ASLI YEŞİLYURT

Farklı kültürlerin yaradılış hikayelerinde sesi dünyayı yaratan bir güç olarak tasvir etmesi, Şamanlar’ın ses aracığıyla ruhani rehberler ile iletişim kurması gibi pek çok alanda kullanılan ses titreşimleri, stresli geçen bir günün ardından farklı rahatlama ve meditasyon yöntemi olarak da kullanılır. Bu yöntem de daha az stresli bir yaşam için tercih edilenlerden biri. İnsanların uzanıp yankılanan sesleri ve titreşimleri dinlediği bir meditasyon olan ses banyosu, stresten uzaklaşmak için iyi bir yöntemdir. Ses banyosunu rutin haline getirerek stressiz bir yaşam oluşturabilirsiniz.

Tibetan Singing Bowls

SES BANYOSU NEDİR?

Vücudunuzu farklı seslerle buluşturan bir meditasyon yöntemi olan ses banyosu, zihninizi titreşimlere dayalı farklı sesler yayan Tibet şarkıları ile buluşturur. Ses titreşimleri ve frekansları vücuda ve beyne stresi yavaşlatan sinyaller göndermektedir. Bu müziklerdeki farklı tonlar ve frekanslar sizi meditasyona yönlendirir.

Ses banyosunda 60-90 dakika boyunca sakinleştirici ses frekansları dinlenir. Bu sırada bir yoga matının üzerinde oturabilir veya uzanabilirsiniz. Bu süreci daha konforlu hale getirmek için yastık, battaniye gibi destekler de alabilirsiniz.

Sound Bath Singing Bowl

SES BANYOSU FAYDALARI NELERDİR?

Yapılan araştırmalara göre ses banyosunda ortaya çıkan sesler, kaygıları azaltır ve çakraların engelini kaldırmaya yardımcı olur.  İyileştirici sesler stres hormonlarını düzenleyerek, zihni aşırı endişeli durumdan çıkarabilir.

Field of Sound - Sound Baths Sydney

NASIL DENEYİMLENİR?

Ses banyosunu ilk kez yapacaksanız, bir yoga veya meditasyon stüdyosundan yararlanabilirsiniz. Bu stüdyolar ses titreşimleri için özel olarak dekore edilir ve meditasyondan tam verim almanızı sağlar.

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

Ses banyosu için bir stüdyoya gitmek istemiyorsanız evinizde kulak içi kulaklıkla çevrimiçi ortamda bulduğunuz ses banyolarından da yararlanabilirsiniz.

Editör: Aslı Yeşilyurt