Sayın Belediye yetkilerimiz... Sakarya Mahallesi’nin Osman Gazi Parkı’na yapılan basketbol sahası sadece görüntüden ibaret olduğundan haberdar mısınız? Bizler bu şekilde var gibi görünen ancak aslında yok olan bir basket sahası istemiyoruz. Şayet böyle bir ortamda basket oynamak istesek, çocukluk yıllarımızda olduğu gibi bir çember bulur, onu bir direğe bağlar ve içine top atar dururuz… 
DAHA KULLANIŞLI 
HALE GETİRİN
Sizden başlıca ricamız, bir an evvel Osman Gazi Parkı’nda bulunan basket sahasını kullanılabilir hale getirmenizdir. Getirilmeyecekse de tamamen onu yok edin ve sözde basket sahasını daha kullanışlı bir alan haline getirin. 
OLDUBİTTİ İSTEMİYORUZ
Bir de dip not düşmek istiyoruz: Özellikle son yıllarda Bursa’da sıkça oldu-bitti işler yapılıyor. Halbuki yapılan işler asla oldu-bitti hizmetleri olmamalı. Çağrımıza kulak verirseniz ve gereken iyileştirmeyi yaparsanız çok memnun oluruz. 
Saygılarımızla
Sakarya Mahallesi gençleri 

***

Kükürtlü Caddesi’ne 
yazık oluyor!
Kükürtlü’de son günlerde fareler resmen cirit atıyor! Öyle ki söz konusu kemirgenler, artık insanlardan bile korkmadan ortaya çıkıp rahatça caddede ve her yerde dolaşabiliyor. Yaşadığımız mahallenin geçmişini en iyi bilenlerden birisi olarak da tüm bunları gördükçe, geldiğimiz durumdan dolayı ben utanıyorum! Ve bir gün birileri bana güzelim Kükürtlü’nün bu duruma geleceğini söyleselerdi, katiyen inanmazdım… Yazık!
KAÇINCIYA BİLDİRİYORUZ
Kaçıncı kez bu çok önemli sorunumuzu dile getirdik, bildirdik ve bölgenin sıkça ilaçlanmasını istedik artık biz bile hatırlamıyoruz. Çünkü bunun çözümü ilaçlanmaktan geçer. Buna rağmen hala hiçbir apartmanın ya da sokaktaki kanalizasyonlar ilaçlanmıyor ve dolayısıyla tıpkı bizden olduğu gibi daha bir çok kişinin apartmanlarından fareler çıkmaya devam ediyor. Yeminle bıktık!
KURTARIN BİZİ BU İLLETTEN
Çıkanların hepsinin lağım faresi olması işi daha da tiksindirici boyutu. Öyle ki bizler artık evlerimize bile rahatça girip çıkamaz hale geldik… Bu sebeple, Osmangazi Belediyesi’nden bir an önce farelerin çıktıkları yerleri ve de mahallemizdeki bahçeleri ilaçlamasını rica ediyoruz. Ve de gereğinin yapılmasını iple çekiyoruz. 
Kükürtlü Caddesi Sakinleri

***
foto kodu: çizelge1-2
‘Hayranım’ Bursam 
senin nimetlerine!..

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin güzergah ve numara sefer saatlerine hayranım! Dakikalarca, bazen bir saate yakın duraklarda otobüs beklersiniz… Gelmez, gelmez ve bir bakmışsınız bir anda üç tane birden gelir. Ayrıca da biri Anya’dan diğeri de Konya’dan geçer. 
UZAKTA YAKINDA 
ULAŞIM YOK
Metro var dersiniz ancak ana hattan arada ineceğiniz otobüs geçmez. Metronun bir durağı Acemler’dir, diğeri Nilüfer... Ya da Karaman... Buyükşehir Belediyesi’nde işiniz olsa Gökdere Metro İstasyonu’nda inip yürümeniz gerek çünkü önünden ve ya yakınından otobüs geçmez. 
İKİ OTOBÜS GEÇER 
O DA SENİ ALMADAN GİDER
Şehrin dışarıda kalan duraklardan saatte iki hattın 4 otobüsü geçer o da seni almadan gider… Durakta yazan otobüsü çözebilmen bir yerden bir yere gitmek algoritma yapmak, yüksek okumak lazım. Ve bütün bunları bir ilkokul çocuğu ayarlasa daha iyi ayarlar düşüncesindeyim… Saygılar
Adını vermek istemeyen bir vatandaş 

***
foto kodu: barınak
Bizdeki barınaklar 
ne tür görevler yapar?

1- Bizde “barınak”lar, fiiliyatta çoğu kez “köpek toplama ve imha kampı” olarak görev yapar.
2- Açlık, susuzluk, hastalık, soğukluk-sıcaklık yoluyla “erken ecel merkezleri”dir. O köpeklerin çoğu baharı-yazı ömründe, 1 kez görür, 1 mevsim yaşar... 
(Arşivimizde vardır; barınaklarda köpeklerin önüne, içi limon kabuğu dolu, çürümüş salata leğenleri koyulduğuna bile tanık olduk. Ardından ara sıcak gelmiyor tabi... Tüm “yemek” o)
3- Orada ölür, orada saatlerce, hatta günlerce kalır çoğu... Henüz canlı olanları, yavruları, ölü köpeklerle koyun koyuna yatar. Ölümü, artık duymadıkları yürek tıpırtısını, yumuşak karnında hisseder.
4- Ötesi, barınaklar bazen doğrudan “ölüm istasyonu” olarak kullanılır.
Hayvanseverlerin baskısı, dikkati ortadan kalkınca, zehirlenerek öldürülen köpekler gece yarısı gruplar halinde belediyenin iş makineleriyle çöplüklere, uzak arazilere gömülür.
Hayvanlarının yasal hakkı ile ilgili kanun maddesinin yer aldığı afişte, “Sokakta yaşayan hayvanlar sahipsiz değildir. Sokaklar, yaşam alanlarıdır. Hayvanlara zarar vermek, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezai işleme tabidir.” Yazar ve buna da uyulması gerekir. 
Rüya PARSAK 
Dayanışma Hayvan Hakları Federasyon Temsilcisi ve Bursa İl Danışmanı 

***
foto kodu: kıvanç
Tüm gönüllü ve 
üyelerimiz 
davetlidir
Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği program, 08 Ocak 2019 Salı günü (yarın), Saat 19:00’da lokma ikramıyla başlayacak ve Şehitlerimiz için Anma Mevlid-i Şerif okunacak. Programına tüm gönüllü ve üyelerimiz davetlidir.
MUTLULUK DUYACAĞIZ
30 Aralık 2018 günü 600 kişilik bir eğlenceyle yeni yıla giren derneğimiz bu organizasyonla vatanı uğruna can vermiş Mehmetçiklerimizi anmak ve onların ruhlarını şad etmek amacıyla bu organizasyonu düzenlemiştir. Bu önemli günde tüm Bursa Halkını yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. 
Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıvanç BOZACI

***
foto kodu: yıldırım1-2

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR 

Sayın Sevinç Çelebi;
02 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Bu Arsa Çöplüğe Dönüştü” başlıklı, Değirmenönü Mahallesi Sancak Sokak karşısında bulunan boş arsa, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlenmiştir. Bilgilerinize sunarız. 
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.
Yıldırım Belediyesi
Basın ve Yayın Müdürlüğü