Sevgili meslektaşım, yılların usta kalemi, çok kıymetli ve değerli Boybeyi Çelik, kimseden habersiz, hiçbir derneğe veya kuruma bağlı olmadan üç arkadaş yıllardır gerçek ihtiyaç sahiplerine umut ve ışık olmaya devam ediyor.

Her ne kadar mütevazı kişiliğinden dolayı, gazeteci imkanlarına da sahip olmasına rağmen, üç arkadaş yaptıklarını gizli tutmaya çalışsalar dahi, belki örnek teşkil eder düşüncesiyle en azından bir kereye mahsus da olsa köşemde bu çok önemli yardıma yer vermek istedim. 

Örneğin geçtiğimiz yıl Erzurum ve Muş'ta 27 engelli çocuk ve yetişkine engelli arabası, 380 yetim ve öksüz çocuğa giyim malzemelerini götürüp bire bir ulaştırdıklarını öğrendim. 1992 yılından bu yana her yıl kesintisiz bu faaliyetleri sürdürüyor olmaları ve o kadar da gazete sütunlarında yer almamaları takdire şayan.

Ve şimdi de bir kızımızın bayramını bayram gibi yaşamasını sağladılar…

Yürekten tebrik ediyorum ve Rabbimden her birisine sağlık, sıhhat diliyorum.

Ve de kalemi Mariya’ya bırakıyorum…

Sevinç ÇELEBİ

 AÇIK TEŞEKKÜR…


Bu Ramazan Bayramı’nda deyim yerindeyse bana adeta 2. bayramı yaşatan Bursalı hayırseverlerden;
- Tülin Özkaya 
- Sevgül Vatansever
- Gözde Ergünden
- Aylin Yarasan
- Serdar Efe
- Özge Şahin ile akülü arabam ile giyim eşyalarının bana ulaşmasında katkısı olan gazeteci Boybeyi Çelik ağabeyime TEŞEKKÜR etmeyi borç biliyorum.

Hiçbir bayram, benim için bu kadar iyi geçmemişti. İyi ki varsınız. 
 

Mariya YILMAZ

 

(Duygulandıran mektuptan alıntı)

“Selamun aleykum amca. Öncelikle Ramazan Bayramın mübarek olsun. Ellerinden öperim. Allah senden razı olsun. Önce bana hayalim olan arabayı gönderdin, şimdi ise bayram hediyelerini. Çok teşekkür ederim. Senin sayende bu bayram kimseye muhtaç kalmadan kendimce gezdim. Ve tüm bunların hepsi senin sayende yaşandı. Bilmeni isterim ki her aksam uyumadan önce ilk olarak sana dua ediyorum. Allah işlerini rast getirsin. Seni ve aileni kazalardan korusun.

Tekrar bayramını mübarek eder, ellerinden öperim.

Sevgiler

Mariya Yılmaz”

 Şiddetle kınıyorum!

Muhacir olmaktan gurur duyarım

 Sayın AK Parti Yalova 2. Sıra Milletvekili Adayı Meliha AKYOL… Bilmenizi isteriz ki bizler Balkan, Rumeli ve Batı Trakya’dan göç edenler olarak, hiçbir zaman anavatanımızda kendimizi EZİK hissetmedik. Keza her alanda dürüstlüğümüzle, çalışkanlığımızla, tüm alanlarda ortaya koyduğumuz başarılarımızla, vatanına, milletine saygılı birer Türk Vatandaşı olarak kendimizle gurur duymaktayız. Çünkü biz Balkanlıyız, Evladı Fatiha’nın torunlarıyız.

Bu yüzden ister vatandaş, ister milletvekili, herkes haddini bilmeli. Bilmek de zorundadır. Sizleri bir Balkan Türk’ü olarak ŞİDDETLE KINIYORUM.

Unutulmamalı ki; biz muhacirler, kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıyız.

NE MUTLU BİZE! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Sevinç MUTLU

Yunusemre Mahalle Muhtarı

***

Tek gider gelen suları taşımıyor

Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi;

Bursa İnegöl, Mesudiye Mahallesi, Yıldırım Caddesi No: 49’da bulunan ve faaliyet gösteren Muzaffer Mobilya Fabrikası’nın önünde yapılan köprülü kavşak çalışması neticesinde, kavşakta oluşan tüm yağmur suları, sokakta alt yapı olmadığından fabrikanın özellikle sevkiyat kapısındaki gidere yükleniyor. Haliyle bu gider gelen suları taşımıyor.

Dolayısıyla her yağmurda fabrikayı su basıyor, elektronik makineler zarar görüyor. Söz konusu yol eğimli olduğu için tüm kavşağın yağmur suları dere gibi bu gidere geliyor.

SORUN BİLDİRİLDİ AMA…

Bildiğimiz kadarıyla fabrika yetkilileri, Karayolları yetkilileri asfalt çalışması yapılırken ve belediye başkan yardımcısına da durumu iletmelerine rağmen, konuyla ilgili yapılabilecek bir şey olmadığını bildirdi.

Halbuki sokağa bir tek altyapı borularının döşenmesi yeterli olacaktır. 

ÇOK RAHATSIZIZ

Çevrede bulunan sakinler olarak fabrikada çalışanlardan fazla bizler de bu durumdan rahatsızız. Lütfen söyleyin bize: Bu konuda ne yapmamız gerekiyor?

Yardımcı olur ve sorunun giderilmesini sağlarsanız seviniriz.  

Saygılarımla

Bölge Sakinleri

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

 01 Haziran 2018 tarihli Bursa agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Yağmur suyundan evime giremiyorum” isimli haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda “...Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi 1. Halaskar Sokak’ta ikamet ediyorum. Ancak evimizin önüne biriken yağmur suyundan dolayı evime giremiyorum...” denilmektedir.

İlgili yazıda bahsedilen adresteki şikayet kurumumuz ilgili birimleri tarafından incelenmiştir. Konu ile alakalı olarak çalışmalara 13 Haziran 2018 tarihinde başlanmıştır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

 

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 11 Haziran 2018 tarihinde ‘Market Sahiplerine Yasak, Seyyarlara Serbest Mi?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Adnan Menderes Mahallesi Yakup Aktaş Caddesi’ndeki market karşısında bulunan seyyar karpuzcu, zabıta ekiplerimizin yaptığı çalışma ile bulunduğu yerden kaldırıldı. İlgili ekiplerimiz, konunun takip ve kontrolünü sürdürüyor. Ayrıca, yetki ve sorumluluk alanımızda kalan bölgede, seyyar satıcılık yapanlar hakkında da gerekli yasal işlemleri uyguluyoruz. 

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

 Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

 18 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Boş Araziler Çöp Yığını” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Çınarönü Mahallesi 2. Çilek Sokak’ta bulunan boş arsaların temizliği Belediyemiz Temizlik İşleri ekiplerince ivedilikle yapılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü