Bursaspor şu anda aslında öyle bir fırsat yakaladı ki… Kırk yıl uğraşsa bu kadar 4 ayak üzerine düşemezdi. Düşünsene yeniliyorsun ama rakiplerin de yeniliyor. Berabere kalıyorsun ve en yakın rakibi yense seni ateş hattına atacak ama o da yenilip kendisini ateşe atıyor. Bu kadar tesadüf olamaz. Göklerden gelen bir karar vardır! O karar sanırım bu yıl da Bursaspor’un düşmemesi üzerine. Yoksa bu kadar hataların, kötü yönetilmenin olduğu bir yılda bu kadar şans bizi mutlu etmiyor mu? Erzurum belki de Göztepe’yi yenerek umutlanmış olabilir ancak ben hala aynı fikirdeyim. Düşecek 3’lü değişmeyecek. Sivasspor bile potaya girecek gibi duruyor. Erzurumspor haftaya Antalya deplasmanında yenildiği takdirde biz de eğer ki Akhisar’ı yenersek bana göre lig biter. Sonrasında git deplasmanda Antalya ve Erzurumspor’dan al toplamda 4 puan otur keyfine bak ancak en büyük tehlike Akhisar’ın Bursa’dan puan veya puanlar ile dönmesi. Olası bir kötü durumda Erzurum’da final maçı oynama ihtimali beni düşündürmüyor değil.

Neden mi?

Çünkü siyasi güç Erzurum’da…

Ne yazık ki bu böyle! Orada oynanacak maçta protokol tribününü bir düşünsene. Bursa’nın siyasi güçleri bile köken olarak Erzurumlu değil mi? Siyasi irade orada kimde üstün olursa etki edecek o değil mi? O yüzden sen bırak siyaseti ve bir an önce kazanmaya başla. Al Akhisar, Antalya maçlarını otur aşağıya.

DESTEĞİN TAM VAKTİ

Sene boyunca Bursaspor’a destek olun dedik durduk. Şimdi de tam vakti. Yenişehir’den yap iki uçak. Doldur bütün siyasetçileri ve şehrin ileri gelenlerini. Al hepsini götür Erzurum’a. Bu yıl hiç yapılmayan bir şey yap ve al yanına 100 gazeteciyi. Doldur bir uçağın kıç tarafına. Götür onları da deplasmana. Bütün gücü al arkana bak neler oluyor izle. BTSO Başkanı Sayın Burkay senden, benden daha çok sever böyle organizasyonları ve şehrinin takımını. Çal kapısını uçakları karşılar adım gibi eminim. Bütün belediye başkanlarını al yanına doldur uçağa; Erzurum’da cağ kebap ardından da, kadayıf dolması… Bak 3 puan nasıl tatlı gelecek. Bir sefer yapalım be! Küslükler, kırgınlıklar bir kenarda kalsın. Bir kez 2. takım kimlikleri evde bırakılsın. Hep birlikte kol kola gidelim. Koca sene siyasi malzeme yapılan Arma bir kez daha malzeme olsun. Düşmesin ağabey bu takım kümeye. Kim düşerse düşsün ama Bursa değil. Siz yapamıyorsanız ben yapayım. Yemin olsun kapı, kapı gezerim. Önce Bursa’da iş yapan ve siyaset yapan Erzurumlu büyüklerden başlarım. Önce onlar elini taşın altına koysun ki koyacaktır. Daha sonra da bir defa olsun atkıyı destek amaçlı boynuna asacak; bütün herkesi alın uçağa gidelim hep birlikte. Kimse yanlış anlamasın ama o iki uçak Bursaspor düşerse düşsün zaten, çakılsın yerin yedi kat dibine. Ben o uçakta olmaya razıyım. Sizde de varsa o cesaret. Bursaspor bu şehrin en büyük markası. Düşsün de parasal anlamda kurtulalım diye düşünenler vardır illa ki. Bu takım düştüğünde ne bana, ne sana ihtiyacı kalmayacak. Kimse de anlatmasın “Ali Ay’a karşıyım, ondan gelmiyorum” diye. Onu diyen başkan adayı veya eski başkan kimlerse buyurun kamuoyunun önüne atın. Arayın Lemi Keskin, İlhan Uslu, Timur Noyan, Remzi Cinoğlu, Levent Kızıl, Cavit Çağlar, Hayri Yazıcı… Aklınıza kim geliyorsa! Hadi hep birlikte şimdiden söylüyorum; istikamet Erzurum.