Son zamanların en popüler aktivitelerinden biri olan pilates hakkında yazmamak olmazdı , hele hele bunu yapan ve yaptıran biri olarak deneyimlerimi ve gözlemlerimi aktarmak isterim.

Reformer Pilatesin ilk amacı sakatlık riskini en az seviyeye indirerek egzersizlerin etkisini daha spesifik (nokta atışı) vücuda hissettirmesidir.Reformerın kendine özgü prensipleri vardır ve bu prensipler aslında bu olayın önemini ve hassasiyetini bizlere sunar .

‘6 PRENSİP'

Konsantrasyon : Pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak,bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasların kullanılıp, hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekir.

Kontrol : Pilates metodunda kontrol çok önemlidir. Kontrol için bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması, olası sakatlıkların önlenmesi gerekir.

Merkezleme : Pilates Metodu’nda ,doğru hareket sanatlarında olduğu gibi merkez, göbek, bel ve kalça çevresidir. İç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. Merkezleme, üst bedenin stabilitesini ve esnemeyi, uzamayı sağlar.

Akıcı hareket : Hareketler acele edilmeden, her noktadan tek tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır.

Kesinlik : Hareketler belirsizce değil, hakkı verilerek tam yapılmalıdır. Hareket sekansları birbirleri içinde ve birbirleri arasında koordine olmalıdır.

Nefes : Nefes alıp verme, panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üflemek yoluyla olmalıdır. Böylece, nefes tamamen boşaltılıp, kan temizlenmiş olur.

Reformer pilates , size kaslarınızın farkındalığını sağlatacak ve hem sıkılaşma yönünden hemde iyi bir beslenme ile zayıflamanıza çok katkı sağlayacaktır.Eee durum böyle olunca da her insan bedenen ve ruhen inanılmaz boyutta rahatlayacaktır.Yaklaşık 5 senedir bu iş ile uğraşıyorum , bana hangi rahatsızlıkla kim gelirse gelsin rahatlama hissetmeyen ve geldiğine pişman olan kimseyle karşılaşmadım ki biz bu yüzden ‘Mayasportsclub Merkezi’ olarak  üyelerimize yüzde yüz başarı garantisi veriyoruz.Bence sizler de en kısa zamanda bu aktiviteyi denemelisiniz derim.Şunu unutmayın hangi aktiviteyi yaparsanız yapın ilk hedeflediğiniz şey sadece zayıflamak ya da kilo almak olmasın , yaptığınız işin vücudunuza kazandırdığı güç ,kuvvet ,esneklik ve mental yararlarına da önem vermeye çalışın . Reformer pilates ile alakalı daha konuşulacak çok şey var aslında buradan aktarıcaklarım hemen hemen bu kadar ama her perşembe olduğu gibi bu hafta da saat 14.00’ de RadyoAktif Günebakan’da spor ve beslenme söyleşisi devam ediyor.Oradan da Reformer pilates ve diğer konular hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz . Takipte kalın , sağlıkla yaşayın …

Sporda enginar ve faydaları

- Kalp çarpıntılarına iyi gelir.

- Bulantı, kusma, ekşime, şişkinlik sorunlarını giderir.

- Kandaki şeker oranını azaltır. **

- Vücut hücrelerini yeniler.

- Ateşi düşürücü etkisi vardır.

- Romatizma ve sarılığa iyi gelir.

- Karaciğeri korur ve düzenli çalışmasını sağlar.

- Kandaki üre ve kolesterol miktarını düşürür. **

  • İdrar söktürücüdür.