Pınarbaşı’nda ikamet eden ve yüzde 40 menenjit engeli olan Erdem Abi’nin, “Teknoloji ilerlemiş ama insanlık ölmüş… Yazık!..” cümlesi yüreklerimizi dağladı. Yıllar boyu sağlığında ve geçimde yaşadığı sıkıntılara birkaç gün önce bir de anne kaybı eklenmiş. Ve canından çok sevdiği annesine son görevini yapmaya çalışırken, engeline bir sürü daha engel eklenince aracılığımızla tüm kurumlara seslenmişti.

TEŞEKKÜR ETMEK  İSTEDİKLERİM DE VAR

Sıkıntılarını, yaşadıklarını, tasvip edip etmediklerini 28 Eylül (Cuma günü) agazete’nin ‘Vatandaş Hattı’ sayfasından, bizzat kendi belirlediği “TÜM KURUMLARIN DİKKATİNE” başlığıyla haykırdı Erdem Abimiz.

Ancak tüm olumsuzlukların yanında bir de teşekkür ettikleri vardı…

5 Eylül’de canımdan çok sevdiğim annemizi kaybettik ve akabinde, toprağa verene kadar bir sürü sıkıntı yaşadık. Bu sebeple de agazete aracılığıyla sesimizi duyurmaya çalıştık ve de şikayetlerimizi aktardık.

Ancak biz engelliler sıkça ve çokça sıkıntılar yaşıyoruz. En kötüsü de bunları yaşarken muhatap bulamıyoruz.

Elbette ki istisnalar var. Bu yüzden agazete’de bulunan ve bize ait olan ‘Vatandaş Sayfası’ndan bu kez teşekkürlerimi aktarmak istiyorum.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ  OSMAN AK’A  SONSUZ TEŞEKKÜRLER

İlk teşekkürüm çok saygıdeğer büyüğüm İl Emniyet Müdürüm Sayın Osman Ak’adır.

Birkaç ay önce yine bir sorunum olmuştu. Ve ben bunu yine sizin köşeniz aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştım. Çıkan haberden hemen sonra (hiç beklemiyordum) İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak bizzat aradı ve benimle konuştu. Ayrıca gerektiği zaman hiç çekinmeden kendisini arayabileceğimi söyledi. Bununla beni dünyanın en mutlu insanı yaptı.

Devletin sadece bir görevlisi değil, başta olan birisi olarak engelliye yakınlığını gösterdi. Allah Osman Ak’tan razı olsun ve yolunu bahtını açık etsin inşallah. Sayın İl Emniyet Müdürüm, sonsuz teşekkürler.

BİR TEŞEKKÜRÜM DE  AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR  İL MÜDÜRÜ ERKUT ÖNEŞ’E

Bir gün yine bir rapor sorunu yaşamış ve soluğu doğruca Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Erkut Öneş’in yanında almıştım. Müdürlüğe vardığımda ne kadar doğru bir yere gittiğimi anladım. Çünkü Sayın Öneş, yardımcı olmanın dışında, ‘Kurumumuzun kapısı bütün vatandaşlara, özellikle de engelli olan vatandaşa sonuna kadar açık. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda mutlaka bana gelin’ sözleriyle gönlümde taht kurdu. Çok teşekkür ederim.

Peki, şehrimizde bir tek bu iki kurum müdürleri mi biz engellilerin yanında?

Emniyet ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü dışında hiç kimse yok mu?

Elbette ki var. Sadece işlerini yapmıyorlar ve belli ki her bireyin, yarının engelli adayı olduğunu unutuyorlar. Bu yüzden bu kurumlar mutlaka denetlenmeli, gerekirse eğitim almalı. Çünkü engelli olmak bizim şahsi tercihimiz değil. Yararlandığımız bir durum ise hiç değil.

Keşke sağlıklı olsak da, hiç anlayışa, yardıma ihtiyaç duymasak…

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN  RİCAMIZ VAR

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden ricamız, sıkça işimizin düştüğü hastaneleri denetlemesidir. Kim nerede çalışırsa çalışsın, hangi pozisyonda ve görevde olursa olsun, mesai saatinde herkes işini yapmalı (ancak yapmıyorlar). Bu sebeple Sağlık İl Müdürlüğü buna özellikle talimat vermeli. Hatta zaman zaman hastanelerde yaşananları üstler yerinde görmeli. Ve içimin en derinlerinden dökülen satırlar mutlaka dikkate alınmalı.

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZCAN AKAN’A TEŞEKKÜRLER

İl Sağlık Müdürümüz Özcan Akan uzun zamandır bu görevde olmasına rağmen belki de bunlardan hiç haberi yok. Yazımı okuma imkanı olursa şayet, bu işin takipçisi olacağından hiç şüphem yok. İl Sağlık Müdürümüz Sayın Özcan Akan’a yapmış olduğu görevinde sonsuz başarılar diliyorum ve daha uzun yıllar halkın ve biz engellilerin yanında olmasını temenni ediyorum. Teşekkürler.

OSMANGAZİ ZABITA MÜDÜRÜ ERHAN ALTIPARMAK’A TEŞEKKÜRLER

Bir teşekkürüm de çok saygıdeğer Osmangazi Zabıta Müdürü Sayın Erhan Altıparmak’a. Çünkü sayın müdürümüz sadece bana değil, gözlemlediğim kadar aynı güler yüzünü herkese gösteriyor. Bunun için Altıparmak’ı hem kutluyor hem de teşekkür ediyorum.

ÇOK ÖZEL TEŞEKKÜRÜM ALİ OSMAN SÖNMEZ HUZUREVİ YÖNETİMİNE

Çok özel bir teşekkürüm de Ali Osman Sönmez Huzurevi Yönetimi hasta bakıcıları ve hemşirelerine. 3 yıldır alzheimer hastası annemin bakımından, ölümüne kadar, her türlü hizmetleri için ne kadar teşekkür etsem az.

Ayrıca; Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sayın Ömer Eşer, Engelliler Meclisi Başkanım Şaziye Uysal, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanımız Sayın Müzeyyen Yıldırım’a ve de her daim sesimize ses olan agazete’ye, özellikle de siz Sevinç Çelebi’ye çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Son olarak da herkese sormak istiyorum;

Neden biz engelliler bir yere gittiğimizde sürekli sıkıntı yaşıyoruz?

Bizler dilenci değiliz. Bunun da herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.

Bize acınmasını da istemiyoruz.

Tek isteğimiz sevgi ve saygı.

Biz engellerimizi aşıyoruz. Ya siz? Sizler neden aşmıyorsunuz?

Belediye otobüslerinden tutun da, hastanelerde, sokakta, gittiğimiz birçok yerde sürekli engellerle karşılaşıyoruz… Kaldı ki evinden dışarıya çıkamayan bir sürü engelli vatandaşımız da var…

Mesela bir akrabam var, doktor hatası sonucu yıllardır ne yürüyebiliyor ne konuşabiliyor…

Ama kimi görse gülümsüyor ve gülümseyerek yaşamını sürdürüyor. Kim bilir. Belki de onunda bizlere artık söyleyemediği hayalleri var ve yaşama umutla bakıyor. Bursa’mızda yaşayan tüm engelliler ve ailelerine sağlıklı yarınlar dilerken, vatandaşlardan biraz empati, kurumlarda yaşanan bu tür aksaklıkların giderilmesi için de üst olan amir, müdürlerden yazdıklarımı dikkate almalarını önemle rica ediyorum. Ve herkesi insanlığa ve anlayışa davet ediyorum. Yaşam umudumuz olun, engelimiz değil…

Saygılarımla

Erdem ATEŞ

PINARBAŞI

***

Yıldırım Keyruvan Parkı  kaderine terk edilmiş durumda!

Park, çöp yığınlarının içinde bulunduğu bir yer halini almış, karşısında bulunan apartmanların çöplerinin parkın içerisinde bulunan küçük çöp bidonlarına atıldığı, kenarları çöp yığınları olduğu bir yer olmuş…

PARK RESMEN UNUTULMUŞ

Ayrıca yine güzelim yeşil alana, yasak olmasına rağmen aldırış etmeden masalar sandalyeler konulmuş. Kısacası, Keyruvan Parkı belediyenin unuttuğu bir park olmuş! Yazık…

Merak ediyoruz ayrıca...

Her gün betonlaşan şehrimizde, bir parça yeşilliği dahi korumamız gerekirken neden bu ihmal!?

Ve rica ediyoruz hep birlikte;

Lütfen geç olmadan bir önlem alınız ve parkımızı olması gerektiği hale getiriniz. 

Saygılarımızla

Esra, Ayça, Filiz

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi,

6 Ağustos 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Lütfen Çözün Artık!” başlıklı, Vatan Mahallesi’nde faaliyet gösteren naylon hurdacısı ile ilgili okur şikayeti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce yerinde incelenmiştir. İlgili mevzuat kapsamında yapılan denetimlerde, Vatan Mahallesi genelinde ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen hurdacı işyerleri hakkında gereken yasal işlemler yapılmış olup Belediyemiz Encümenince alınan kararlar doğrultusunda konunun takibine devam edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü