2016-2017 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile 2016-2017 Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Atiker Konyaspor’un Samsun’da karşılaştığı Turkcell Süper Kupa mücadelesinde gülen taraf geçen sezonun flaş takımı Konyaspor oldu.

2 ayda 2 kupa ile başarılı bir grafik çizen Konyaspor, bu alanda belki de uzun yıllar hiçbir Anadolu takımının gerçekleştiremeyeceği başarıyı gerçekleştirdi. Hem Atiker Konyaspor’u hem de milli maçlarda harika bir atmosfer oluşturan Konya halkını tebrik ediyoruz.

Konyaspor geçen sezonun izlerini kolay kolay atamamış görünse de iki farklı teknik adamın farklı boyutlarda oynattığı futbol bu sene beğenilere sunulacak. 

Geçen sezon Aykut Kocaman liderliğinde sezonu 43 puanla 9.sırada tamamlayan Konya, Türkiye Kupasını tarihinde ilk kez müzesine götürerek büyük bir başarıya imza attı.

Geçen senenin özelinde gerek taraftarı gerekse takımıyla tüm kamuoyundan büyük bir övgü alan yeşil beyazlı ekip, bu sezonda deneyimli teknik adam Reşit Akçay’la başarılı olmaya çalışacak. Geçen sezonun başarısını tekrarlama şansları var, fakat daha az gol yemesi zor görünüyor.

Bu sezon için çok gol pozisyonu yakalayabilirlerdiye düşünüyorum. Beşiktaş maçında özellikle buna şahitlik ettik. Bu yıl 40 puan barajını geçebileceklerdir.Reşit Akçay tecrübeli ve dinamik bir teknik adam. Osmanlıspor’da oynattığı futbol beğenildi. Bu sezon Konya’da hem iyi futbol hem de iyi seyirci görecek Türk futbolu. Konyaspor’un iyi futbolcularla, karakterli bir futbol sahaya yansıtacağından şüphem yok.

Konya şehrinin sevgisi ve futbol takımına olan bağlılığı Bursaspor’un 2009-2010 Şampiyon sezonuna benzetiyorum. Elbette bu ligde şampiyon olmak zor, ama Konya bu özveriyle ve sevgiyle büyük bir takdiri hak ediyor. Başarılı olacak kadronun teknik heyet, yönetim ve taraftarla bir bütün olması durumunda başarı kaçınılmazdır.

Konyaspor’u, 4 büyükler dışında 5-6-7.sıralarda görebiliriz. Başakşehir gerçeğine yaklaşmaları zor, fakat Bursaspor’dan daha hazır bir görüntüde olduklarını söyleyebilirim.

 Ligin ilk haftasında Trabzonspor deplasmanında zevkli bir maç çıkaracaklardır. Deplasmana da hatırı sayılır ölçüde Konya taraftarı olacaktır.

Taraftar demişken, Atiker Konyaspor’un 4 büyükler dışında 117.331 adet Passolig karta sahip  olduğunu biliyor muydunuz? Bu sayıyla 5.sırada yer alıyor.

Bursaspor da 100.576 Passolig kart ile Konyaspor’un hemen ardından 6.sırada yer alıyor.

Bu sezon Konyaspor’un başarısı, gerek Avrupa’da gerekse ligde başarılı olması bizim için önemlidir. Türk takımlarının başarıları ile gururlanıp kendimizi iyi yerlerde görmek istiyoruz. Başarılar Konyaspor…

Yarın lig start alıyor. Başakşehir deplasmanı ve Bursaspor…

Geçen senenin ikincisi Başakşehir maçta favori. Bursaspor,  ‘Ben ligin büyük takımıyım, Anadolu’nun şampiyonuyum, gücüm belli, yapabileceklerim çok fazla’ diyerek; yeni teknik adamıyla hızlı bir giriş yapmak zorunda lige.

Bursaspor’a 2017-2018 sezonunda başarılar diliyorum.