Devlet vatandaştan vergi alır. Hizmet getirmek için. Belediyelere de çeşitli gelirler bırakılır. Hizmet getirmek için. Ama ne var ki vergiler de artık yetmez olacak ki, vatandaşa ne olduğu belli olmayan garip garip ödemeler çıkarılmaya başlandı.

BİR BENZERİ GİBİ DURUYOR…

İşin daha ilginç olanı, bu hadise; geçen seçimlerde birilerinin adeta seçim sonucunu etkilemek için gündeme getirdiği ağır Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Araç cam filmleri gibi, vatandaşın yoğun tepkisine neden olan hadiselerin bir benzeri gibi duruyor…

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş

MİLLETLE AKRABA OLMAMIZA GEREK YOK!

Bu otobüs yolculukları ıstırab desem değil, işkence desen değil... Mecbur muyuz biz insanlarla akraba olmaya...

22 Nisan Cuma günü Şehreküstü metro durağının az gerisinde bulunan durakta 23 No’lu otobüsü bekliyordum. İş çıkışı olduğu için durak oldukça yoğundu. Otobüs saatinde geldi. Fakat otobüsün saatinde gelmesi ne yazık ki yaşanan sıkıntıyı çözmedi. Heykele doğru giderken otobüs daha da doldu ve bu yoğunluktan her kes nasibini aldı. Yolcuların olduğu gibi şoför de bir yerden sonra birbirine yapışık şekilde gitmek zorunda kaldı.

SIKIŞIN!

Buna rağmen, 23 No’lu otobüs Sönmez Durağı’na geldiğinde, artık bir çocuğun dahi binebileceği yer kalmadığı halde, şoför bey hala ısrarla “Arkalara gidin, yer var” dedi durdu. Her ne kadar “Abiciğim yer yok” desek de, “Var 2-3 kişilik daha yer. Sıkışın” demeye devam etti.

YOLCULAR PERİŞAN OLDU

Sonuç itibariyle, şoförün gereksiz ısrarına daha fazla dayanamayan yolcular hep birlikte tepki vererek, şoförün yoluna devam etmesini sağladılar.   Zaten hava sıcaktı. Birde otobüsün ağzına kadar dolu olması ve söylendiği halde şoförün klimaları çalıştırmaması yolcuları perişan etti.

BU İŞ BÖYLE OLMAZ!

Bu sebeple Özel Halk Otobüsü Başkanına sesleniyoruz. Sayın Başkan. Bu iş böyle olmaz. Lütfen bu ve benzer konulara biraz el atın. İnsanlara ticaret gözüyle bakılmasın, otobüsler dolduğunda daha fazla yolcu alınmasın. Çünkü, milletle akraba olmamıza gerek yok!

RAHAT ULAŞIM SAĞLANSIN

Aksine, otobüs seferleri sıklaştırılsın ve yolcuların rahat ulaşımı konusu hakkında çalışmalar yürütülsün. Dileriz gereği yapılır.

Saygılarımla

Abdullah ASLANTÜRK

***

Borç sizden oy bizden

Buski’nin evlere gönderdiği asfalt parası 2013 yılından asfalt parası adı altında vatandaşlara borç olarak tebliğ edildi. Faturalarda zaten bir dünya kalem ödediğimiz yetmezmiş gibi üstüne üstelik bir de 388 TL asfalt parası gönderildi. Allah aşkına. 388 TL asfalt parası mı olur!? Zaten dünya kadar vergi ödüyoruz. Ancak fatura gönderimi sizden ise, oy kullanımı da bizden. Seçimlere az kaldı görüşeceğiz.

Saygılar

H.Paşa Engellilerin sınıflandırılmasını sıfırladık!

Yaklaşık 3 yıldır engellilere yardım eden gönüllü bir grup, geçtiğimiz gün Dernekler Masası’na dernekleşmek için başvurusunu yaptı. İçlerinde siyasi partilerin yöneticileri, iş adamları ve basın mensuplarının da bulunduğu grup, Dernekler Masası’na önce kuruluş dilekçelerini sundu, kabul gördü ve resmen dernekleşti.  “Tüm Engelli Gönüllüleri Derneği” ismini alan derneğin başkanlığını Kıvanç Bozacı üstlenirken, Nurhan Küçükal Başkan Yardımcılığına uygun görüldü.

