kalite Birliği’nin eğitimleri sayesinde bu kuruluşta görev aldım" demesinin hazzını bilir misiniz?
Siz, yıllarca verdiğiniz temiz kalite mücadelesinin ve TSE sevdasının, kurumun dışından olan Kalite Ordusu öğrencileri tarafından seslendirilmesinin, savunulmasının ve görev aldığı sanayi kuruluşlarında TSE'yi savunarak temiz kaliteyi hakim konuma getiren, genç kalitecilerin varlığını görünce, yaşanabilecek onuru bilir misiniz?
 
Siz, TSE'den emekli olduktan veya ayrıldıktan sonra, kendine iş bağlamak için bir sanayi kuruluşuna giden eski TSE personelinin, işi bağlamak için TSE aleyhinde atıp tutması karşısında, karşısına dikilen Kalite Ordusu öğrencisi olan kalite müdürünün, ona haddini bildirerek, kapı dışarı etme olayını duyunca, duyulabilecek onurun seviyesini tahmin edebilir misiniz?
 
Siz, eşinizle büyük bir markete gittiğinizde, yanınıza bir gencin gelerek "hoş geldiniz" diyerek, elinizdeki poşetleri taşıma arzusu karşısındaki tedirginliğinizi görünce "Ben Kalite Ordusu öğrencisiyim, Kalite Birliği eğitimleri sayesinde bu kuruluşun kalite müdürü oldum, sizler benim hayatıma dokundunuz, bırakın aracınıza kadar ben de sizin çantalarınızı taşıyayım" ifadeleri karşısında, eşinizin yanında yaşadığınız bu duygu selinin debisini ölçebilir misiniz?
İşte Kalite Birliği budur...
Kalite Ordusu öğrencileri de, Kalite Birliği'nin sanayiye, iş hayatına kazandırdığı temiz kalite neferleridir.
 
Bu durumu anlamayan, algılamayan, hâlâ Kalite Birliği'nin önemini kavramayan arkadaşlarımız var.
Anlamıyorlar, çünkü karşılıksız sevmeyi öğrenememişler.
Anlamazlar, çünkü karşılıksız iş görmemişler.
Anlamayacaklar, çünkü birinin hayatına karşılıksız dokunmanın hazzını yaşamamışlar.
Kavrayamayacaklar, çünkü kendilerinden başka kimseyi düşünmemişler. 
Başta Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK olmak üzere, Kalite Birliği yönetimini ve eğitimcileri alkışlıyor, 12. Kalite Ordusu öğrencilerine başarılar diliyoruz.
Ayrıca, 12. Kalite Ordusu öğrencilerine "başarılar" dilemek amacı ile aşure ikram eden Kayapa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Bursa Platformu Başkanı Yalçın TOY'a teşekkür ediyoruz.
 
Her eğitim gününde Kalite Birliği öğrencilerine pasta ikramını üstlenen Bursa Kadın Platformu Başkanı Suzan YİĞİT ve yönetimine teşekkür ediyoruz.
Biz önce cüceydik,
Sonra biz karşılıksız sevdik, 
Sonra baktık ki; biz birer devdik...
Karşılıksız sevenlerle devleştik...


***

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyet’i kuran o adam gibi adamları, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum...
Onlara dua dua dua...
Aziz ruhlarına El Fatiha...