Duygu Doğan
Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından Uluabat Gölü kıyısında düzenlenen bisiklet turunda karbon tutucu özelliğe sahip olan sulak alanların koruma altına alınması çağrısında bulunuldu. Çanakkale Bisiklet Platformu ve Bursa’da yer alan bisiklet gruplarının davet edildiği 6 saat süren etkinliğe 200’e yakın sporcu katıldı. Uluabat Gölü’nün çevresinde tur atan bisikletçiler zengin tür çeşitliliğine sahip bir sulak alan olan ve RAMSAR alanı ilan edilen Uluabat Gölü’ndeki yaşamın korunması ve geleceği taşınması gerekliliğine vurgu yaptı. Şehir dışından gelen sporcular Ertan Ayçetin Bisikletevi’nde konuk edilirken 51 kilometre uzunluğundaki turda gidiş, dönüş ve tur esnasında bisikletçilerin güvenliği için araç desteği sağlandı. Uluabat Mahallesi’nden Ertan Ayçetin Bisikletevi’ne uzanan rota boyunca bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanı bulan sporcular yer yer sınırlarını zorlayarak keyifli anlar yaşadı.

DSC_0475
Bisiklet turunun ardından da Uluabat, Mysia Yolları, Çanakkale Bisiklet Platformu Söyleşisi  ve bisiklet kültürüne ilişkin forum ve söyleşiler düzenlendi.

DSC_0495

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, Uluabat Gölü’nün ve bisikletin ortak noktasının iklim kriziyle mücadele olduğunu söyleyerek “Bisiklet, doğa ile uyumlu, karbon salımı yapmayan bir ulaşım aracı. Uluabat Gölü de Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri, karbon emici bir alan.  Tropikal ormanlardan sonra  dünyanın en önemli karbon tutucu alanları sulak alanlardır. O yüzden bu bisiklet turuyla Uluabat Gölü’nü tanıtmak ve korunması için çağrıda bulunmak istedik” şeklinde konuştu.

Bisiklet turuna katılan Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüsü Can Düzdaş, "Böylesine anlamlı bir organizasyona katılmak gerçekten onur verici, özellikle doğamız ve çevremiz için bu gibi bir etkinliğin gerçekleştirilmesi çok güzel. Bursa'ya vardığımız andan itibaren Nilüfer Belediyesi ekiplerinin bizimle iletişim halinde olması ve yönlendirmeleri çok güzeldi. Mysia Yolları gibi bir çalışma gerçekleştirdikleri için onları tebrik ediyorum. İnternet sitelerindeki rotaları incelediğinizde  ne kadar emek harcandığını görmek mümkün. Pedalladığımız Uluabat Etabı da doğal güzellikler anlamında mükemmel bir rotaydı. Böyle bir organizasyonun geleneksel hale gelmesini can-ı gönülden isterim ve Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllüsü olarak katılacağımın sözünü şimdiden verebilirim" ifadelerini kullanarak Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür etti.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

DSC_0517-1DSC_0498

DSC_0544

Editör: Duygu Doğan