Geçtiğimiz gün bir kadını daha bağrına bastı bu topraklar. Nişanlı Mimar Başak Cengiz korkunç ve acımasız bir cinayetin kurbanı oldu. Katil olan Can Göktuğ Boz, bir üniversite öğrencisi… Katil, polise verdiği ifade de; olay günü sinirli ve moralinin bozuk olduğunu bir anlık öfkeyle istemeden yaptığını, daha kolay olduğunu düşündüğü için bir kadını tercih ettiğini anlatmış. Başak Cengiz’i tanımadığını söylemiş, eve gittiğinde üzüntüsünü ve moralinin düzeldiğini normalde böyle bir insan olmadığını, kendisine şaşırdığını ve pişman olduğunu dile getirmiş.

Daha kolay olduğunu düşündüğü için bir kadını tercih etmiş. Aslında ne kadar can acıtan bir cümle… Ülkemizde kadını öldürmek daha kolay evet. Zaten yaşanan kadın ölümlerinden anlaşılmıyor mu? Anlaşılıyor tabi ki, senede belki de kaç kadına mezar oluyor bu topraklar.

Her zaman dile getirdiğimiz ve dile getirmekten çekinmediğimiz kadın cinayetleri. Buna artık dur deme vakti gelmedi mi. Dur deyip, dur deyip hala aynı minvalde ilerlediğimiz ve kadın cinayetlerinin çok yüksek olduğu bir ülkede yaşamak utanç değil mi? Tabi ki ülkemle gurur duyuyorum bir karış toprağını başka ülkenin toprağına değişmezken, o toprakların altına gömülen kadınların hesabını da sormak görevim. Ülkemizle her konuda gurur duyarken, ülkemizde kadın olmaktan gurur duymayanlarız. Türkiye’de kadın olmak belki bir caddede bir yaratık tarafından cinayete kurban gitmek, belki çocuğunun yanında bir cani tarafından katledilmek, belki de sevgilisi denen aşağılık bir piskopat tarafından diri diri yakılmak demek…!

Biz güçsüz olmadık ve olmayacağız. Hani katil demiş ya ‘kolay olduğunu düşündüğüm için bir kadın tercih ettim’ diye. Hayır bir kadın kolay öldürülmüyor bunu bilesin, bir kadın ölür ama onunla birlikte milyonlarca kadın sana olan kiniyle ve bedduasıyla bu hayatı sana zindan ediyor. Umarım senin gibi düşünen yaratıkların bir gün nesli tükenir de düşünen ülkede kadın olmaktan gurur duyarız!

Daha önce Ceren Ozdemir idi, geçtiğimiz gün Başak Cengiz tanımadıkları insanlar tarafından öldürüldü. Yarın hangimizin başına ne gelir bilmiyoruz. Çünkü ülkemizde dışarda kol gezen o kadar tacizci, sabıkalı yaratık var ki. Ülkemiz koskocaman bir kadın mezarlığına dönüştü. İŞTE BU YÜZDEN bize adaletli vicdanlı hakimler gerekiyor!

Unutmadan şunu da belirtmek isterim yıllardır ülkemizde yasak olan bir aletle Başak Cengiz’i öldürmesi daha da korkutan bir durum. Samuray kılıcıymış… Bir üniversite öğrencisinin bu kılıçla ne işi olur. İki elle tutulabilecek kadar uzun saplı bir Japon kılıcıymış antika olduğu tespit edilirse bulundurma ruhsatı verilirmiş. Antika olmadığı anlaşılır ise samuray kılıcı için adli işlem yapılırmış. Eline nasıl geçti onu bilemeyiz ama ülkemizde denetimsizliğin eksik olduğunu bir kez daha anladık.