Dün yaptığım görüşmeler eminim ki benim kadar bu yazıyı okuyan herkesi memnun edecektir. Evet, takımın durumu ortada ve çok acil 2 transfer istiyor.

Samet Aybaba’da “Kesinlikle bize önde işi çözecek ve bize ön tarafı düşündürmeyecek bir adam ve gerisinde oynayacak bir futbolcu lazım” demişti. Başkan Ali Ay tekrardan elini cebine attı. Son 3 sezonda yaşanan sıkıntılar ve olumsuzluklar ortada. Hemen hemen kimsenin güveni yok ancak bu açıdan bakıldığında sizler de hak vereceksiniz… Başkan bugüne kadar cebinden, hiçbir evrak almadan, 14 milyon Euro’ya yakın para verdi. Evet, babasının hayrına vermedi; elbette alacak er ya da geç ancak asıl önemli olan ne yaptığı ise başkan bu anlamda bir şeyler yapıyor diyebiliriz.

Gelelim transfer tahtasına...

Bunu duyanların “Hay sizin tahtanıza şimdi” dediğini duyar gibiyim ama kimse meraklanmasın. İsmail Konuk, Bilal ve menajerlere toplamda 2 milyona yakın bir ödeme yapılması lazımdı. Ancak başkan Antalya’da Aybaba ile bir araya gelip transferi kesinleştirdi ve kamptan erken ayrıldı. Bursa’ya gelip görüşmeler yaptı ve toplam 600 bin ödeme yaparak bu sorunu ortadan kaldırıyor. En geç Çarşamba transfer tahtası açılmış olacak ve en az 2 en fazla 3 transfer yapılacak.

Ziraat Bankası çözümü için ise dosyalarını hazırlamayan 3 kulüp için son tarih bugüne verildi.

Bugün saat 17:00’da işlemler tamamlanmış olacak ve bir hafta içerisinde sanırım kulüplerin düzenlemeyle beraber olan borcu ve ödeme planları sunulacak.

Bursaspor da bu anlamda bundan faydalanacak. Sosyal medyada geçtiği gibi yüzde 20, 22 değil yüzde 12 ve 13 bandında bir anlaşma yapıldı. 450 milyonluk borç üzerine yüzde 12-13 faiz koyularak artacak ancak 1 yıl geri ödemesiz verilecek bu parayla hem bankada bulunan gelirler personel ve futbolculara dağıtılacak hem de biraz takım nefes almış olacak. Burada asıl önemlisi gelecek transferlerin Chedjou, Latovlevici ve Umut Meraş gibi faydalı olmasıdır. Hadi şimdilik gözümüz aydın, inşallah bu son olur.