27 Eylül 2018 (Perşembe), saat 16:00 civarı ağır bir baş dönmesi ve mide bulantısı ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne gittim. Ayakta durmakta zorluk çekiyordum ve lavaboya gitmem gerekti. Zar zor lavaboya ulaştım ancak temizlik görevlisi kadın, bizi tuvaletlere sokmadı!

HERKES İŞİNİ YAPMALI

Neymiş efendim; yerleri yeni yıkamış. O yüzden bizim tuvalete girebilmemiz için önce yerlerin kuruması gerekiyormuş. Aksi takdirde yerlerde ayak izi kalacak ve pislenecek, o da tekrar yerleri silmek zorunda kalacakmış. Silsin de zaten, nasıl ki her birimiz işimizi yapıyorsak o da yapsın. Burada tuhaf olan ne?

BEKLEMEK ZORUNDA MIYIM?

Şimdi benim, bizim anlayamadığımız şey; tüm bunlardan biz hastalara ne!? Adı üstünde hastane ve de ihtiyaç. Belki sıkıştım, belki tutamıyorum, yerlerin kurumasını mı beklemek zorundayım. Hem de hastanede! Bu nasıl bir mantık?

KOLUNDA SERUMLA YERLERİN KURUMASINI BEKLEDİK!

Sözün özü… İçeri alınmayınca birkaç kişi başka tuvalet aramaya koyulduk. Ancak acil katında başka bir lavabo bulamayınca mecburen kolunda serum olan yaşlı teyzelerle birlikte kapıda yerlerin kurumasını bekledik. Bu nasıl bir sistem ben çözemedim. Ancak temizlik görevlilerinin mutlaka ve sıkça denetlenmeleri gerektiğini bir kez daha inandım.

KİMDEN VE NEREDEN ALIYORLAR

Kaldı ki söz konusu hastane temizlik personeli belli ki kendilerini doktorlardan daha üstün görüyorlar. Bu cesareti kimden ve nereden alıyorlar? Çünkü hiç çekinmeden benimle ve oradaki bekleyen kişilerle rahatça tartışıp, ağız dalaşına giriyorlar. Ben bu kadar saygısızlık görmedim. Pes!

MUAYENE OLAMADAN HASTANEDEN AYRILDIM

İki çift sözüm de, tüm olup biten bu saygısızlığa müdahale etmek yerine, seyirci kalmayı tercih eden sözüm ona güvenlik personeline. Ve o anki moral bozukluğu ve sıkışmış halimle muayene olamadan hastaneden ayrılmak zorunda kaldım. Çünkü bir an evvel af buyurun, istifra etmem gerekiyordu.

ÖZEL HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA KALDIM

20 yıl boyunca bizzat çalışıp devlete SSK ödenmiş olup, ayda yılda bir işim düşmüş devlet hastanesine, o da temizlikçi yüzünden faydalanamadım ve oradan ayrıldım. Ve devlete SSK primi ödediğim halde, özel bir hastanede tedavi olmak zorunda kaldım. 

BU İNSANLARIN VAY HALİNE

En azından insan gibi daha hastanenin kapısında karşılandım… Peki ya maddi imkanım olmasaydı. O zaman ne yapacaktım. Herkes gibi ya oturup bekleyecektim ya da kavga, kıyamet, ağız dalaşı göklerde uçuşacaktık. Maşallah personel bu konuda çok becerikli çünkü…

GÖRÜNTÜ ALMADIĞIN İÇİN PİŞMANIM

Not: O anları tartışmak yerine, görüntüye almadığım için çok üzgünüm. Ama gene de gerek köşeniz aracılığı ile gerekse sosyal medyada da paylaşımlarıyla bu durumu başta Çekirge Devlet Hastanesi yönetimine, sonra da Sağlık İl Müdürlüğüne duyuracağım. Çünkü gerekli müdahaleyi edeceklerinden hiç şüphem yok.

Saygılarımla

Sadet YAZICI

Medical Park iyiyi de hasta etti

Bursa Medical Park Hastanesi’nde 11 Eylül 2018 günü, 3 aylık oğlumun rahatsızlığından dolayı 1 gece yatış yaptık. Tonla para ödediğimiz hastanede refakatçi olarak resmen bizler de hasta olduk. Çünkü odalar bildiğiniz buzhane. Isıtma sistemi yok. Dolayısıyla sağlam girdiğimiz hastaneden hasta çıktık.

BU PARAYA BU HİZMET TAM BİR FİYASKO

Eğer bu kadar pahalı hizmet veriyorsanız hizmetiniz de ona göre olmalı. Kaldı ki nasıl olur da bir hastanenin odası buz gibi veya mevsime göre bunaltıcı sıcak olur. Sayenizde hepimiz hasta olduk. Ayrıca gece hemşiresinin de ilgisizliği ve saygısızlığı ayrı bir kabalık. Bu paraya bu hizmet tam bir fiyasko. Dilerim bir an önce tüm bu eksiklikler giderilir ki başka insanlar mağdur olmasın. Ayrıca; inşallah bir daha asla kapınızı çalmak zorunda kalmam. 

B.H.

Dışarı çıkmaya korkar olduk

Yıldırım, Davutede Mahallesi, Güreş Caddesi, Önemli Sokak’ta fotoğrafta görünen çöp toplayıcılar o kadar çok ki, resmen bıktık! Gece gündüz fark etmeksizin sokaklarda geziyorlar ve çöp topluyorlar. Birçoğu da Suriyelilerden oluşuyor.

ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Özetle… Biz bu duruma yetkililerden acilen çözüm bulmalarını istiyoruz. Çünkü Davutdede Mahallesi, Güreş Caddesi, Önemli Sokak ve arka ön sokak, bu hayalet gibi birden bire önünüze çıkan ve kaybolan çöp toplayıcılarla dolu. Öyle ki dışarı çıkmaya korkar olduk.

Saygılarımla

Sevgi KORKMAZ

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı araç kiralama bulvarı mı?

Şehrin marka haline gelmiş Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki caddenin bazı yerleri, ilginçtir ki bazı ‘rent a car'cılar tarafından dükkan gibi kullanılıyor. Başta belki anlık bir durumdur diye düşündüm fakat gördüm ki uzun zamandır aynı tas aynı hamam vaziyet devam ediyor. Bu durumda bence isim artık "Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Kiralama Araçları”…

Çünkü adamlar caddeyi direkt dükkana çevirmişler.

Öyle ki, FSM’de doğrudan caddede park edilmiş araçlar bu vaziyette uzun zamandır rahatça duruyor ve hiç kimse bu duruma müdahale etmiyor.

E.S.

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sevinç ÇELEBİ,

1 Ekim 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Yıldırım Keyruvan Parkı Kaderine Terk Edilmiş Durumda!” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Piremir Mahallesi Keyruvan Parkı bakım ve temizliği Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

 Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü