Meslek yaşantımda çok özel günlerden birini yaşatan Cebel Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetimine ben de çok özel teşekkürlerimi gönderiyorum.

 Cebel Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Gürçay Cem ve yönetim kurulu üyeleri, 4 ay önce göreve başladığım 'agazete'ye ziyaretime geldi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Cem, “Güzel ve heyecan duyulacak çalışmalara imza atıyorsunuz. Bu çalışmaları dernek olarak yakından takip ediyoruz. Cebelli olmanızdan onur ve gurur duyuyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz. Cebellilerin başarısı, hepimizin başarısıdır. Yaptığınız haberlerde ve yürüdüğünüz yolda bize düşen görev neyse desteğimizi vereceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Gürçay Cem ve yönetimine nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Sevinç ÇELEBİ

 

 Bu görüntülerGemlik Sahili’nden

 4 Mart'ta hemen hemen tüm yurdu etkisi alan şiddetli lodostan nasiplenen şehirlerden birisi de Gemlik oldu. Deniz kendisine atılan çöpleri geri iade etti ve fırtına sonrası sessizliği objektiflere bu şekilde yansıdı.

Geriye ise bir tek soru kaldı…

Tüm bunları denize atanlar insan olabilir mi…?

Nadir Kabukçu

 

 

 

Bu nasıl asfaltlama sistemi!?

48 senedir yurt dışında, İsviçre’de yaşayan bir Türk vatandaşıyım. Vatanımda nasıl bir asfaltlama tekniği var bilemiyorum. Ancak kesinlikle asfalt üstüne asfaltlama olmaması gerektiğini iyi biliyorum. Görüyorum ki eski asfalt kazınmadan, üzerine yeni asfalt dökülüyor. Bu da sokakların yükselmesine, yapıların yolun altına düşmesine sebep oluyor.

ÜÇ BASAMAKTAN ESER KALMADI!

Örneğin benim oturduğum sokak ve binamızın girişi üç basamak idi ve şu an bu basamaklar yok! Dolayısıyla sormak istiyorum sayın ilgili kişilere; Bu nasıl bir asfaltlama düzeni?

DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BU TEKNİK YOK!

Dünyanın hiçbir yerinde bu teknik yok. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli konuyu dikkate almasını saygılarımla arz ederim. Not; örneğini Dikkaldırım Mahallesi Bilgin Sokak’ta görmeniz mümkün.

M.B.

Bu ne saygısızlık!?

Çekirge Devlet Hastanesi’nde bulunan, doktor yanında değil de, danışmada duran ve belki de lise mezunu bile olmayan görevlilerin kesinlikle hastalarla iletişim konusunda uyarılması gerek.

HASTALARLA DALGA GEÇİYORLAR

Zira bu şahıslar insanların zekalarıyla dalga geçmekten başka bir işe yaramıyorlar! Bizler onlar gibi her gün hastaneye gelmediğimizden bazı soruları sorma hakkına sahibiz hatırlatayım. Kaldı ki zaten bunun için orada değiller mi zaten?

Gerekli uyarıların yapılmasını önemle arz ederim.

Ayrıca;

Yine Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde “Acil Ultrason” bölümünde, 27 Şubat 2018 tarihli sabah saat 10:00 sularında bilgisayar başında bulunan görevli hanımdan şikayetçiyim. Söz konusu görevli kadın, orada bekleyen hastaların suratına bile bakmadan, öfleyerek, püfleyerek, hastalara bağırarak işini yapıyor. Bu durumdan  ve bu iletişiminden son derece rahatsız olduğumu hastane yönetimine önemle bildirmek isterim. Sağlıklı günler diler, çalışanlarınızın güler yüzlü olmasını temenni ederim.

T.N.

 TEŞEKKÜR PANOSU

 Hiç yoktan iyidir…

80 Bin nüfusu olan Yunusemre Mahallesi yaklaşık iki yıldan beri tek otobüse mahkum edilmiş ve bu süreç içerisinde vatandaşlar ciddi ulaşım sıkıntısı yaşamıştı.

SESİMİZİ KİMSE DUYMADI

Her ne kadar bir çok kez söz veya dilekçeyle, yazılı ve görsel basın aracılığıyla, son olarak gazetenizde manşetten ’80 BİN NÜFUS, TEK OTOBÜS’ başlığı ile bu sıkıntımızı duyurmuş olsak da, çözüm yoluna gidilmemişti.

FİDANSOY GİTTİ, OTOBÜS GELDİ

Taa ki BURULAŞ Genel Müdürü’nün değişimiyle, eski BURULAŞ Müdürü Levent Fidansoy’un gidişiyle, 2 yıldan beri beklediğimiz otobüs nihayet durağımıza yanaştı.

Özetle; İptal olan 21B No’lu 30 senelik otobüsümüzün yerine yeni tahsis edilen D1 No’lu hattımız, 5 Mart, pazartesi günü hizmete girerek, beklemekte olan biz Yunusemre sakinlerini bir nebze de olsa rahatlattı. Dilerim ulaşım sıkıntımız maksimum çözülür ve halk rahat nefes alır.

SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Bu mutlu sona kavuşmamızı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur AKTAŞ, Burulaş Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Kürşat ÇAPAR ve Otobüslerden Sorumlu Müdürümüz Erdinç ALKAN Bey’lere ve tüm emeği geçenlere şahsım ve mahalle sakinlerim adına sonsuz şükranlarımızı sunarım. Sağ olsunlar Var olsunlar.

Saygılarımla

Yunusemre Mahalle Muhtarı

Sevinç MUTLU

 ***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki “Vatandaş Hattı” adlı köşenizde 26 Şubat 2018 tarihinde ‘Derdimizi Başkanlara İletin Lütfen, Yaya Yolları Engelleniyor’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahsi geçen Çiftehavuzlar Mahalle Çelebi Mehmet Bulvarı ile Özcan Cadde kesişiminde bulunan iş yerinin ön kısmında bulunan umuma ait yaya yolu üzerindeki malzemeler kaldırılmıştır. Ayrıca şikâyete konu olan Çelebi Mehmet Bulvarı üzerindeki diğer iş yerlerine de yaya yolunu işgal etmemeleri hususunda ekiplerimizce, gerekli uyarılar yapılmıştır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü