Hırsızlıkta bir numarayız. Ne bulursak çalıp çırpıyoruz. Camide musluk bırakmadık, sokak hayvanlarına mama konulması için sokaklara bırakılan kapları mı çalmadık, camilerdeki tencere tavayı mı çalmadık, dışardaki çöp konteynerleri mi çalmadık…

Şimdi hırsızlıkta level atladık, sokaklardaki rögar kapaklarını çaldık.

Ne demek lazım bilmiyorum ama tek söyleyeceğim şey helal olsun. Kimin aklına gelir rögar kapağını çalmak. Haber Bursa’dan… Olay, Osmangazi Altınova Mahallesi’nde meydana geliyor. Hafif ticarî araçla gelen hırsızlıkta level atlayan vatandaşlar önce cadde üzerinde bulunan rögarları tespit ediyor. Daha sonra park ederek bagajı açan hırsızlar, cadde üzerinde bulunan mazgalları söküp bagaja atıyor. Cadde üzerinde bulunan toplam 13 tane mazgalı çalan hırsızlar kayıplara karışıyor. Geçtiğimiz günlerde yine bu şekilde çok sayıda mazgal çalınmıştı aslında. Ama böyle açık ve net bir görüntüye ilk defa rastladım. Bu anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Polis ekipleri şu an hırsızları arıyor.

Gerçekten tebrik etmek lazım bu akıl kimden çıktı. Tabi hurdanın fiyatı artınca işte şeytana uymak buna denir. Ya arkadaş bırakın çalıp, çırpmayı aklınızı başınıza alın. Bu hırsızlık hiçbir zaman size geçim kapısı olmasın ve oldurtmayın.

Hadi rögarı anladık, hurdanın fiyatının artmasından dolayı yapacak bir şeyin kalmadı gittin şeytana uydun, ama hayvanlara bırakılan kaplardan kazancın ne? Cami musluklarından kazancın ne? Valla pes doğrusu.

Allah akıl fikir versin!

Bakalım daha neler göreceğiz!