GÖKÇE ÇALIŞCİ

İnsanoğlu her gün yeni bir bilgiyi keşfediyor. Yıllardır konuşulan ama gizemini koruyan bu içerik sayesinde bakış açınız değişecek. Şaşırmaya hazır olun.

Soda şişelerinin neden yeşil olduğunu merak ettiniz mi? İçindeki mineraller güneş  ışığına maruz kalınca zarar görmesin diye soda şişeleri renktedir.

Soda ile maden suyu arasındaki fark nedir? - A Haber Son Dakika Sağlık  Haberleri

Mona Lisa tablosu neden bu kadar ünlü? Yıllardır konuşulan ve her gün tabloda yeni bir ayrıntı keşfedilen Leonardo da Vinci’nin bu muhteşem eserinin bu kadar ünlü olmasının sebebi, tablonun 1911 yılında çalınmış olmasından kaynaklanıyor. 

Mona Lisa Tablosu Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız 26 İlginç Bilgi |  Paratic
Ben bu anı yaşamıştım diyen insanları çok sık duyarız. Peki ya yaşadığının farkında olmayanlar? Dejavu bilinen bir olaydır bir de bunun  tam tersi olan Jemavu vardır. Jemavu ise yaşadığı şeyleri yaşamadığını sanmaktır.

Deja Vu: Nedir ve Neden Olur? | Probiyotix.com

Balıkları hep ötekileştirdik öyle ki unutkan insanlara balık hafızalı dedik ya balıklar bizden akıllıysa. Balıkların hafızasının birkaç saniye olduğunu öğrendik hep bugüne kadar ama bir japon balığının hafızasının 3 ay olduğunu biliyor muydunuz?

Japon Balığı Bakımında Yapılan Hatalar - miyhav.com

Kim ne dediyse ona inandık? Develer hörgücünde aslında su depolamaz hayatta kalabilmek için hörgüçlerinde yağ depolarlar.

Hindistan'dan Dünya Deve Günü manzaraları - Diken
Roma’yı Neron mu yaktı sizce? Yangın aslında politik rakipler  tarafından çıkarılmıştır ve Neron’un üstüne atılmıştır.  Neron yangını söndürmeye çalışmış ve şehri tekrar ayağa kaldırmıştır. 

Roma'yı Sahiden Nero Mu Yaktı? - Arkeopolis

Cafelerde ki buzlar gibi saydam bir buz elde etmek istiyorsanız, buz kalıplarının içine kaynamış su doldurun. Böylece şeffaf buz elde etmiş olursunuz.

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Clear Buz: Buz Küpleri Nasıl Şeffaf Yapılır?

Tuvaletinizi, gazınızı fazla tutmak dışkı ve gazlardaki zararlı maddelerin kana karışmasına sebep olur bu durum da organları zehirleyerek erken yaşlanmasına sebep olur.

Sistit Nedir, Sistit Tedavisi Nasıl Olur? - TamamlayiciSaglik.com
Aç uyusanız ölmezsiniz ama büyürsünüz! Yapılan bir araştırmaya göre aç uyumak büyüme hormonunu tetikliyor. Bu ise genç kalmanıza ve uyku sırasında daha çok kilo vermenizi neden oluyor.

Daha fazla uyumak sanıldığı kadar yararlı değil | DonanımHaber

Buzdolabınız eskisi kadar soğutmuyor ise bu taktiği deneyin. İçi tuz dolu bir çay tabağını dolaba koyun. Tuz dolaptaki nemi alarak saha iyi soğumasını sağlar. Gıdaların nemini de aldığı için ürünleriniz erken bozulmaz.

Buzdolapları | Bosch Ev Aletleri

Editör: Gökçe Çalışcı