Dün Bursa’da siyasi partilerin bayramlaşmalarını takip ettim. Bursa’da her bayramda Kültürpark bayramlaşmanın merkezi, bu bayramda ilk kez CHP bayramlaşmayı, Kültürpark’ta yapmadı.

CHP Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi, Şerafettin Atalay’ın mekanı Konak 18’de yapmayı uygun gördü.

CHP’nin bayramlaşmasında her bayramda olduğu gibi, Organizasyon acemilikleri devam ettiğini gördüm. Siyasetin nabzının atıp atmadığının küçük ölçülerinden biri de bayramlaşmalardaki partililerin katılım oranı. CHP’nin bayramlaşma seremonisinden katılım bir önce ki bayrama göre düşük olduğu partililer tarafından söylendi.

Her ne kadar bayramlarda Barış, sevgi, birlik mesajlar verilse de, görünen tablo tam tersi durum.

Yine grupçuklar, birbirilerinden uzak çapraz masalarda oturdukları, bayramlaşmamak içinde mümkün mertebe göz göze gelmemeye özen gösterdikleri dikkatlerden kaçmadı.

Bayramlaşma sunumunu yapan arkadaşların gafları karşısında basın mensubu arkadaşlar, ne konuşulduğunu anlamadığı için, birbirilerine ne söylediğini, tercüme etmelerini istedi.

Bayramlaşmanın gündem konusu FETÖ, ihraçlar, Cerablus, AK Partinin OHAL koşullarında uyguladığı yanlış politikalara yönelik eleştiriler.

CHP Bursa Milletvekili  Orhan Sarıbal partililere yönelik yaptığı konuşmada AK Partiyi sert dile eleştiri yağmuruna tuttu.

Bayramlaşmada bulunan AK Parti Milletvekilleri Zekeriya Birkan, İsmail Aydın eleştiriler karşısında ayrılmak zorunda kaldılar.

CHP Bursa örgütlerindeki dağınık tablonun toparlamaması durumunda olası bir seçimde hüsrana uğrayabilir!

Gelelim, Kültürpark’a, az ve öz olarak Demokrat Parti’nin gediklileri, inanmış neferleri birbirileriyle her bayramda olduğu gibi bayramlaşıp hasret giderdiler.

AK Parti, Merinos Atatürk Kongre Merkezi içinde bulunan Gönül Dostlar Sofrası'nın bulunduğu açık alanda çam ağaçlarının gölgesinde partilileriyle bayramlaştı.

Biliyorsunuz ki, AK Parti organizasyon konusunda usta.

Ses düzeninden tutun oturma düzenine varana kadar gayet nizamiler.

Sanırım iktidar olmanın nimetinin de etkisi var.

AK Parti de mevcut eski dönem milletvekilleri tam kadro bayramlaşmada vardılar.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala teşkilat mensuplarıyla bir aradaydı.

AK Parti teşkilatlarının katılımın ilk defa diğer bayramlara göre çok düşüktü.

Sanırım, havanın güzel olması, tatilin uzunluğu katılımlardaki düşüşün nedeni olabilir.

Siyasetin bayramı sönse de, umutlarınızı söndürmeyin her şeye rağmen!...