Derneğin yönetim kurulu ise şöyle:

Kıvanç BOZACI – Başkan

Nurhan KÜÇÜKAL – Başkan Yardımcısı

Turan TURAN – Sayman

Sibel KOÇYİĞİT CÖMERT - Genel Sekreter

Nil ARABACI – Sekreter

Ercan ENDES – Basın ve Halkla İlişkiler

Furkan AYDIN - Kültür Sanat ve Spor,

Müzeyyen Gülşen Ünlü - Engelli Koordinasyon

Yunus Arif Emre Çelebi, Eğitim Sara Mızrak Sorumluluk alan diğer isimler oldu.

KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR

Derneğin ilk toplantısında konuşan Dernek Başkanı Bozacı; “Yaklaşık 3 yıldır engelli vatandaşlarımıza yardım organizasyonlarına gönüllü olarak katılıyorduk. Ancak gelişen süreçte özürlü vatandaşlarımız arasında özür uzuvlarına göre dernekleştirildiklerini gördük. Dernekleşerek bu ayrımı ortadan kaldırmak istedik. Kapımız ‘Tüm engelli ve yakınlarına’ sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı. Derneğimiz herkese hayırlı uğurlu olsun.

Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu

Ercan ENDES 

*** 

Çok mu çok ‘Mavi’yim!

Son günlerde bu görüntüye sıkça rastlanıyor. Otobüsler maşallah ‘mavi mavi mas mavi’, ‘çok mu çok mavi’yim şeklinde yolcu taşıyor. Şimdi asıl benzetmeyi yapardım ama, terbiyem müsaade etmediği için, bununla yetiniyor ve yorumu sevgili otobüs şoförlerine ve de yolculara ve okurlara bırakıyorum.

HER TÜR KÖTÜLÜK KOL GEZER

Birkaç gün önce B25 No’lu otobüse, eşimle bindiğim halde bir erkek olarak bu görüntüden resmen tedirgin oldum ve de tek başına bir hanımın böyle bir ortamda yolculuk yapmaması gerektiğinin bir kez daha kanaat getirdim. ‘Amaan bana ne’ diyen olmasın, çünkü bu otobüste bulunan kadınlar herkesin soyadından (anne, abla, hala, teyze, yenge vs..) olabilir. Böyle bir ortamda her türlü ‘kötülük’ de kol gezer, sinir, ayar bozar…

TRAFİK ŞUBEDEN RİCAMDIR

Bu ne rezillik diyorum ve ışıkları düzgün olmayan otobüslerin trafiğe çıkmamaları gerektiğini yeniliyorum. Trafik Şubeden buna benzer manzaralara müsaade etmemelerini önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

İbrahim SOYLU

Gülümsemek bizim de hakkımız!

Dumlupınar Mahallesi, Irmak Sokak’da bulunan Çimkent Sitesi’nde ikamet etmekteyim. Mevcut olan yürüyüş parkurunun yetmediğini düşünüyorum. Çalıştığım için yürüyüşe ancak akşam saat 20:00’dan sonra çıkabiliyorum.

YÜRÜYÜŞ PARKURU YETERSİZ

Ve yürüyüş parkuru öyle aşırı kalabalık ve de yürüyüş yolu öyle amacı dışında kullanılıyor ki yürüyüş yapmak neredeyse imkan dışı kalıyor. Ancak daha da önemlisi, bölgemizde tek bir yürüyüş parkı bulunmasıdır.

İHTİYACIMIZI KARŞILAMIYOR

Bu yüzden, bu tek bir yerin tüm Görükle’nin ihtiyacını karşılamadığı için nedenleriyle yeni yürüyüş parkurlarının yapılmasını bekliyorum. Tıpkı Ataevler’de, İhsaniye’de olduğu gibi. Sonuçta biz de Nilüfer’deyiz ve gülümsemek bizim de hakkımız… Gereğinin yapılmasını önemle arz ederim.

Nilgün KILIÇ