Öyle bir gün gelecek ki değerli şehirlerden köylere göç yaşanacak.

Ama böyle akın akın köylere gidecekler işte şuraya yazıyorum. Şimdi diyeceksiniz zaten köylere göç eden insanlar var şehir gürültüsünden dolayı diye.

Haklısınız parası olan köylere yatırım yapıyor. Adam alıyor bütçesine göre bir arazi, prefabrik 3 katlı villa benzeri bir evi dikiyor oraya birkaç dönüm araziye kendine yetecek ürünleri ekiyor, bahçesini dizayn ediyor başlıyor doğal yaşamaya.

Ama dikkatinizi çekerim, parası olan yani birikim yapan belirli bir noktaya ulaşan insanlar bunu tercih ediyor şu sıralarda.

Bence günümüz şartlarında yapılacak en mantıklı yatırım köy hayatına geçiş yapmak.

Kendi üretimini gerçekleştirerek insanlar hem bağ bahçe işleriyle uğraşıp üzerindeki negatif yüklerden kurtuluyor hem de organik olarak yetiştirdiği ürünleri misal veriyorum köy yumurtası, sebze, meyve vs. sağlıklı yaşıyor insanlar.

Trafik derdi yok, şehrin hem ışık kirliliğinden uzak hem de çevre kirliliğinden uzak, sessiz, sakin bir yaşam.

Ne kadar güzel belki de çoğumuzun hayali.

Ayrıca asayiş olayları da yok denecek kadar az çünkü insan az. Nereden bu kanıya vardın diyecek olursanız da ‘Nerede çokluk orada sıkıntı’ var atasözü ile karşılık verebilirim.  İnsanların fazla olduğu yerlerde haliyle bir araya gelmiş olmanın verdiği etkileşimle ortaya olumsuz sonuçlar çıkıyor haliyle bugün yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan mükemmel köyler var.

Haliyle buralardan insanlar şehirlere göç ediyor. Tarlayı satan kral oluyor memlekette. Neyse konunun özüne dönelim, yani arkadaşlar sözün özü o dur ki, şehirler öyle yaşanılmaz bir hal alacak ve üretim o kadar düşecek ki, şehirlerde yaşantısını sürdürmeye çalışan insanlar çareyi köylere göç etmekte bulacak.

Üretimin önemi insanlar aç kalmaya başlanınca anlaşılacak. Vergiler, masraflar, günlük yaşam giderleri artacak, gıda ürünleri azalacak, yaşam standartları normal bir insanın yaşamını sürdürmeye yetmeyecek hale gelecek ki ben bunun olmasını çok da uzaklarda görmüyorum. İnsanlar bu nedenlerden dolayı köylere gidecek ve kendileri üretip kendileri tüketecekler. İnsanlar kendi elektriğini, suyunu, yiyeceğini, içeceğini, üretebilecekler yani kendi kendilerine yetebilecekler.

Ve bunun farkına varıldığı zaman şehirler değer kaybedecek. Sonra ne olacak? Tabi ki de kaçınılmaz son. O da şu dur ki, zamanla köyler şehirleşip gerçek doğal köyler artan nüfus nedeniyle şehirleşecek ve tarım alanları azalacak. Ta ki son bir köy bile kalmayana dek.

Artan nüfusu da gıda ürünleri dayanmayacak. Tabi bütün bunlar çevre ve şehir planlamaları ile doğru uygulanacak politikalar ile giderilebilir ama ben bunun yapılacağını hiç sanmıyorum. Hayat köylerde arkadaşlar. Zamanı gelmeden yatırım yapanlar kazanacaktır.