Emek, Turgut Özal Caddesi üzerinde bulunan meydan içinde Ay Yıldızlı bayrağımızın plan ve projelendirilmesi konusunda bölge halkının ısrarlı talebi mevcuttur. Bu taleplerini yazılı olarak Osmangazi Belediye Başkanlığına iletmiş olup,  Başkanlık Makamı ve ilgili müdürlüğün ivedilikle bu isteğin gerçekleşmesi için irade beyanını ortaya koyması gerekmektedir.

Kamu adına takibimiz devam edecektir.

Cemil AYDIN

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

***

ÇEKİRGE DEVLET HASTANESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DİKKATİNE…

SAĞLIKLI GİREN HASTA ÇIKIYOR

Hani derler ya; “Allah ne düşürsün ne de eksik etsin”  Teknoloji çağı dediğimiz 2018 yılında, SSK Ultrason servisine giden insanlar iki buçuk metrelik bir alanda tost olmuş vaziyette nefes almaya çalışıyor. Kısacası buraya sağlam girenin hasta çıkması çok yüksek olasılık.

 Her insanın yaşamında en önemli yerlerden birisidir hastaneler. Hani “Allah ne düşürsün ne de eksik etsin” dediğimiz çok ve en mühim yerdir. Ve herkes icabında hastaneye tedavi olmak, iyileşmek için gider. Ancak gelin görün ki 2018 yılında, SSK Ultrason servisinde insanlar iki buçuk (2.5) metreye sıkışıyor ve nefes almakta dahi zorlanıyor. Kısacası hastanenin bu bölümüne sağlıklı giren bile hasta çıkabiliyor.

ACİLEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Lakin sorun sadece bu servisle bitmiyor. Çünkü hastanenin sıkışmışlık bölümü bir tek bu bölümle sınırlı değil. Bu sebeple Çekirge Devlet Hastanesi Müdürlüğü’nden ricamız, hastanenin servislerinin acilen gözden geçirmeleri ve gerekli iyileştirilmeleri yapmaları. Sağlıklı yaşam için, sağlıklı ortamlar olması şart.

ACİL SERVİS ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRLER

Bu vesileyle Acil servisindeki tüm çalışanlara, güler yüzlü, sabırlı davranışlarından ve hastaya en iyi şekilde davrandıkları ve en iyi müdahaleyi edebilmek için çaba sarf ettikleri için en içten teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. Teşekkürler.

Saygılarımla

Cemal Ersin

KALDIRIM KRİZİ BÜYÜYOR

Yer-Gök otomobil cezasını ise yayalar çekiyor!..

Şehrimizde son yıllarda adeta bir park yeri krizi yaşanıyor. Kaldırımlar araç sahipleri ile yayalar arasında paylaşılamaz hale geldi. Son yıllarda trafikteki araç sayısı hem yayaları hem de araç sahiplerini etkiledi.

Eski dönemlerin trafik konusunda en sakin şehirlerinden biri olan Bursa, bugünlerde sokaklarına sığamıyor. Eskiden bir çok caddesi ve sokakları bahçeli evlerle dolu olan şehir her geçen gün daha fazla yerini apartmanlara bıraktı. Apartmanların yapımı ile son yıllarda daire sahiplerinin kişi başına düşen araç sayılarının da artmasıyla şehirde tam bir park yeri sorunu yaşanmaya başladı. Bu sorun hem yayaları hem de araç sahiplerini ekledi.

YAYALAR YÜRÜYEMİYOR

Çoğu zaman kaldırımda olan arabalar yüzünden bir çok vatandaş kaldırımları kullanamıyor. Özellikle gözden      uzak ve köhne caddeler, hafta sonları ilçelerden de gelen ziyaretçiler sebebiyle iyice dolup taşıyor. Yoğun günler de kaldırımların neredeyse tamamı arabayla dolan sokaklar da kaldırımlar asıl amaçları doğrultusunda kullanılamıyorlar. Yaşlı vatandaşlar, çocuklar ve aileler kaldırımları kullanmak isterlerken kaldırımlarda arabalar olduğu için mecburen yoldan yürümek zorunda kalıyorlar.

ÖZETLE;

Bursa’mızın zaten var olan trafik sıkıntısı, araç yoğunluğundan her gün ayyuka çıkmaya devam ediyor. Sokaklarda olur olmadık her yere araç park ediliyor. Araç sürücüleri çok düşüncesiz ve bir denetleyen de yok. Hal böyle olunca isteyen istediğini yapıyor. Yol bitti kaldırımlar bile artık arabalarla doldu. Ve öyle görünüyor ki Belediye bu sorunun farkında bile değil…

POLİS İMDAT 

Peki, şikayet etmek için ne yapmalı? Kaldırımda duran arabaları şikayet etmek için 155’i aramanız yeterli. Arayıp ihbar verdikten sonra operatör en yakın polis birimlerini belirttiğiniz adrese yolluyor ve polis ekipleri kaldırımdaki arabaların fotoğraflarını da çekerek ceza kesiliyor. Böylece araç sahiplerinin itiraz etme şansı azalıyor. Kaldırımlarda araba sayısının normalden fazla olduğu zamanlarda ise ekipler çekicilerle birlikte gelip kaldırımdaki arabaları parka çekiliyor. Kaldırıma park etmenin cezası ise 108 TL. Fakat erken ödeme sistemi kullanılır ceza yazıldıktan kısa bir süre içinde ödenirse ceza 81 TL’ye iniyor.

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir okur

 ***

Temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz!

Yıldırım İlçesi Siteler Mahallesi’nde, yerleşim alanı yakınlarında piknik yapılmasına izin verildiği ve denetim yapılmadığı için her yer çöplüğe dönmüş durumda. Ayrıca hafta sonu yoğun mangal dumanı sebebiyle ne bir pencere açabiliyor ne de çamaşır asabiliyoruz. Tek isteğimiz temiz bir çevrede yaşamak. Bu durumun değerlendirilip gerekli önlemin alınması konusunda hassasiyet bekliyoruz.

Saygılarımla

H.D.Bu kadarı da olmaz!..

Yeşil Yayla, Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’nde çektiğim fotoğrafta da görüldüğü gibi, görüntü ‘Bu kadar da olmaz’ diyeceğimiz cinsinden. Özellikle hafta sonları kimse bu duruma özen göstermiyor. Gereğinin yapılması ricamızla.

Saygılarımla

Bir grup cadde esnafı

***

UEDAŞ’TAN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi,

Köşenizde geçtiğimiz günlerde yayınlanan hizmet alanımızdaki konu incelenmiştir.

Bahsi geçen bölgede bahçe içerisindeki Dağıtım Merkezi(DM) ve lojman binasının bakım çalışmaları bu yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz yatırım  çalışmalarımız kapsamında yapılacaktır.

Ayrıca hizmet bölgemiz olan Bursa’nın yanı sıra Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerimizde bulunan Dağıtım Merkezi(DM), İndirici Merkez (İM), Kesici Ölçü Kabini (KÖK) ve Trafo (TR) Merkezlerinin yanı sıra buna Mihraplı Parkındaki trafo tesisi dahil olmak üzere ot biçimi, temizliği ve ilaçlaması periyodik olarak her yıl yapılmaktadır. 2018 yılı içerisinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında otla mücadele ile ilgili, ilaçlama firmasıyla birlikte program yapılacak olup, otların temizliği ve ilaçlama çalışması 4 ilde program çerçevesinde başlatılacaktır.  

UEDAŞ olarak, halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. Değerli müşterilerimiz bize [email protected] adresine e-posta göndererek veya 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz ve mobil uygulamamız üzerinden ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız. 

Bilgilerinize sunar, mutlu günler dileriz.

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü