İki bürokrat (Ferudun Baykara-BOTAŞ, Mustafa Karaman-TSE), bir işadamı (Resul Yiğit) ve bir siyasetçi (Şenol Kul), yani dört kafadar, kalite şehrinden yola çıktık.

İlk durağımız, Karadeniz'in uç noktası Artvin. 
Bursa'da yaşayan Artvinlileri tanıyorduk ama Artvin'i bilmiyor, orada yaşayanları tanımıyorduk. İki gün kaldık, Artvin'i ve orada yaşayan Artvinlileri de çok sevdik.

Kafkasör’de bulunan Koliva Otel’de konakladık. Bursa'da yaşayan Artvinlilerin, ARSİYAD öncülüğünde, Artvin'e yatırım amacı ile kurmuş oldukları tesise hayran kaldık.

 

Tesisin konumu, çalışanların tavrı, doğanın mükemmelliği, ortamın güzelliği, Bursa Platformu Başkan Yardımcısı Resul Yiğit'in misafirperverliği ile dinlendik, tertemiz havayı soluduk, doğanın cömert davranmadığı Artvin'de, Artvinlilerin doğal güzelliklere karşı hassasiyetine şahit olduk, güler yüzle karşılandık, gülen yüzlerle uğurlandık.
Resul Yiğit, Koliva Otel için hedef koymuş, TSE'den Yönetim Sistemleri Belgesi almak için çalışmalar başlattığına şahit olduk ve sorduk kendisine; "Neden TSE'den?"
Milli bir adam nasıl cevap verirse, Resul Bey’in cevabı da o oldu. Bu çalışmadan ve verdiği cevaptan dolayı arkadaşımızla gurur, kurumumuzla onur duyduk.
Artvin'e gitmediyseniz, gidin. Koliva Otel’de konaklayın, Kafkasör’de temiz havayı ciğerlerinize çekin, Hatila Vadisi’nde yerden 220 metre yükseklikte cam zemin üzerinde horon oynayın.

Dünyanın en büyük Atatürk anıtı önünde, Atatepe'den Artvin'i seyrederken bir demlik çay için, geleceğinizden değil, bir anlık kendinizden geçin. Biz öyle yaptık, çok da mutlu olduk.

Borçka'da Karagöl'e mutlaka uğrayın. Sakın şaşırmayın! 

Trabzon Uzungöl'de yapılan katliamın orada yapılmadığını göreceksiniz. Doğanın en güzel renklerine şahit olacak, Allah'a şükredeceksiniz. Dinlenecek, kirletilmemiş oksijeni ciğerlerinize çekeceksiniz ve eminim ki bu cennet vatanın o diyarlarını çok seveceksiniz.
Arhavi'ye geldiğinizde, denizi arkanıza alın 15 Km yukarı çıkın. Mencuna Şelalesi’ni mutlaka görün. Doğanın içindesiniz, doğa sizin içinizde...

 

Doğduğumuz yer olan Trabzon'da iki gün geçirdik. Sürmene'de, deniz kenarında, Şenol Kul'un teyzesinin oğlu olan Araklı Minibüsçüler Odası Başkanı Ahmet Taşkın'ın balıkçı barınağında nefis bir balık yedik, kemençenin tellerine dokunduk, Karadeniz ezgilerini dinledik, kah efkarlandık, kah horon teptik, Boztepe'de çay içtik, Atatürk Köşkü’nün bahçesinde gül kokladık, Trabzonspor-Bursaspor maçını seyrettik, biz Bursaspor tezahüratı yaptık, Trabzonspor seyircisinin "Bursa bizim kardeşimizdir!" tezahüratı karşısında duygulandık, kardeşliğin hazzını yaşadık, kısaca biz, Trabzon'da da çok mutlu olduk. 

Ekipte bulunan Ferudun Baykara, dağcı olunca, Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Trabzon'da olunca, ziyaret ettik ve kendisine ‘MİLLİ SES VER’ projesi hakkında bilgiler verdik, Türk Bayrağı hediye ettik. 

Gezimizin son günü Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nu ziyaret ettik.
Yomra'daki değişimi gördük, Yomra'yı, Trabzon'un cazibe merkezi haline getiren belediye başkanını merak ediyorduk, merakımızı giderdik.

Halk adamını, halkın içinden birini, halkın dilinden anlayan bir başkanı, kibri olmayan, tevazuyu elden bırakmayan, kaliteye önem veren, ‘MİLLİ SES VER’ projesine destek olan, esnafa TSE belgeli ürünleri satması gerektiğini anlatan, yerli ve TSE belgeli ürünler ile bu ülkenin kalkınacağına inanan, TSE dostu olduğunu belli eden, bir yerel idareci ile karşılaşınca gururlandık. 

Kendisine ‘MİLLİ SES VER’ projesi hakkında bilgiler verdik ve şanlı Türk Bayrağını hediye ettik.
Bir bölgenin kalkınmasının idarecilerin vizyonu ile doğru orantılı olduğunu Yomra'da bir kez daha gördük. Yerel seçimlere yolculuk yaptığımız şu günlerde, secici makamda olanların vizyon sahibi olan başkanları aday göstermesi gerektiğini buradan bir kez daha ifade edelim. Seçmenin de bu doğrultuda hareket etmesi gerektiği temennimizi de dile getirelim.
Koliva Otel personeline, Artvin Orman İşletmesi Müdürü Yusuf Soysal'a, Trabzon'da HES Müdürlüğü yapan Hüseyin Kul'a, Fındıklı eski Belediye Başkanı Metin Kul'a teşekkür ediyoruz.