Sayın UEDAŞ yetkilileri;

23 Mart 2018 tarihli agazete köşe yazarı Sevinç Çelebi’nin, Osmangazi, Hüdavendigar Mahallesi sakinleri olarak Mihraplı Parkı karşısı, Abdülkadir Akcan İmam-Hatip Lisesi’nin hemen bitişiğinde bulunan trafo binası, müştemilatı ve bahçesindeki olumsuzlarla ilgili yazısını okuduk.

TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLDİK

Kendisine ve o yazıyı yazmasına sebep olan duyarlı mahalle sakinlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir borç telakki ediyoruz.

Ve de yapılan haberi kayda değer bulduğumuzdan dolayı, mahalle sakinleri olarak, UEDAŞ yetkililerinin bu haber sonrası nasıl bir çözüm bulacakları konusunda heyecanla beklemeye başladık.

SORUNUMUZ LASTİKTEN İBARETE DEĞİL

Ancak çıkan haberden sonra yetkililerden duyarlılık beklerken, İmam-Hatip tarafındaki bahçede bulunan birkaç atıl durumdaki araç lastikleri ve bir adet varilin kaldırılmasından başka hiçbir işlem yapılmadığını gördük.

ALARM VERİYOR

Bahçede bulunan, tahminimizce lojman veya benzeri hizmetlerde kullanılan müştemilat ve hemen bitişiğindeki bir zamanlar kümes olarak kullanılan eklenti ve bahçesi bakımsızlıktan adeta alarm veriyor.

YAKIŞIYOR MU…YAKIŞTIRILIYOR MU?

Bin bir zahmetlerle prestij projesi olarak, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılarak 7*24 halkın hizmetine sunulan “Mihraplı Parkı” yanında bu trafo, bu haliyle ve fiziksel görüntüsüyle bu bölgeye yakışmıyor.

Müştemilatta ikamet eden kimse varsa ki var olduğumuza inandığımız, bu insanlar nasıl rahat olabiliyorlar? Kendine ait yerler bu kadar sorumsuzca mı kullanılıyor. Kamu hizmet binalarının bulunduğu bölgenin çevresi böyle kullanılmamalı bizce. Bu serzenişlerimizin UEDAŞ yetkililerince duyulacağına inanıyor ve takdiri kendilerine bırakıyoruz.

Bu önemli sıkıntımızı agazete vasıtasıyla daha önce duyurmuştuk. Bir kez daha olumsuzlukları hatırlatıyor ve çözüm konusunda ilgililerin desteğini bekliyoruz.

FERYADIMIZI DUYAN VAR MI

Temennimiz sağduyu sahibi bir yetkilinin feryadımızı duyması ve bu aziz milletin ortak değerleri olan kamu binalarını koruması...

Mevcut olan olumsuzlukları UEDAŞ yetkililerin ilgisi ve dikkatine bir kez daha arz ediyoruz.

  • Trafo binasında açılan kapı etrafının sıvanmaması ve boya-badanasının yapılmamış olması. (Bu hususta Nilüfer bölgesindeki bazı trafolarda olduğu gibi, resimlerle süslenmesi ve boya-badanalarının yapılarak güzel bir görünüme kavuşturulması)
  • Bir zamanlar kümes olarak kullanılan müştemilatın çatısının çökmesi, çirkin bir şekilde teneke ve benzeri malzemelerle kapatılmış olması. (bu durumda gerekli düzenlemeleri yapılarak, künhe görünüme son verilmesi)
  • Ağaçların budanması sonucunda, ağaç dallarının kaldırılmamış olması. (ağaç dallarının kaldırılarak güzel bir görünüme kavuşturulması)
  • Bir zamanlar bahçe kapısı olarak kullanılan ancak, hali hazır şekliyle kapı özelliğini yitirmiş olması. (Bu kapının kaldırılması ve daha düzgün bir hale getirilmesi)
  • Bahçenin düzensizliği gibi bir çok olumsuzlular. (gerektiğinde Büyükşehir Belediyesinden yardım alınarak bahçe düzenlemesi yapılması.)

Sonuç olarak, gerek UEDAŞ yetkilileri ve gerekse trafo sorumlusunun kendisine düşeni yaparak mevcut olan ve Bursa’mıza ve dolayısı ile mahallemize hiç ama hiç yakışmayan olumsuzluğun en kıza zamanda giderilmesidir.

Osmangazi-Hüdavendigar Mahalle SakinleriEMİNÖNÜ'NE VAR, BÜYÜK ÇEKMECE'YE NEDEN YOK

Bizim günahımız ne!

Sayın BUDO Yetkilileri. Ben İstanbul’da ikamet eden ve iş gereği sık sık Bursa’ya gelenim. Bu yolculukları da normalde BUDO ile yapıyorum. Ancak dikkatimi çeken ve kafamda ki belirsizlikleri gidermem için cevaplanmasını istediğim bir iki sorum var. Neden Eminönü-Bursa yönünde promosyon bileti uygulanıyor da (19 TL), aynı uygulama Büyükçekmece-Bursa hattında yok? Neden bu hatta promosyon uygulanmıyor? Büyükçekmece’den gelen yolcular çok mu zengin, veya akıl yoksunu mu. Yoksa bizim bilmediğimiz bir sebep mi var.

Firma aynı firma neden Eminönü'ne gidene yapıyor da, Büyük Çekmece'ye gidene neden yapmıyor. Bence bu kul hakkıdır...

Mehmet Bey

***

 Parkımızın  döşemeleri can çekişiyor

Ertuğrul Mahallesi Savcı Doğanöz Caddesi aralığındaki Ertuğrul Parkı’nın yürüyüş yolu zemin döşemeleri fazlasıyla deformedir. Bu durum halkın yürüyüş esnasında takılıp düşmelere sebep oluyor. Yürüyüş amaçlı yoğun olarak kullanıyoruz, ancak parkımızın döşemeleri can çekiştiği halde hala bakımı yapılmıyor.

İLETMEMİZE RAĞMEN

Bu durumu birkaç kez hem Osmangazi Belediyesi’ne ve de muhtarımıza ilettik. Ancak hala bir işlem yapılmadı. Ayrıca parkın saati de bozuk. Bizler bölge halkı olarak ivedilikle bakım talep ediyoruz. Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımızla

Bölge Halkı6A Özel Halk Otobüsleri bazı durakları 'S' geçiyor

Altınşehir Mahallesi-Heykel arsındaki tek hat olan 6A özel halk otobüsü şoförleri sık sık kendilerince yolu kısaltma amacıyla bazı duraklardan geçmemektedir. Defalarca şikayet edildikleri halde hiçbir sonuç elde edilmemiştir. Bu ne zamana kadar bu şekilde devam edecek. Yok mu bunları denetleyecek soruyoruz? Ve de yollarda yaşadığımız tüm trafik sorunlarına bir çözüm getirilmesini önemle talep ediyoruz.

Ergül Gül

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

29 Mart 2018 tarihli 'agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Çekirge devlette pis kokular” isimli haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda... “Çekirge Devlet Hastanesi’nin çeşmelerinden akan suyu bırakın içmeyi elinizi yüzünüzü dahi yıkayamazsınız”.... denilmektedir.

İlgi habere konu olan Çekirge Devlet Hastanesi’nin klorlama sistemlerinde oluşan arıza nedeniyle, şikayetler meydana gelmiştir. BUSKİ Genel Müdürlüğümüz klorlama teknik ekibi hastanede çalışma başlatmıştır. Klorlama cihazı sistemini çalışır duruma getirilerek sorun çözülmüştür.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı