Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Ergenekon davası mağdurlarından, Abdullah Öcalan’ı sorgulayan efsane komutan olarak da tanınan emekli Jandarma İstihbarat Albay Hasan Atilla Uğur önceki gün Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde bir konferans verdi.

Uğur, ”Buradan size savaş koşullarında hitap ediyorum, siyaseti bir kenara bırakalım, şerefli, yurtsever bir Türk subayı olarak karşınızdayım, söyleyeceklerimi iyi dinleyin, çok sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. O onu yaptı, bu bunu yaptıyı sorgulayacak değiliz. Hep bir olup başımızdaki belaları defetmeliyiz" diyerek konferansına başladı.

Uğur, Musul operasyonunu Suriye’den ayrı tutmamak gerektiğini belirtirken, "Burada Amerika ile karşı karşıyayız, Fırat Kalkanı operasyon ile Cerablus’a bir günde girdik, sırada Telafer, Kandil, FETÖ, PKK’a var.Peşmerge, PYD, Musul’a girerse karşında Türkmenleri bulur. Bu aşamada Musul’ girmek bataklıktır. Bizler 1926’da yapılan Ankara anlaşmasına sadığız, Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız, Fakat Irak topraklarını da kapsayacak bir Kürdistan oluşumuna izin vermeyiz” vurgusu yaptı.

Atilla Uğur’a, bu süreçte Türkiye’nin tavrı ne olmalı sorusunu yöneltildi.

Uğur, “Türkiye daha çok söz sahibi olmalı, Başika’da bulunan birliğimiz geri çekilmemeli, yaşanan bir Türk, Amerikan savaşı, Bu süreçte Suriye, İran Irak’la yapılacak ittifaklar bizim için büyük önemi var.” yanıtı verdi.

Uğur, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/ PKK arasındaki ilişkiye vurguda bulundu.

Uğur, FETÖ’nün yurtdışı sorumlularında biri kişi Kandil’de Cemal Bayık’la görüştüğünü, darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardında her tarafı yıkın, yakın, bombalayın talimatlı verdiğini, Bayık’ın da bizde darbe girişiminin sonucunu bekliyorduk onun için 3 gün hiçbir yerde eylem yapmadık yanıtı verdiğini dile getirdi.

Yani anlayacağınız bir komuta kademesine bağlı bir darbe olmayacağını, PKK ile FETÖ ittifaklı, metropollerde provokasyonlar çıkartmak başta olmak üzere, kitlesel yoğunluklarını bulunduğu alanlarda bombalı eylemler yapmak, toplumu tahrik edecek sabotajlar düzenlemek, önemli isimlere suikastlar yapmak suretiyle galeyana getirip bir iç ayaklanma ile darbe tertiplemek yöntemlerini kullanacaklar.

AK Partinin FETÖ ile yeterince mücadele edip etmediği sorusu üzerine Atilla Uğur şunları söyledi.

"Evet AK Parti elinden gelen çabayı gösteriyor, yeterli mi, yeterli değil. Bu işin siyasi ayağı çözülmediği sürece hiçbir zaman ne FETÖ biter, ne de CETÖ biter, gider FETÖ yerine gelir METÖ bu işin siyasi ayağı çözülmeli yoksa bu tür yapılardan kurtulmak mümkün değil..."